Teknoloji ve yazılım dünyasında meydana gelen gelişmelere paralel olarak hayatımıza giren kolaboratif robotlar diğer bir deyişle cobotlar, tüm dünyada farklı üretim alanlarında büyük başarılara imza atmaya devam ediyor. Programlanması kadar kullanılması da kolay olan ve insanla birlikte çalışmaya imkân tanıyan cobotlar, gelişen yazılımsal süreçleri ve mekanik donanımlarıyla üretimde performans ve verimliliği artırıyor. Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri çatısı altında geliştirilen MELFA ASSISTA cobotlar, otomasyonun geleceğinde çığır açan özellikleriyle akıllı üretim anlayışını bir üst basamağa taşıyor. Pek çok farklı sektörde kullanılarak üretimde esneklik, sezgisellik, hız ve verimlilik sağlayan MELFA ASSISTA cobotlar, operatörlerle güvenli bir şekilde çalışıyor, operatör yokken de endüstriyel robot kadar hassas çalışabiliyor. Robotik üretim sistemlerinin toplam sahip olma maliyetini azaltan ve en önemlisi de insan iş gücünü asiste eden bu akıllı sistemler, üretime hibrit bir perspektif kazandırıyor.
İnovasyon piramidinin şu anda son kademesinde yer alan cobotlar, insan ve robot iş birliği sayesinde geleceğin çalışma modelini bugünden inşa ediyor. Sektörlerin iç dinamikleri, farklı ihtiyaç ve beklentileri dolayısıyla iş birliğine dayalı çalışan cobotlar, sanayiden hizmet alanlarına kadar birçok sahada esneklik sağlıyor. Sezgisel metotlar aracılığıyla programlanan cobotlar, kendilerine gösterilen bir hareketi öğrenip tepkiyi hatırlayabildiği için çalışma döngüsünü kolayca tamamlıyor. Tek bir kasadan oluşmasına karşın birden fazla hareketi sürekli olarak yerine getirebilen ve insan iş gücüne efektif bir fayda sunan cobotlar, bu sayede esnekliğe ek olarak üretim proseslerinde hız ve verimlilik sağlıyor. Sadece üretim hattında değil farklı birçok hizmet ve ürün alanında da kullanılan cobotlar, sistem mekaniği gereği aynı hareketi çok kez tekrar edebildiğinden insanın yüzlerce katı iş yapabiliyor ve işletmelerin üretim kapasitesini arttırarak rekabet avantajı sunuyor. Fabrika otomasyon sektörünün teknoloji öncüsü Mitsubishi Electric, farklı sektörlere çözüm sağlayan MELFA ASSISTA cobotlarıyla insan gücü için optimize edilen desteğin yanı sıra kısa ve uzun vadede yatırım getirisi sunuyor. Ayrıca kesintisiz üretim ve standardize edilmiş kalite sağlıyor.
Operasyon düğmeleriyle el paneli ihtiyacı ortadan kalkıyor
Kolay programlama ve sistem konfigürasyonu sayesinde en basit işlerden en kompleks yapıdaki uzmanlık gerektiren faaliyetlere kadar her alanda çalışan MELFA ASSISTA, pratik şekilde komutu alma ve uygulama özelliğiyle dikkat çekiyor. İnovatif ayrıcalıklarıyla endüstriyel alanda fark yaratan teknoloji, kolay kontrol ile insan iş gücünün doğru noktalara kanalize edilmesine yardımcı oluyor. Robot kolundaki işlem düğmeleri MELFA ASSISTA’nın kolayca kontrol edilmesini sağlarken programlama ve öğretim için el paneli ihtiyacını ortadan kaldırıyor.
Programlama bilgisi olmadan sofistike işlere imza atılıyor
Profesyonellerle birlikte çalışan ve en zorlu görevleri üstlenen MELFA ASSISTA, RT Visual Box (Mühendislik Yazılımı) ile operatörlerin tutucuları gibi çevre ekipmanları sezgisel ve kolay bir şekilde kurmasını sağlıyor. MELFA ASSISTA kurulum sihirbazı, operatörlere daha pratik ve sezgisel bir metodoloji sunuyor. RT-Visual-Box ile programları görsel olarak oluşturabilmeyi sağlayan MELFA ASSISTA, karmaşık süreçleri nötralize ederken kullanımı sırasında uzmanlık bilgisi de gerektirmiyor. Teknolojisinde yer alan görsel programlama yazılımı, "görsel destekli öğretim" sunan ara yüzü sayesinde operatörlerin robotu kolayca programlayabilmelerine imkan tanıyor.
Endüstride kesintisiz üretim ve yüksek yatırım avantajı sağlıyor
Söz konusu cobotlar olduğunda birçok kişinin zihninde soru işaretlerine neden olan hız sınırlaması, bu teknolojilerin kullanım alanlarını daraltabiliyor. Oysa teknoloji devi Mitsubishi Electric, kolaboratif robotlara insanların yanında çalışmadığı zamanlarda yüksek hızda çalışma modu sunarak cobotların standart bir endüstriyel robot olarak hassas ve hızlı kullanılabileceğini kanıtlıyor. Kullanıcılar, RT VisualBox ve RT Toolbox3 yazılımlarıyla canlı üretime geçmeden önce cobotların istenilen performansı sağlayabilmesini simüle ederek teyit edebiliyor. Üstelik olası durumlar karşısında cobotların performans ve hassasiyeti ayarlanarak üretim sahalarında maksimum fayda elde edilebiliyor.
Tam kontrol, yüzde yüz esneklik
MELFA Robot Partners olarak bilinen bir grup kuruluş tarafından geliştirilen tutucular, parmaklar, görüş ve diğer çevre birimleri gibi çok yönlü bileşenleri sunan MELFA ASSISTA; bu araçlar aracılığıyla uygulamaların kolayca kurulup yapılandırılmasını sağlıyor. Bu özelliği sayesinde otomatik yönlendirmeli araçlardan otonom mobil araçlara kadar birçok ekipmanın bir parçası olarak veya mobil robot olarak serbestçe hareket edecek şekilde yapılandırılabiliyor.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı
Bağımsız, yeni nesil, tarafsız haber ve haberciliğin en üst noktasında yer alan habergezgini.com ile Türkiye’nin ve dünyanın gündemini takip edebilirsiniz.
Taksim, İstanbul’un kültürel ve turistik merkezlerinden biri olarak bilinir ve bu sebeple pek çok konforlu…
Yeni yıl, sevdiklerimizle geçirdiğimiz anların kıymetini bir kez daha hissettiğimiz, yeni başlangıçlara adım attığımız özel…
Markalaşma ve iletişimde geleceği yakalayın: İlham veren konferans sizi bekliyor!
Girişimcilerin Büyük Hataları etkinliği 18 Aralık'ta İstanbul Kültür Üniversitesi'nde! Kaçırmayın!
Fakı Mehmet Efendi Baklavaları, şu anda İstanbul metro istasyonlarında hizmet verdiği şube sayısını 42’ye çıkardığını…
Evinizde veya iş yerinizde meydana gelen tıkanıklık sorunları, günlük yaşamınızı olumsuz etkileyebilir. Pendik tıkanıklık açma…