Categories: Ekonomi

Pandemi Sonrası Dönemde Yeni Çalışma Hayatı Neleri Değiştirecek

Pandemi süreci tüm dünya düzenini hızla değiştirirken iş yaşamında yarattığı fırtına etkisi ile birlikte, bir daha hayatın eskisi gibi olmayacağının da sinyallerini veriyor. Pandemi, şirketlerin ilerleyen dönem hedeflerini ciddi biçimde etkilerken; bu süreçte öne çıkan yeni trendlerin değerlendirilmesi, hedef ve planların ne ölçüde değiştiğinin analizi daha da önem kazanıyor.

 

Yaşam şekli, çalışma koşulları, pandeminin dayattığı koşullar nedeniyle değişiyor. Peki pandemiden sonraki dönemde bizleri ne bekliyor? Üst Düzey İletişim ve Etkinlik Platformu Vizyon 100’ ün Kurucu Üyesi ve Dijital Stratejist Bülent Kutlu pandemi sonrası dönemde çalışanların ve şirketlerin alışkanlıklarının nasıl etkileneceğini anlattı.

 

‘’ Yeni Dönemde Göz Doktorlarına Daha Fazla İhtiyaç Duyulacak ‘’

 

Bülent Kutlu, ‘’ Şirketlerin pandemi sonrası dönemde dahi uzaktan çalışmayı devam ettirecekleri öngörülürken, şirket çalışanlarının en az yüzde 30’unun hibrit çalışma düzenine geçecekleri tahmin ediliyor. Pandemi sırasında uzaktan çalışma nedeniyle toplantıların daha sık yapılması ve sanal toplantılar esnasında sürekli ekrana bakma gerekliliği çalışanların normal ofis düzenindeyken ekrana bakma sürelerini yaklaşık 2 katına çıkardı. Bu durum çalışanlarda göz hastalıklarının ya da gözlerde sıkıntıların ortaya çıkmasına sebep oldu. Bu da pandemi sonrası dönemde göz doktorlarına daha fazla ihtiyaç duyulacağı anlamına geliyor. ’’ dedi.

 

“İnsan Kaynakları’ nın Yeni İsmi “İnsan ve Kültür”

 

İş hayatında kalıcı olabilecek önemli dönüşümlerin, pandemi süreciyle birlikte ortaya çıktığını vurgulayan Kutlu , ‘’ Pandemi süreci ve sonrasında geleneksel yönetim yapısının değişmesi, hiyerarşinin zayıflaması ve karar mekanizmalarının çeşitlenmesi bekleniyor. Bu da organizasyonların doğal olarak değişimini tetikleyecek. Özellikle çeviklik, adaptasyon, dönüşüm yönetimi, dijitalleşme gibi kavramların hayati hale geldiği bu yeni dönemde ‘’İnsan Kaynakları’’ her zamankinden daha önemli hale gelecek. Pandemi dönemi sonrası şirketlerde ‘’İnsan Kaynakları’’nın yeni isminin ‘’İnsan & Kültür’’ olarak değişeceği öngörülüyor. ’’ şeklinde konuştu.

 

‘’ Uzaktan Çalışmada Çalışanlara Psikolojik Destek Gerekiyor ‘’

 

Çalışanların uzaktan çalışma yöntemine olan bakış açılarıyla ilgili de açıklamada bulunan Kutlu, ‘’ İlk bakışta uzaktan çalışma avantaj gibi gözükse de Kanadalı bir firmanın yaptığı ankete göre ofiste en çok neyi özlüyorsunuz sorusuna çalışanlar yüzde 53 oranında “Kahve molalarını ve sohbetlerini” cevabını veriyor. Ayrıca işe yeni başlamış bir çalışanın mesai yapacağı arkadaşlarını sadece ekranlardan görmesinin de motivasyon düşüklüğüne yol açtığı görülüyor. Uzaktan çalışma bazı konularda verimlilik sağlasa dahi yaşamın tadı eskisi gibi değil. Hibrit çalışma düzenine geçmek için şirketlerin çalışanlarına öncelikli olarak psikolojik destek sağlaması şart görünüyor. ‘’ ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Recent Posts

Taksim Otelleri

Taksim, İstanbul’un kültürel ve turistik merkezlerinden biri olarak bilinir ve bu sebeple pek çok konforlu…

18 saat ago

Yılbaşı İçin Hediye Fikirleri

Yeni yıl, sevdiklerimizle geçirdiğimiz anların kıymetini bir kez daha hissettiğimiz, yeni başlangıçlara adım attığımız özel…

2 gün ago

Marka ve İletişim Konferansı için geri sayım başladı!

Markalaşma ve iletişimde geleceği yakalayın: İlham veren konferans sizi bekliyor!

4 gün ago

Girişimcilerin Büyük Hataları Etkinliği 18 Aralık’ta İKÜ’de!

Girişimcilerin Büyük Hataları etkinliği 18 Aralık'ta İstanbul Kültür Üniversitesi'nde! Kaçırmayın!

6 gün ago

Fakı Mehmet Efendi, şube sayısını 42’ye çıkardığını duyurdu

Fakı Mehmet Efendi Baklavaları, şu anda İstanbul metro istasyonlarında hizmet verdiği şube sayısını 42’ye çıkardığını…

6 gün ago

Pendik Tıkanıklık Açma ve Su Kaçağı Tespiti

Evinizde veya iş yerinizde meydana gelen tıkanıklık sorunları, günlük yaşamınızı olumsuz etkileyebilir. Pendik tıkanıklık açma…

7 gün ago