Karamanoğlu Mehmet Bey’in 13 Mayıs 1277’deki fermanıyla Türkçemiz devlet dili olmuş, Yunus Emre’nin insanlık değerlerini öne çıkaran eserleriyle de, dilimiz daha da gelişip olgunlaşmıştır. Türk Dili, yüzyıllar boyunca pek çok kültürle etkileşim içinde gelişmiş, kendine özgü yapısı ve zengin kelime dağarcığı ile dünya dilleri arasında özel bir yer edinmiştir.
Bizler de bu değerli mirası korumaya, onu doğru ve etkili bir şekilde kullanıp gelecek nesillere aktarmaya özen göstermeliyiz.
Bu vesile ile Türk dilinin bugüne gelmesini sağlayan Karamanoğlu Mehmet Bey ve hak aşığı Yunus Emre başta olmak üzere Türkçemizin gelişmesine ve doğru kullanımına katkı sunan tüm ecdadımızı rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, dilimizin; devletimiz ve milletimizle birlikte ilelebet baki kalmasını temenni ederek Türk Dil Bayramımızın 747. yıldönümünü kutluyor, tüm hemşehrilerimi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.” dedi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Bağımsız, yeni nesil, tarafsız haber ve haberciliğin en üst noktasında yer alan habergezgini.com ile Türkiye’nin ve dünyanın gündemini takip edebilirsiniz.
İstanbul böcek ilaçlama hizmetleriyle evinizi haşerelerden koruyun. Güvenli ve etkili ev ilaçlama yöntemleri ile hijyenik…
EduTalks: İstanbul Aydın Üniversitesi’nde sektör liderleri ve öğrenciler bir araya geldi! Dijital markalaşmadan yeni medyaya…
Kadın kazak modelleri, kış günlerinin temel parçaları arasında yer alarak hem sıcak tutar hem de…
Renkler, sadece gözlerimizi değil, ruhlarımızı da boyar. Kırmızı, tutkuyu ve enerjiyi, mavi sakinliği ve güveni,…
Duvar paneli iç mekanlarda hem dekoratif hem de işlevsel amaçlarla kullanılan bir kaplama çözümüdür. Özellikle…
Odeabank, 28. İstanbul Tiyatro Festivali’nde “Bu İşte Bir Kadın Var” temasıyla sahnede.