10. Boğaziçi Film Festivali, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan ve dünya prömiyerini 47. Toronto Film Festivali’nde yapan “Kar ve Ayı” filminin ekibini ağırladı.
Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 10. Boğaziçi Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Yarışması’nda yer alan “Kar ve Ayı” filminin gösterimi 23 Ekim Pazar günü Atlas 1948 Sineması’nda gerçekleşti. Gösterimin ardından düzenlenen söyleşiye filmin yönetmeni Selcen Ergun, yapımcısı Nefes Polat, oyunculardan Merve Dizdar, Muttalip Müjdeci, Asiye Dinçsoy, Ümmü Putgül, Onur Gürçay, Atakan Yılmaz, İbrahim Sağlam, Mehmet Işık, Erdem Çubuk ve ekip üyeleri katıldı. Söyleşinin moderatörlüğünü ise akademisyen ve sinema yazarı Murat Tırpan üstlendi.
Boğaziçi Film Festivali’nde Akli Film tarafından verilecek “En İyi İlk Film Ödülü” için de yarışan filme katılım yoğundu. Filmin oluşum aşamasını anlatan Selcen Ergun, uzun zamandan beri var olan bir hikaye olduğunu ve daha sonra üzerine eklemeler yapıldığını söyledi. Ergun, filmin birkaç şeyden beslendiğini, bunlardan birinin de doğaya ve varlıklarına ne şekilde davrandığımızı sorgulamak olduğunu belirtti. Bir diğer kaynağın ise kadın olarak güvende olmama hissi olduğunu söyledi. “Bu düşünceleri masalsı bir yere koymak bunları daha da görünür kıldı.” diyen Ergun, yaşanmış hikayelerden ve gerçek hayattaki bir hemşireden yola çıkarak bu filmin ortaya çıktığını ifade etti.
Filmin başrol oyuncusu Merve Dizdar ise hemşire rolü için teknik araştırmalar yaptığını ancak oynarken, bunların dışında bir kadın olarak oynadığını belirtti. İdealist karakterlerin gittikleri yerlerde yaşadıkları suçluluk tereddütleri ve yaşadığı ikilemleri nasıl yaşadığına dair soruya Dizdar, “Oynadığım rol hepinize ayrı ayrı duygular yaşatıyorsa doğru yoldayım demektir.” diye karşılık verdi.
Filmin oyuncularından Asiye Dinçsoy ise filmin sonunun bitmesi gerektiği gibi bittiğini ve bıraktığı hissin yeterli olduğunu dile getirdi. Derin hikayesi olan bir kadının anlatıldığını ve aslında kasaba hikayelerinin sonuçlanmadığını ifade eden Dinçsoy, “Filmin bir sonunun olması gerektiğini düşünmüyorum.” dedi.
Yönetmenliğini Selcen Ergun’un üstlendiği “Kar ve Ayı” filmi, kışın bitmek bilmediği bir kasabaya atanan genç bir hemşirenin güç ilişkileri, yüzleşmeler ve sırlar arasında kalmasını konu alıyor.
Festival Biletleri Mobilet’te!
10. Boğaziçi Film Festivali’nin film gösterimleri fiziki olarak Atlas 1948 Sineması, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Yeşilçam Sineması ve Kadıköy Sineması’nda gerçekleşecek. Festival biletleri 30 TL, belgesel ve kısa film gösterimleri ise 20 TL olmak üzere mobilet üzerinden satışa sunuluyor. Ayrıca biletler, festival süresince Atlas 1948 Sineması ve Kadıköy Sineması gişelerinden de alınabilecek.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteği, VakıfBank’ın Sponsorluğu, TRT’nin Kurumsal İş Ortaklığı, Anadolu Ajansı’nın Global İletişim Ortaklığı ile gerçekleşecek “10. Boğaziçi Film Festivali” ile ilgili tüm gelişmelere ve festivale dair güncel haberlere bogazicifilmfestivali ve festivalin resmî sosyal medya hesapları üzerinden erişilebilir.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı
Bağımsız, yeni nesil, tarafsız haber ve haberciliğin en üst noktasında yer alan habergezgini.com ile Türkiye’nin ve dünyanın gündemini takip edebilirsiniz.
Naylon fatura nedir sorusu ile sıklıkla karşılaşılmakta olup bu soruyu cevaplamak için Vergi suçları ve…
Sukhamed, engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmaya odaklanmış geniş bir ürün yelpazesine sahip kapsamlı bir e-ticaret…
Ev dekorasyonu, sadece görsel bir estetik sunmanın ötesinde, bir evin ruhunu ve sahibinin kişiliğini yansıtan…
Yenilikçi dijital çözümler ve kullanıcı odaklı hizmetleriyle, web tasarımı, e-ticaret ve dijital reklam yönetiminde markalar…
İş dünyasına dair farkındalık yaratan EduTalks, 18 Kasım’da İstinye Üniversitesi’nde sektör liderlerini öğrencilerle buluşturuyor.
Akciğer kanserinin %90'ı sigaradan! Erken teşhis ve kişiye özel tedaviyle yaşam süresi artıyor.