Sağlık

Mide Botoksu

Mide botoksu, zayıflamak isteyenlerin son dönemde araştırma içerisine girdiği konulardan birisidir. Sağlık sorunlarını da beraberinde getiren fazla kilolardan kurtulmak aslında mümkün. Egzersiz ve spor yaparak kilo veremiyorsanız mide botoksu yaptırabilirsiniz. Ancak bu konuda bazı merak edilenler, sorular olmaktadır.

Herkes mide botoksu yaptırabilir mi?

Vücut kitle endeksi 25 ve üzeri olanlar yaptırabilmektedir. Yaş grubu olarak genellikle 18-55 yaş arası kişilerin mide botoksu yaptırması uygun görülmektedir. İştahı açık olan kişiler ve diyet yapmakta zorlananlar da bu gruba dahil edilebilir. Amaç daha konforlu bir hayat yaşamaktır. Kilolarınız yapacağınız aktivite ve işe engel oluyor ise tercih edebilirsiniz.

Uygulama yaklaşık olarak 15 dakika sürmektedir. Herhangi bir yan etki, olumsuzluk oluşturmamaktadır. İşlemin ardından hastanede kalmadan taburcu ediliyorsunuz. Günlük işlerinize de hızlıca dönebilirsiniz. Başarı oranı nedir? Mide botoksu ile başarı oranı genel anlamda yüksektir. Fakat bu başarı oranını belirleyen bazı faktörler vardır.

  • Doktorun tecrübesi
  • Ekibin profesyonelliği
  • Teknikler
  • Malzemelerin kalitesi
  • Kullanılan botoks miktarı

Daha tıbbi açıdan açıklamak gerekir ise, anestezi ile uygulanmaktadır. 15 dakikalık süreçte endoskopik olarak gerçekleştirilmektedir. İşlemden sonra beslenmenize muhakkak dikkat etmelisiniz. Diyet programları, diyet listeleri uyulması gerekenler arasındadır. Ameliyatız zayıflama olarak bilinen mide botoksu yaptıranlara bakıldığı zaman gözle görülen değişimler, kilo verme tespit edilmektedir.

Uyum sağladığınız takdirde zayıflayabilirsiniz. Bu durum kişinin metabolizmasını yönetmesi ile alakalıdır. Botokstan sonra gazlı, kalorisi yüksek, yağ oranı yüksek, fast food benzeri ürünler tüketilmeye devam edilirse kilo verme zorlaşır, hatta duraksama olur. O yüzden mide botoksu yaptırmayı seçtiğiniz yerde beslenme uzmanı, diyetisyen olmasına da dikkat ediniz. Kliniği iyi araştırmak, öncesi sonrası fotoğrafları görmek, doktor ile ön görüşme yapmak avantaj sağlayacaktır. Belli bir süreden sonra ideal kiloya ulaşıp hayatınızın geri kalanında sağlıklı beslenmeyi ilke haline getirebilirsiniz. Bu disiplin sağlanır ise en iyi verimi alabilirsiniz. Botoks yaptıranlar kilo verme ile birlikte yağlardan, kullandığı ilaçlardan, depresyondan kurtulabilmektedir. Basit gibi görünse de zaman isteyen süreçlerdir. Emin adımlar ile doktorunuzun önerilerini dinleyerek zayıflayabilirsiniz. Sağlıcakla..

Recent Posts

İzmir Bornova’da Kalite ve Ekonomiyi Buluşturan İkinci El Eşya Mağazası

İzmir’in Bornova ilçesinde ikinci el eşya alım satımında köklü bir firma olan Doğan Spot Eşya…

10 saat ago

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın 19 Mayıs Mesajı

Belediye Başkanı Rasim Arı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj…

12 saat ago

Yeşilyurt Pazaryeri çalışmaları hızla sürüyor

Karabağlar Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Yeşilyurt bölgesinde yaşayan vatandaşlar, modern ve kapalı bir pazaryerine…

12 saat ago

Başkan Büyükakın: Kocaeli’nin en güzel manzaralı kütüphanesi gençlerimize armağan olsun

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın arifesinde geleceğin emanetçileri gençlere…

13 saat ago