Mezun olmadan önce işe yerleşme oranı ile birinci sırada yer alan Tekstil Mühendisliği öğrencilerinin geleceği güvence altında.
Tekstil ve hazır giyim sektörlerinin tüm üretim aşamalarında sektörün gereksinimlerini karşılayan Tekstil Mühendisleri, istihdam edilme oranı en yüksek meslek grupları arasında yer alıyor. T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye’de mezun olmadan önce işe yerleşme oranı ile Tekstil Mühendisliği bölümü ilk sırada bulunuyor.
Tekstil Mühendisliği bölümünde okuyan öğrencilerin 27,4’ü eğitim hayatı devam ederken yükseköğretimden endüstriye deneyim kazanma fırsatına sahip oluyor. Türkiye’nin dış ticaretinde ivme yaratan tekstil ve hazır giyim sektörünün katma değerli üretiminde nitelikli iş gücüne dahil olan her 4 öğrenciden 1’i mezun olmadan önce işe giriyor. Türkiye’de en kısa sürede iş bulunan meslekler arasında yer alan Tekstil Mühendisliği, teknolojinin gelişimine uyumlu bir şekilde dönüşen çalışma koşullarının yanı sıra ülkemizde ve dünyada uzun vadede sağladığı olanaklarla öğrencilerin geleceğini güvence altına alıyor.
Tekstil Mühendisliğini Tercih Eden Öğrencilere Burs Desteği ve İş İmkânı Sağlanıyor…
Üniversite-sanayi iş birliği kapsamında sürdürülebilir ve daha katma değerli ihracat için eğitilmiş nitelikli iş gücünün istihdamına destek sağlayan İhracatçı Birlikleri ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında imzalanan protokolde, Tekstil Mühendisliği’ni tercih edecek öğrencilere karşılıksız burs imkânı ve iş garantisi veriliyor.
İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) ve İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) öncülüğünde, ülkemizdeki Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birlikleri, Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri ile Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası (TTSİS) iş birliğinde 2019 yılında başlatılan “Tercihim Tekstil Mühendisliği” projesi üçüncü yılında da öğrencilere destek olmaya devam ediyor.
Tercihim Tekstil Mühendisliği projesiyle, yükseköğretimden endüstriye nitelikli insan gücü yetiştirmek amacıyla öğrencilere üniversitede okurken staj, mezun olduktan sonra da istihdam garantisi sağlanıyor. Üniversite sınav sonucuna göre sıralamada ilk 20 bine giren öğrencilere net asgari ücret tutarında, 20-50 bin arasındaki öğrencilere asgari ücretin yüzde 70’i, 50-80 bin arasındaki öğrencilere ise asgari ücretin yüzde 50’si kadar burs veriliyor. Gençlerin sektör adına pozitif dönüşümde aktif rol alması için bu yıl proje kapsamında burs desteğinin yanı sıra, üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde fabrikalarında uygulamalı eğitim programı gerçekleştirmeyi hedefliyor.
Tercihim Tekstil Mühendisliği projesi kapsamında burstan yararlanabilmek için öğrencilerin ilk 5 tercihlerinden birinin “Tekstil Mühendisliği” olması kaydıyla bölüme yerleşmiş olması gerekiyor. Proje kapsamında herhangi bir sayı sınırı olmaksızın kriterleri sağlayan tüm öğrenciler, üniversitelerin hazırlık bölümleri de dahil olmak üzere lisans eğitimleri boyunca burs almaya hak kazanıyor.
Tekstil Mühendisliği bursu çalışması Tekstil ve Hazırgiyim İhracatçı Birlikleri ve Türkiye Tekstil İşverenleri Sendikası iş birliğinde, Ticaret Bakanlığının onayları, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile imzalanan İşbirliği Protokolü çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Burs projesi, Tekstil ve Hazırgiyim İhracatçı Birlikleri ile Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası tarafından finanse ediliyor.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı
Bağımsız, yeni nesil, tarafsız haber ve haberciliğin en üst noktasında yer alan habergezgini.com ile Türkiye’nin ve dünyanın gündemini takip edebilirsiniz.
Naylon fatura nedir sorusu ile sıklıkla karşılaşılmakta olup bu soruyu cevaplamak için Vergi suçları ve…
Sukhamed, engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmaya odaklanmış geniş bir ürün yelpazesine sahip kapsamlı bir e-ticaret…
Ev dekorasyonu, sadece görsel bir estetik sunmanın ötesinde, bir evin ruhunu ve sahibinin kişiliğini yansıtan…
Yenilikçi dijital çözümler ve kullanıcı odaklı hizmetleriyle, web tasarımı, e-ticaret ve dijital reklam yönetiminde markalar…
İş dünyasına dair farkındalık yaratan EduTalks, 18 Kasım’da İstinye Üniversitesi’nde sektör liderlerini öğrencilerle buluşturuyor.
Akciğer kanserinin %90'ı sigaradan! Erken teşhis ve kişiye özel tedaviyle yaşam süresi artıyor.