Akademisyenlerin Çalışmalarından Oluşan GRA/PLAST II Sergisi CKM’de Açıldı
Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı ile Plastik Sanatlar ve Resim bölümleri öğretim üyelerinin eserlerinden oluşan ‘GRA/PLAST II’ sergisi Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi (CKM) Sanat Galerisi’nde açıldı.
Geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleştirilen GRA/PLAST II sergisi, 27 akademisyenin çeşitli sayılardaki eserlerinden oluşuyor. Serginin ilkinin küratörlüğünü yapan ve 17 Ağustos 2016’da yaşamını yitiren Prof. Dr. Kaya Özsezgin’in anısına düzenlenen GRA/PLAST II, 30 Kasım’a kadar ziyaretçilerini bekliyor.
“İyi ki Yeditepe’deyiz Dedirten Şeylerden Biri”
Serginin açılışında konuşan Yeditepe Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Yusuf Akgün, “Bu sergi çok önemli bir başarının sonucudur. Eğitimde üretim, üretimde eğitim modelini savunuyoruz. Burada da eserleri, üretimi görünce son derece mutlu oldum. Emeği geçen bütün akademisyenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl de, “Sergide emeği geçen tüm akademisyenlerimize çok teşekkür ediyorum. Sayenizde biraz nefes alıyoruz, ‘İyi ki Yeditepe’deyiz’ dedirten şeylerden biri de sizin fakülteniz ve çalışmalarınız. Sizlerle birlikte olmak, çalışmalarınızı izlemek bizi çok mutlu ediyor” diye konuştu.
“İki Bölümün Eserlerini Bir Araya Getirdik”
Sergiyle ilgili bilgi veren Prof. Gülveli Kaya da, serginin bir hikâyesi olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Sergimizin ilki, 2006 yılında Prof. Dr. Kaya Özsezgin’in küratörlüğünde gerçekleşmişti. Kaya Bey ülkemizin önde gelen sanat tarihçilerinden biridir, kendisini ne yazık ki 2016 yılında kaybettik. O sergiyi, aynı isimle yine bu mekânda hazırlamıştı. Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Grafik Tasarımı ile Plastik Sanatlar ve Resim bölümlerinin öğretim üyelerinden seçki bir sergi düzenlemişti. Biz de tekrar aynı mekânda, aynı disiplinlerle, aynı grafik ve aynı afişle kendisine atfen bir sergi yapmak istedik. Bir diğer taraftan sergimizde Grafik Tasarımı ile Plastik Sanatlar ve Resim bölümlerini bir araya getirdik. Sanattaki tasarımı ve tasarımdaki sanatı birleştirerek bir kurgu oluşturduk. Bu sergiyi gezen sanatseverler sanatın içindeki tasarımı, tasarımın içindeki sanatı gözlemleme şansı bulacak. Kurumsal aidiyet ve kurumsal hafıza açısından sergimizin devamlılığını sağlamamız gerekiyor. Ben ilk sergide araştırma görevlisiydim bugün fakültenin dekanı ve profesörüm. Eminim ki şu an buradaki araştırma görevlisi arkadaşlarımız da uzmanlıklarını aldıklarında, kurumdaki sorumlulukları da devraldıklarında umarım bu hafıza onlara örnek olur ve sergimiz geleneğe dönüşür. Bunu bir miras olarak sonraki nesillere bırakıyoruz.”
“Bu Sergi, Öğretim Üyelerinin Kendileriyle ve Öğrencilerle Yüzleşme Sergisi Oldu”
Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Grafik Tasarım Bölümü Başkanı Doç. Dr. Özlem Mutaf Büyükarman da, Yeditepe Üniversitesi’nin, sanata ve kültüre değer verdiğini, bunun için çok şanslı olduklarını söyleyerek sergiyle ilgili şöyle konuştu:
“Sergimiz Grafik Tasarımı ile Plastik Sanatlar ve Resim Bölümü akademisyenlerinden 27 sanatçının ortak çalışmalarından oluşuyor. Güzel sanatlar, fakülte olarak önemli bir çatı altında bu bölümleri buluşturuyor. Plastik Sanatlar Bölümü aslında bütün bölümlerin temeli ve grafikle yolları çok fazla kesişiyor. Grafik Tasarımı Bölümü kavramsal çalışmalarla sanatın alanına girmeye başladı. Dolayısıyla ortaya güzel bir iş birliğinin çıktığını söyleyebilirim. 25’inci yılımız dolayısıyla Pera Müzesi’nde bütün mezunlarımızın yaptığı seçkiyi bir araya getirip ‘Yüzleşme’ sergisini düzenlemiştik. Bu sergi de öğretim üyelerinin kendileriyle ve öğrencilerle yüzleşme sergisi oldu. Her zaman eğitim veriyorlar, daha çok akademisyen olarak biliniyorlar ama aynı zamanda bu kişiler sanatçı akademisyenler. Sanat ve tasarım adına ne yaptıklarının paylaşımını da yine bu sergide görebileceğiz. Sergimizin yaklaşık 1 ay süresi var, izleyicisi ile buluşmasını temenni ediyoruz.”
Eserleri Sergilenen Akademisyenler
GRA/PLAST II’de, Altan Çelem, Aslıgül Akın, Ayşegül İzer, Bahar Artan Oskay, Banu Uğural, Çağan Çankırılı, Demet Karapınar, Devabil Kara, Emre Becer, Fevzi Karakoç, Filiz Piyale Onat, Furkan Uzun, Gözde Umur, Gülveli Kaya, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Hakan Özer, İlknur Alparslan, İsmet Değirmenci, K. Atılay Aşkaroğlu, Mahir Güven, Mustafa Karyağdı, Necmi Yalçın, Özlem Mutaf Büyükarman, Selin Yaprak Türkölmez, Teymur Rzayev, Yağızhan Çalışkan ve Zeynep Sarı olmak üzere 27 akademisyenin eseri sergilenecek.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı
Bağımsız, yeni nesil, tarafsız haber ve haberciliğin en üst noktasında yer alan habergezgini.com ile Türkiye’nin ve dünyanın gündemini takip edebilirsiniz.
Taksim, İstanbul’un kültürel ve turistik merkezlerinden biri olarak bilinir ve bu sebeple pek çok konforlu…
Yeni yıl, sevdiklerimizle geçirdiğimiz anların kıymetini bir kez daha hissettiğimiz, yeni başlangıçlara adım attığımız özel…
Markalaşma ve iletişimde geleceği yakalayın: İlham veren konferans sizi bekliyor!
Girişimcilerin Büyük Hataları etkinliği 18 Aralık'ta İstanbul Kültür Üniversitesi'nde! Kaçırmayın!
Fakı Mehmet Efendi Baklavaları, şu anda İstanbul metro istasyonlarında hizmet verdiği şube sayısını 42’ye çıkardığını…
Evinizde veya iş yerinizde meydana gelen tıkanıklık sorunları, günlük yaşamınızı olumsuz etkileyebilir. Pendik tıkanıklık açma…