Türk Ekonomi Bankası (TEB), İhracatı Geliştirme AŞ (İGE) ile iş birliği kapsamında teminat ihtiyacı olan ihracatçı KOBİ’lere yüzde 80 İGE kefalet desteğiyle finansman sağlayacak.
TEB, ihracatçı KOBİ’lere finansman desteği sağlamak üzere İhracatı Geliştirme AŞ (İGE) ile yeni bir iş birliğine imza attı. İş birliği kapsamında, ilave kredi için teminat ihtiyacı olan ihracatçı KOBİ’ler, yüzde 80 İGE kefalet desteğiyle kredi imkanından faydalanabilecek.
TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Ali Gökhan Cengiz, sektörde karşılaşılan en önemli sorunlardan birinin kullanılacak krediler için teminat oluşturmak olduğunu belirtti ve ihracatçı KOBİ’lere destek olmak için TEB ile İGE arasında imzalanan protokol hakkında şunları söyledi: “Protokol kapsamında, KOBİ müşterilerimiz yüzde 80 İGE kefalet desteğiyle ilave kredi imkanına ulaşacaktır. İGE kefaletiyle verilecek krediler, dış ticareti desteklemek yönünde atılmış büyük bir adımdır. Böylelikle ihracatçılarımızın finansmana erişimini kolaylaştırmayı ve iş hacimlerini büyütmeyi hedefliyoruz.”
Cengiz: “Müşterilerimizin istihdam ve ticaret hacimlerini artırmaya yönelik çalışmalarını her zaman destekledik ve desteklemeye devam edeceğiz.”
İhracatçı firmaların hem TEB hem de ülke ekonomisi için stratejik öneme sahip olduğunu belirten Cengiz, ekonomik büyümede büyük rol oynayan ihracatçıların ihtiyaç analizlerini yaparak, özel ürün ve hizmet modelleri ile müşterilerini buluşturduklarını ifade etti. Cengiz, “TEB olarak KOBİ’lerimize dış ticarette ihtiyaç duydukları konularda çözüm ortağı olarak hareket ediyor, güçlü yurt dışı muhabir ağımızı dış ticaret uzmanlığımızla birleştirerek ayrıcalıklı hizmetler sunmaya çalışıyoruz. Ortağımız BNP Paribas’ın küresel hizmet gücünün sinerjisiyle müşterilerimizin istihdam yaratma potansiyellerini ve dış ticaret hacimlerini artırmaya yönelik finansman desteğimizi sürdürme kararlılığındayız.” diye konuştu.
İGE, azami yüzde 80 oranında kefalet sağlayacak
İGE kefaletinden faydalanmak isteyenlerin kredi talepleri, TEB’in yapacağı değerlendirme sonrasında, İGE’ye yapılacak başvurularla karara bağlanacak. Kullandırılacak kredilerle firmaların vergi, SGK, maaş, kira ödemeleri ya da işletme sermayesi finansmanı ihtiyacına yönelik yapılan harcamalar finanse edilebilecek. Harcamaları gösterir fatura ve sözleşmelerin ibrazıyla kredi tutarları transfer edilecek. Protokol kapsamında sadece nakit TL olarak kullandırılacak kredi vadesi azami 12 ay olarak belirlenirken, tahsis edilecek kredilere İGE, azami yüzde 80 oranında kefalet sağlayacak.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı
Bağımsız, yeni nesil, tarafsız haber ve haberciliğin en üst noktasında yer alan habergezgini.com ile Türkiye’nin ve dünyanın gündemini takip edebilirsiniz.
Naylon fatura nedir sorusu ile sıklıkla karşılaşılmakta olup bu soruyu cevaplamak için Vergi suçları ve…
Sukhamed, engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmaya odaklanmış geniş bir ürün yelpazesine sahip kapsamlı bir e-ticaret…
Ev dekorasyonu, sadece görsel bir estetik sunmanın ötesinde, bir evin ruhunu ve sahibinin kişiliğini yansıtan…
Yenilikçi dijital çözümler ve kullanıcı odaklı hizmetleriyle, web tasarımı, e-ticaret ve dijital reklam yönetiminde markalar…
İş dünyasına dair farkındalık yaratan EduTalks, 18 Kasım’da İstinye Üniversitesi’nde sektör liderlerini öğrencilerle buluşturuyor.
Akciğer kanserinin %90'ı sigaradan! Erken teşhis ve kişiye özel tedaviyle yaşam süresi artıyor.