Categories: Teknoloji

Samsung Electronics, CES 2024'te rekor sayıda C-Lab Start-up'ıyla sahne alıyor

Samsung’un C-Lab start-up programı, CES 2024’te toplam 23 İnovasyon Ödülü kazanarak büyük bir başarı elde etti. 2012 yılından bu yana devam eden programa, Samsung yaklaşık 870 start-up ve projeye iş geliştirme desteği sağladı. Bu da şirketin yenilikçi fikirleri ve girişimcileri destekleme konusundaki kararlılığını gösteriyor.

Samsung Electronics, 9-12 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek olan CES® 2024’te C-Lab programı kapsamında geliştirilen yeni inovatif projeleri sergileyeceğini duyurdu. Samsung, dünyanın en büyük teknoloji fuarında start-up’ların ana fuar alanı olan Las Vegas’taki Venetian Expo’da yer alan Eureka Park’ta, 15 start-up ve projeyi sergileyecek. Bu, şirketin bugüne kadar tanıttığı en yüksek start-up ve proje sayısını temsil ediyor.

Bu yılki CES’te 1.000’den fazla start-up’ın yer alması ve aralarında şirket yöneticileri, yatırımcılar ve medya mensuplarının da bulunduğu dünyanın dört bir yanından 130.000’den fazla ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor. Samsung, C-Lab start-up’larının etkinlik sırasında küresel pazardaki tepkileri değerlendirmelerini, iş fizibilitelerini güçlendirmelerini ve yatırımcılarla buluşmalarını bekliyor.

Samsung Electronics Başkan Yardımcısı ve Yaratıcılık ve İnovasyon Merkezi Başkanı Pilgyu Jeon, konuyla ilgili, “C-Lab programının amacı, start-up’ların büyümesi ve gelişmesi için bir platform oluşturmak. CES, bu heyecan verici şirketlerin ve projelerin küresel sahneye ait olduklarını büyük teknoloji oyuncularına göstermeleri için mükemmel bir yer’’ şeklinde konuştu.

C-Lab programı 2012 yılında başlatıldı ve Samsung o günden bu yana toplam 872 start-up ve projeyi destekledi. Bu desteklerin 475’i C-Lab Outside ve 397’si C-Lab Inside aracılığıyla sağlandı. Bu kapsamda, 537 C-Lab start-up’ı (62’si C-Lab Spin-off’tan ve 475’i C-Lab Outside’dan) toplam 1 milyar dolar yatırım topladı.

C-Lab Outside: Yapay zeka,enerji ve sağlık ürünleri alanındaki on Start-up

Ekim 2018’de başlatılan C-Lab Outside programı için seçilen start-up’lar, Samsung Electronics’ten iş birliğinin yanı sıra ofis çalışma alanları, özelleştirilmiş geliştirme programları ve yatırımı da içeren tam destek alıyor. Çevrim içi bir veteriner danışmanlık hizmeti olan ve hizmetlerini Samsung Smart TV’lere getirmek için Samsung Electronics ile iş birliği yapan[1]  Dr.Tail, CES’teki C-Lab stantlarında sergilenecek.

Dr.Tail’e ek olarak Samsung Electronics, C-Lab Outside programı tarafından seçilen ve desteklenen diğer dokuz startup’ı da sergileyecek:

  • RebuilderAI: Akıllı telefonlarda hızlı ve kolay 3D içerik oluşturma için yapay zeka çözümleri.
  • Ghost Pass: Merkezi olmayan uzaktan biyometrik kimlik doğrulama çözümleri.
  • DEEPX: NPU-tabanlı[2] bir yapay zeka yarı iletkeni.
  • Style Bot: Kullanıcıya ait giysi verilerine dayalı bir moda tavsiyesi hizmeti.
  • Vsion: Ayarlanabilir şeffaflığa sahip akıllı bir pencere.
  • DolbomDream: Yaşlıların sağlığını izlemek için tasarlanmış akıllı, şişirilebilir bir ceket.
  • 60Hertz: Yapay zeka destekli bir sanal enerji santrali (VPP) çözümü.
  • Wrtn Technologies: Üretken yapay zekânın portalı hizmeti.
  • NdotLight: web tabanlı, işbirliğine dayalı bir 3D tasarım platformu.

Ghost Pass CEO’su Sunkwan Lee, şu ifadeleri kullandı, “C-Lab’in Eureka Park’taki üst düzey start-up standının bir parçası olmaktan heyecan duyuyoruz. Samsung C-Lab’in desteği sayesinde bu yıl CES İnovasyon Ödülü’nü kazandık. Bunun, bu yılki CES’i küreselleşme yolunda bir adım atmamız için iyi bir fırsat haline getirdiği görüşündeyim.”

Samsung, 2016’dan beri C-Lab Inside projelerini CES’te sergiliyor ve bu yılki CES sergisi, şirket içinde şu anda geliştirilmekte olan iki projeyi içerecek. Sağlık ve evcil hayvan teknolojisi sektörlerinden olan bu projeler inovasyonları, pazarlanabilirlikleri ve bütünlükleri açısından büyük beğeni topladı:

  • ID.EARS: Kulaklıkların yakaladığı beyin dalgalarını analiz eden bir sağlık platformu.
  • DumboCam: Vision AI kullanan bir evcil hayvan eğitimi platformu.

Samsung Electronics 2016 yılında, yüksek pazar potansiyeline sahip C-Lab Inside projelerinin tam teşekküllü start-up’lar olarak lanse edilmesine olanak tanıyan C-Lab spin-off programını başlattı. CES 2024’te, başlangıçta C-Lab Inside projeleri olarak yola çıkan üç C-Lab spin-off girişimi, inovatif ürünlerini C-Lab stantlarında sergileyecek:

  • Yellosis: Sıvı vücut atıklarının ölçümüne dayalı akıllı tuvaletler ve yapay zeka sağlık çözümleri.
  • Becon: Yapay zeka destekli saç dökülmesi yönetimi çözümleri.
  • Goose Labs: Gerçek zamanlı hareket algılayıcı avatarlara sahip metaverse ev egzersiz uygulaması.

C-Lab start-up’ları 23 CES 2024 İnovasyon Ödülleri kazandı

Kasım 2023’te Consumer Technology Association (Tüketici Teknolojisi Derneği – CTA), İnovasyonun En İyisi Ödülü de dahil olmak üzere CES 2024 İnovasyon Ödüllerinin kazananlarını açıkladı. C-Lab programındaki projeler, bir En İyi İnovasyon Ödülü ve 22 İnovasyon Onur Ödülü aldı.  

Samsung, CES İnovasyon Ödüllerini kazanma ve küresel pazara girme konusundaki bilgi birikimini, C-Lab start-up’larıyla paylaşarak başarıya ulaşmalarına olanak tanıyor.  CES 2024’te 16 C-Lab Outside start-up’ı İnovasyon Onur Ödülü kazandı. C-Lab Spin-off start-up’larından bir proje İnovasyonun En İyisi Ödülü’nü alırken, dört tanesiyse İnovasyon Onur Ödülü’ne layık görüldü.

2021 yılında kurulan STUDIO LAB, CES İnovasyon Ödülü’nü kazandı. Şirketin ürünleri arasında yapay zeka tabanlı bir ticaret detay sayfası otomasyon hizmeti olan Seller Canvas ve yapay zeka ile robotiği birleştiren otomatize bir ticaret fotoğrafçılığı robotu olan Photo-bot yer alıyor.  

C-Lab stantlarında sergilenen start-up’lardan ikisi olan Yellosis ve DEEPX üç kategoride birer İnovasyon Ödülü aldı. 2020 yılında kurulmuş bir dijital sağlık start-up’ı olan Yellosis, sıvı vücut atıklarını otomatik olarak ölçen ve sağlık yönetimi çözümleri sunan akıllı bir tuvalet olan Cym702 Seat’i geliştirdi. Umumi tuvaletlerde sıvı vücut atığındaki glikozu basitçe ölçen akıllı bir tuvalet olan Cym702 Circle’ı geliştiren de aynı şirketti. Yellosis; Dijital Sağlık, Akıllı Kentler ve İnsan güvenliğini destekleyen ürün olmak üzere üç kategoride CES İnovasyon Ödülü kazandı.

2018 yılında kurulan DEEPX ise, derin öğrenme tabanlı nesne tanıma, yüz/ses tanıma, görüntü sınıflandırma ve görüntü kalitesi iyileştirme gibi yapay zeka algoritmalarının sayısal işlenmesi için uç yapay zeka çipleri geliştiriyor. DEEPX; Gömülü teknoloji, Robotik ve Bilgisayar donanımı ve bileşenleri dahil olmak üzere üç kategoride CES İnovasyon Ödülü kazanan ilk yapay zeka yarı iletken şirketi olarak dikkat çekiyor.  

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Recent Posts

Taksim Otelleri

Taksim, İstanbul’un kültürel ve turistik merkezlerinden biri olarak bilinir ve bu sebeple pek çok konforlu…

22 saat ago

Yılbaşı İçin Hediye Fikirleri

Yeni yıl, sevdiklerimizle geçirdiğimiz anların kıymetini bir kez daha hissettiğimiz, yeni başlangıçlara adım attığımız özel…

2 gün ago

Marka ve İletişim Konferansı için geri sayım başladı!

Markalaşma ve iletişimde geleceği yakalayın: İlham veren konferans sizi bekliyor!

4 gün ago

Girişimcilerin Büyük Hataları Etkinliği 18 Aralık’ta İKÜ’de!

Girişimcilerin Büyük Hataları etkinliği 18 Aralık'ta İstanbul Kültür Üniversitesi'nde! Kaçırmayın!

6 gün ago

Fakı Mehmet Efendi, şube sayısını 42’ye çıkardığını duyurdu

Fakı Mehmet Efendi Baklavaları, şu anda İstanbul metro istasyonlarında hizmet verdiği şube sayısını 42’ye çıkardığını…

7 gün ago

Pendik Tıkanıklık Açma ve Su Kaçağı Tespiti

Evinizde veya iş yerinizde meydana gelen tıkanıklık sorunları, günlük yaşamınızı olumsuz etkileyebilir. Pendik tıkanıklık açma…

7 gün ago