Türkiye'yi 44 yıldır lezzet ve sağlıkla buluşturan Eker’in, Tohum Otizm Vakfı’yla birlikte gerçekleştirdiği “Otizmli Bireyler İş Gücünde” istihdam modeli kapsamında İŞKUR’un desteği ile geliştirdiği “Otizmli Bireyler İş Gücünde-OBİG” mobil uygulaması, 19. Altın Örümcek Ödülleri'nde "Mobil Uygulama-Hizmet" kategorisinde ikinciliği kazandı.
Türkiye’nin en beğenilen markalarından biri olan Eker, iş koçu destekli istihdam modeli “Otizmli Bireyler İş Gücünde” ile ses getirmeye ve fark yaratmaya devam ediyor. Şimdiye kadar pek çok saygın ödülün sahibi olan “Otizmli Bireyler İş Gücünde” istihdam modeli, son olarak dijital dünyanın prestijli ödülü Altın Örümcek tarafından onurlandırıldı.
Eker’in, İŞKUR’un “Engellinin İstihdamını Sağlayacak Destek Teknolojilerine İlişkin Projeler” hibe desteği ile geliştirdiği “Otizmli Bireyler İş Gücünde-OBİG” mobil uygulaması, sonuçları 22 Haziran’da açıklanan 19. Altın Örümcek Ödülleri'nde "Mobil Uygulama-Hizmet" kategorisinde en iyi ikinci uygulama olarak belirlendi.
Altın Örümcek Ödülleri; web, dijital pazarlama, mobil teknolojileri kullanılarak gerçekleştirilen başarılı projelerin daha iyi tanıtılması ve hak ettiği yeri bulması, bu alanda yapılacak yatırımların özendirilmesi ve gündem oluşturulması amacıyla düzenleniyor. 2002 yılından bu yana DorukNet tarafından düzenli olarak gerçekleştirilen Altın Örümcek, bu alanda Türkiye’deki ilk ve tek bağımsız organizasyon olma özelliğini taşıyor.
Otizmli bireylerin hayatını kolaylaştıran mobil uygulama
“Otizmli Bireyler İş Gücünde-OBİG” mobil uygulaması, istihdam edilerek iş gücüne kazandırılan otizmli veya diğer yaygın gelişimsel bozukluğu olan bireylerin hayatını kolaylaştıran özellikler sunuyor. Uygulama; otizmli bireylerin yapacağı işi küçük basamaklara ayırarak görsel/işitsel uyaranların yardımıyla daha kolay öğrenebilmesini, zaman yönetimi yapabilmesini ve yaptığı işleri görerek kendini motive edebilmesini destekliyor. Digadiga Ajansı tarafından geliştirilen uygulamada yer alan bölümler otizmli bireylerin kişisel gereksinimlerine ve yapacakları işin özelliklerine göre bireyselleştirilebiliyor.
Eker, Tohum Otizm Vakfı ile birlikte hayata geçirdiği “Otizmli Bireyler İş Gücünde” istihdam modeliyle otizmli bireylere bağımsız yaşam ve istihdam imkânı yaratarak, toplumsal fayda sağlamaya odaklanırken diğer kurumlara da örnek olmayı amaçlıyor. İş modeli kapsamında, otizmli yetişkin bireyler iş ve yaşam koçlarının desteği ile fabrika ortamında çalışarak, düzenli gelir elde etme ve sosyal hayata karışabilme imkânına sahip oluyor. 3 iş koçu ve 1 süpervizörün desteği ile 8 otizmli bireyi istihdam eden Eker, bu sayıyı 12 kişiye çıkarmayı hedefliyor.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı
Bağımsız, yeni nesil, tarafsız haber ve haberciliğin en üst noktasında yer alan habergezgini.com ile Türkiye’nin ve dünyanın gündemini takip edebilirsiniz.
Naylon fatura nedir sorusu ile sıklıkla karşılaşılmakta olup bu soruyu cevaplamak için Vergi suçları ve…
Sukhamed, engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmaya odaklanmış geniş bir ürün yelpazesine sahip kapsamlı bir e-ticaret…
Ev dekorasyonu, sadece görsel bir estetik sunmanın ötesinde, bir evin ruhunu ve sahibinin kişiliğini yansıtan…
Yenilikçi dijital çözümler ve kullanıcı odaklı hizmetleriyle, web tasarımı, e-ticaret ve dijital reklam yönetiminde markalar…
İş dünyasına dair farkındalık yaratan EduTalks, 18 Kasım’da İstinye Üniversitesi’nde sektör liderlerini öğrencilerle buluşturuyor.
Akciğer kanserinin %90'ı sigaradan! Erken teşhis ve kişiye özel tedaviyle yaşam süresi artıyor.