Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Atabey Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Oğuzhan Kaygusuz, Hopa ilçesinde ormanlık bir arazide 2014 yılında yapılmış olan saha araştırmasında çıkan bu mantar türünü daha önce hiç görmediğini belirtti.
6 yıl önce mantardan alınan örneği Danimarka’nın Kopenhag Üniversitesi’nden Prof. Dr. Henning Knudsen, Brezilya’nın Sao Paulo Federal Enstitüsü’nden Prof. Dr. Nelson Menolli ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nden Prof. Dr. İbrahim Türkekul ile inceledi.
Yapılan araştırmalar neticesinde bu mantar türünün dünya üzerinde ilk defa görüldüğü ortaya çıktı. Sadece Türkiye’de yetişen bir mantar türü olduğu için öğretim görevlisi Oğuzhan Kaygusuz mantara ‘Pluteus Anatolicus’ ismini verdi.
Bu sayede Türkiye’nin geniş biyolojik çeşitliliğine bir yenisi daha eklenmiş oldu. Oğuzhan Kaygusuz 2020 yılında ise sadece Aydın Kuşadası’nda yetişen bir mantar türü keşfetmişti. Bu beyaz mantara ise ‘Volvarille Turcica’ ismini vermişti.
Editör: Özlem Çelik
Bağımsız, yeni nesil, tarafsız haber ve haberciliğin en üst noktasında yer alan habergezgini.com ile Türkiye’nin ve dünyanın gündemini takip edebilirsiniz.
Naylon fatura nedir sorusu ile sıklıkla karşılaşılmakta olup bu soruyu cevaplamak için Vergi suçları ve…
Sukhamed, engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmaya odaklanmış geniş bir ürün yelpazesine sahip kapsamlı bir e-ticaret…
Ev dekorasyonu, sadece görsel bir estetik sunmanın ötesinde, bir evin ruhunu ve sahibinin kişiliğini yansıtan…
Yenilikçi dijital çözümler ve kullanıcı odaklı hizmetleriyle, web tasarımı, e-ticaret ve dijital reklam yönetiminde markalar…
İş dünyasına dair farkındalık yaratan EduTalks, 18 Kasım’da İstinye Üniversitesi’nde sektör liderlerini öğrencilerle buluşturuyor.
Akciğer kanserinin %90'ı sigaradan! Erken teşhis ve kişiye özel tedaviyle yaşam süresi artıyor.