Diğer

Remote Sense

Multi sensör özelliğine sahip olan zemin tarayıcısı dedektörümüz, geliştirilmiş olan EMSR radar teknolojisi ile 2D ve 3D görüntü aktarımını sizlere kolaylıkla yapabilir.

Ayrı olarak altın, gümüş ve tüm değerli metaller üzerinde arama yapma fırsatı sunar. Cihaz aranan metale karşı tepkiyi maksimum 35-45 metre derinliğe kadar verebilir. Hazine aramalarınızdaki derin taramalar için sizlere ideal bir radar dedektör olacaktır.

Verilen tepkileri mevcut Hi-Tech dokunmatik bilgisayar ekranından zahmetsiz bir şekilde takip edebilirsiniz. Derinlik ve boyutlara ait veriler Maxwel Kanunları ve Hilbert Dönüşüm Esaslarıyla Elektro Dinamiğin en iyi işlemlerini yapan Doopler Effect’in ortalamasını alan mikro işlemci sayesinde mineral oranı yüksek olan alanlarda otomatik zemin ölçümlemesini yapar.

Gece veyahut gündüz saat engeli olmadan 24 saat boyunca kesintiye uğramadan arama yapabilirsiniz. Yine de siz cihazdan en yüksek verimi almak istiyorsanız; gündüz saatlerinde, güneşli ve havanın sıcak olduğu saatleri tercih edebilirsiniz.

Daha uygun arama sonuçları için; hava sıcaklığı +45 derecenin ve -5 derecenin altında olmamasına dikkat etmelisiniz. Yoksa alacağınız verim bir nebze de olsa düşebilir. Tarama sonuçları için arazide bir diğer önemli husus da şudur; kullanıcı ve etrafındaki yardımcı kişilerin üzerinde altın, gümüş vb. kıymetli metalleri barındırmamalıdır.

Kütlenin ne kadar uzun süre toprak altında kaldığı da alınacak olan değerde farklılık yaratacağı unutulmamalıdır. Klasik ayarla yapılan aramalarda 35 metreden daha yakındaki gömüleri tespit edebilirken, 100 seneden daha uzun süre kalmış anomalileri 45 metreden bulabilir.

Metal madeni cevherleri, sikke, hazine sandığı, gizli boşluklar vb. anomalilerin ferromanyetik, nonferromanyetik, paramanyetik ve diamanyetik esaslara bağlı olarak üç boyutlu röntgen grafiğini çekebilir.

Zemin tarama fonksiyonuyla görüntülenen metalleri  ferromanyetik ve non-ferromanyetik olarak iki şekilde kategorize edebilir. Tüm arama ve güç verileri 50x50x40 santim hacme; en az 50 yıl toprak altında, mağarada, suda veya duvarda kalmış metal kütlelerden örnek alınarak verilmiştir.  Bu belirtilen süreden daha az süre kalmış olan anomalilerden alınan verim biraz daha düşüktür.

Dedektörümüz sinyalleri değerlendirirken Doopler Effect tekniğini kullandığından cihaz yere paralel tutulur, sesi takip ederek sinyaller arası takip senkronize şekilde yapılmalıdır. Radarla algılanıp yer tespiti yapılan anomalinin manyetometre/ gradiometre kullanımıyla elektromanyetik alanında en az 45 metre derinliğe kadar kesin bir sonuçla yerini bulabilirsiniz.

Mühim olan da taranan alandan alınan kusursuz üç boyutlu Doopler Effect verisi almaktır. Multi sensör tarama teknolojisiyle değişken frekansları kullanmakta ve yer tespiti güç olan anomalilerin yerini bulmakta arama gücü yüksek en elverişli cihazımızdır.

Ayrıca iyi tasarlanmış define dedektörümüz  multi 3D radar sistemi gömülü sandıkların tespiti içinde kullanılabilir. Bunun yanı sıra; mezar, gizli oda, hazine odası,  yer altı boşluğu gibi alanları da tespit edebilir. Kolay sistemi olan,  kullanımı da bir o kadar olan dedektörümüz hazine avcıları, arkeologlar, jeofizikçilere yada maden, kavite, su arayan kişilere faydalı olacaktır.

GEOMEKATRON SORUMLU MÜDÜR TUĞÇE TURAN

 

Share
Published by
Haber Gezgini

Recent Posts

Doğum Sonrası Cinsel Hayat Ne Zaman Başlamalı?

Doğum sonrası cinsel hayata ne zaman dönülmeli ve endişeler nasıl azaltılabilir?

11 saat ago

Özet Bilgi Uygulaması Bitely, İstanbul’da Tanıtıldı

“Öğrenme yolculuğundaki yeni arkadaşın” sloganı ile yola çıkan ve kullanıcılarının ilgi alanlarına yönelik bilgiye ulaşabilecekleri…

13 saat ago

Programatik Satın Alma

Programatik satın alma, dijital reklam endüstrisinde giderek daha fazla popülerlik kazanan bir terimdir. Geleneksel reklam…

1 gün ago

Ekolojik Köy Nedir?

Son yıllarda, sürdürülebilir yaşam ve doğayla uyumlu bir hayat sürdürme arayışı içinde olan insanlar arasında…

1 gün ago

Büro Sandalyesi

Modern iş dünyasında, çalışanların büyük bir kısmı günlerinin önemli bir bölümünü masa başında geçiriyor. Bu…

1 gün ago

Ankara Konut Projeleri

Ankara, Türkiye'nin başkenti ve en büyük ikinci şehri olup, hem tarihi zenginliği hem de modern…

1 gün ago