Ege Üniversitesi bilişim altyapısını hem güncelliyor hem de güçlendiriyor
Türkiye’nin en köklü ve saygın araştırma üniversitelerinden olan Ege Üniversitesi (EÜ) dijital dönüşümünü sürdürüyor. Ege Üniversitesinin teknolojik altyapısını çağın gerekliliklerini karşılayacak şekilde güncellediklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Güçlü bir dijital ekosistem için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
Son dönemde hayata geçirilen dijital uygulamalar ile akademik ve idari süreçleri, araştırma ve eğitim olanaklarını etkin, hızlı ve verimli hale getiren Ege Üniversitesi, öncelikli stratejilerinden olan dijitalleşme hedefi doğrultusunda yeni teknolojik altyapı yatırımlarına devam ediyor.
Uygulamaya geçirilen ve sürdürülen çalışmalar ile ilgili bilgi veren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Türkiye’nin en köklü yükseköğretim kurumlarından olan Araştırma Üniversitemiz; son dönemde eğitim öğretim, araştırma geliştirme, topluma hizmet, uzaktan öğretim, uluslararasılaşma, kalite ve akreditasyon parametrelerinde yakaladığı başarısını bilişim teknolojileri ve dijitalleşme alanlarında da göstererek, büyük bir dönüşüme imza attı. Yaptığımız yatırımlarla üniversitemizin teknolojik altyapısını dünya standartlarına kavuşturuyoruz. Öne aldığımız dijitalleşme hedefimiz doğrultusunda yeni uygulamaları bir bir hayata geçirmeye devam ediyoruz. Hem ana kampüsümüzde hem de ilçelerde bulunan akademik birimlerimizde önemli uygulamalar ve yazılımlar kullanmaya başladık. Tamamlanan ama test aşamasında olan uygulamalarımız ve yazılımlarımız da bulunuyor. Başlayacağımız yeni yazılımlarımız ile ilgili çalışmalarımızı da sürdürüyoruz” diye konuştu.
“Hedefimiz tam dijital bir üniversite konsepti”
Tam dijital bir üniversite konsepti doğrultusunda iş akış süreçlerini bilgi iletişim ortamına aktarmaya devam ettiklerini vurgulayan Rektör Budak, “Dijitalleşmede marka üniversite olma hedefiyle çağın gereksinimlerini, uluslararası algoritmaları yakından takip ederek; ESCOLA ve CHET projeleri, Sanal Sınıf, Teletıp, Akademi TV, EGE-LABSİS, BAPSİS, AVESİS ve UNISIS Bilgi Sistemi gibi pek çok dijital uygulamayı hayata geçirdik. Akademisyenlerimiz, bilimsel çalışmalarında büyük kolaylıklar sağlayan; BAP Başvuru ve Değerleme Yönetim Sistemi, DAP Dış Kaynaklı Proje Takip Sistemi, Akademik Veri Yönetim Sistemi, Performans Sistemi ve Akademik Teşvik modüllerini kullanmaya başladılar. Ayrıca son bir yılda; Enstitü Bilgi Sistemi, Mezun Bilgi Sistemi, E-Devlet Kesin Kayıt Bilgi Sistemi, Müfredat Dışı Ders Seçme Sistemi, Online Kitap Satış Bilgi Sistemi, Sosyal Transkript Bilgi Sistemi, Yurt Dışı Yatay Geçiş Bilgi Sistemi, Toplu E-posta Gönderim Sistemi, BAP Başvuru Yönetim Sistemi, Akademik Veri Yönetim Sistemi gibi yeni yazılımları kullanıma sunduk. Tüm uygulamalarımızı E-Devlet başta olmak üzere, üst kurumların uygulamalarına entegre ederek, hızlı ve güvenli bir yapı oluşturduk” dedi.
“Yeni yazılımlarımızı uygulamaya geçiriyoruz”
Yeni eğitim ve öğretim dönemi ile birlikte yeni projeleri ve yazılımları da hayata geçireceklerini dile getiren Rektör Budak, “Önümüzdeki dönemde ‘Dijital Arşiv’, ‘Yeni Nesil Dijital Santral’, ‘Yapay Zeka ile Çalışan Kamera Sistemi’ gibi projelerimizi devreye sokacağız. Örneğin Dijital Arşiv projemizle üniversitemizdeki fiziki arşiv, yerini tamamen dijital bir arşive bırakacak. Böylece kurumsal bir hafıza oluşturacağız ve iş süreçleri oldukça hızlanacak. Beraberinde geliştirdiğimiz Yönetim Bilgi Sistemi aracılığıyla tüm üniversite personelimizle çok daha yakın bir iletişim içerisinde olacağız. Çünkü onların görevleri, görevlerini gerçekleştirme süreleri gibi unsurlar sistem üzerinden görüntülenerek, takip edilebilecek ve yapılan işler ölçülebilir hale getirilmiş olacak.
Yeni eğitim ve öğretim döneminde öğrencilerin ihtiyaçlarını da hassasiyetle takip edeceklerini vurgulayan Rektör Budak, “2022-2023 döneminde kayıt yaptıran yeni Egeli gençlerimiz, onlar için hazırlamış olduğumuz ‘360 Derece Sanal Tur’ uygulamamız aracılığıyla tüm kampüsümüzü gezebilirler. Onlara başarı dolu bir eğitim hayatı diliyorum. Üniversitemizin dijitalleşme sürecine ve uluslararası standartlarda hizmet vermesi hedefine nitelikli katkı sunan Bilgi İşlem Daire Başkanlığı çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı
Bağımsız, yeni nesil, tarafsız haber ve haberciliğin en üst noktasında yer alan habergezgini.com ile Türkiye’nin ve dünyanın gündemini takip edebilirsiniz.
Yeni yıl, sevdiklerimizle geçirdiğimiz anların kıymetini bir kez daha hissettiğimiz, yeni başlangıçlara adım attığımız özel…
Markalaşma ve iletişimde geleceği yakalayın: İlham veren konferans sizi bekliyor!
Girişimcilerin Büyük Hataları etkinliği 18 Aralık'ta İstanbul Kültür Üniversitesi'nde! Kaçırmayın!
Fakı Mehmet Efendi Baklavaları, şu anda İstanbul metro istasyonlarında hizmet verdiği şube sayısını 42’ye çıkardığını…
Evinizde veya iş yerinizde meydana gelen tıkanıklık sorunları, günlük yaşamınızı olumsuz etkileyebilir. Pendik tıkanıklık açma…
Aleaza Development Solutions Kurucu Ortağı, Girişimci, Proje Yöneticisi, İstanbul Kültür Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı mezunu Mahmut…