İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ MÜCADELESİNDE NÜKLEER ENERJİNİN ROLÜ BU İYİ NİYET ANLAŞMASIYLA VURGULANACAK
Yeni Nükleer İzleme Enstitüsü ve Nükleer Sanayi Derneği arasında Nükleer Santraller Fuarı ve Zirvesi’nde bir iyi niyet anlaşması imzalandı
Nükleer Sanayi Derneği (NSD) ile Londra merkezli Yeni Nükleer İzleme Enstitüsü (New Nuclear Watch Institute – NNWI), 5. Nükleer Santraller Fuarı ve 9. Nükleer Santraller Zirvesi’nde nükleer enerji alanında bir iyi niyet anlaşması imzaladı. Anlaşma, iki kurum arasında nükleer enerji için iş birliğini geliştirmeyi amaçlayan stratejik bir ortaklığın başlangıcı oldu.
İmza törenine NNWI Başkanı Tim Yeo ile NSD Başkanı Alikaan Çiftçi katıldı. Her iki kuruluş da sıfır emisyonlu temiz bir enerji kaynağı olarak nükleer enerji konusunda karşılıklı diyalogu, bilgi alışverişini ve iletişimi geliştirmek için çalışacak.
“Türkiye’deki yeni ortaklarımızla çalışmayı dört gözle bekliyoruz”
NNWI Başkanı Tim Yeo şunları söyledi: “Yeni Nükleer İzleme Enstitüsü olarak Türkiye Nükleer Sanayi Derneği ile yakın iş birliği yapmaktan dolayı çok mutluyuz. NSD ile iş birliğimiz, Orta Asya’daki son girişimimiz ve Kazakistan’da kurduğumuz ofis ile birbirini tamamlıyor. NSD ve üyelerinin amaçları da NNWI’inkilerle uyumlu. Nükleer enerji alanında kapasite artışına yönelik yatırımları destekliyoruz; ayrıca Türkiye ve komşularının uluslararası nükleer endüstrinin büyümesini yönlendireceğine inanıyoruz. İklim değişikliği tehdidine karşı yeni nükleer santraller inşa etmek, küresel olarak verebileceğimiz cevabın önemli bir parçası olup temiz enerjiye geçişi hızlandıracak. Aynı zamanda önemli ekonomik ve istihdam faydaları sağlayacak. Fosil yakıtlı tesislerin nükleer santrallerle değiştirilmesi, insan sağlığı yararına hava kalitesini de önemli ölçüde iyileştiriyor. Türkiye’deki yeni ortaklarımızla çalışmayı dört gözle bekliyoruz.”
Dernekler nükleer enerji için birlikte çalışacak
NSD Başkanı Alikaan Çiftçi: “İyi niyet anlaşması, iklim değişikliğiyle mücadele etmek için düşük karbonlu elektriğin sağlanmasında nükleer enerjinin faydalarını vurgulamak amacıyla karşılıklı iş birliğini ve bilgi alışverişini geliştirmeyi kapsıyor. Yapılan bu iş birliği, temiz enerji hedeflerine önemli katkı sağlama potansiyeline sahip. Derneğimiz nükleer enerjinin faydalarının yaygın olarak tanınması için NNWI ile uzun vadeli iş birliğini çok önemsiyor. Ayrıca, iyi niyet anlaşması kapsamında iki kurum sanayicilerin temiz, istikrarlı ve güvenilir bir enerji kaynağı olarak nükleer enerjinin gelişimini desteklemek için birlikte çalışacak” dedi.
NPPES ASO ve NSD tarafından düzenleniyor
Türkiye’nin ilk ve tek nükleer enerji etkinliği 5. Nükleer Santraller Fuarı ve 9. Nükleer Santraller Zirvesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın destekleriyle Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Nükleer Sanayi Derneği (NSD) tarafından düzenleniyor. Dünyanın sayılı nükleer enerji etkinliklerinden biri kabul edilen NPPES, bu yıl Yeni Nükleer İzleme Enstitüsü (New Nuclear Watch Institute – NNWI) ile Rusya’nın Nükleer Sanayii İnşaat Kompleksi Kuruluşları Derneği (Association of Organizations of the Construction Complex of the Nuclear Industry – ACCNI) tarafından resmi olarak destekleniyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Bağımsız, yeni nesil, tarafsız haber ve haberciliğin en üst noktasında yer alan habergezgini.com ile Türkiye’nin ve dünyanın gündemini takip edebilirsiniz.
Dijital pazarlama dünyasında dikkat çekmek hiç olmadığı kadar zor. Her gün yüzlerce reklamla karşılaşan kullanıcılar, artık…
Naylon fatura nedir sorusu ile sıklıkla karşılaşılmakta olup bu soruyu cevaplamak için Vergi suçları ve…
Sukhamed, engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmaya odaklanmış geniş bir ürün yelpazesine sahip kapsamlı bir e-ticaret…
Ev dekorasyonu, sadece görsel bir estetik sunmanın ötesinde, bir evin ruhunu ve sahibinin kişiliğini yansıtan…
Yenilikçi dijital çözümler ve kullanıcı odaklı hizmetleriyle, web tasarımı, e-ticaret ve dijital reklam yönetiminde markalar…
İş dünyasına dair farkındalık yaratan EduTalks, 18 Kasım’da İstinye Üniversitesi’nde sektör liderlerini öğrencilerle buluşturuyor.