10. Boğaziçi Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan ve aynı zamanda “En İyi İlk Film” ödülü için de yarışan “Kabahat” filmi izleyicilerle buluştu.
Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 10. Boğaziçi Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan “Kabahat” filminin ekibi 22 Ekim Cumartesi günü, Atlas 1948 Sineması’nda gerçekleştirilen gösterim sonrasında izleyiciyle buluştu. Söyleşiye filmin yönetmeni Ümran Safter, yapımcısı Suraj Sharma, oyunculardan Ece Demirtürk, Işıl Acaray ve Berivan Edebali katıldı. Etkinliğin moderatörlüğünü festivalin ulusal film programcısı Ebubekir Elkatmış gerçekleştirdi.
Boğaziçi Film Festivali’nde Akli Film tarafından verilecek “En İyi İlk Film Ödülü” için de yarışan filme büyük ilgi gösterildi. İlk sözü filmin yönetmeni Ümran Safter aldı. Safter, konuşmasında, her hikâyenin biraz biyografik olduğunu ve bu filmde de kendi çocukluğundan esintiler bulunduğunu ifade etti. Daha az bilinir oyuncularla çalışmasının nedeninin sorulduğu Safter, hikâyenin doğallığından dolayı tanınmış isimlerle çalışmak istemediğini belirtti. Ayrıca geçmişte yaşanan toplumsal sorunların hâlen devam ettiğini dile getirirken, “Bazen köylerde hayat durmuş gibi hissediyorsunuz. Ama 90’larda köyde okuyan tek kadın bendim. Ama şimdi pek çok kadın okuyor. Ben olaylara hâlen olumlu yanından bakmaya çalışıyorum.” dedi.
Filmin oyuncularından Işıl Acaray, çok uyumlu bir ekiple çalışmanın keyfini yaşadıklarını söylerken, “Ben her zaman kadın hikâyelerinden yanayım. Olumlu ya da olumsuz, doğru ya da yanlış hiç fark etmiyor; kadın hikâyeleri benim yumuşak karnım.” ifadelerini kullandı.
Başrol oyuncularından Ece Demirtürk’e, filmin Türkiye’de işlenmesi zor olan regli gibi bir konuya yer vermesi hakkındaki düşünceleri soruldu. Demirtürk, “Değinmekte zorlandığımız konular olsa da üzerinde durmamız gereken konulardandı. Bu bakış açısıyla devam ettiğimizde kendimi karakterimin yerine koymaya çalıştım.” diye konuştu.
Filmin bir diğer oyuncusu Berivan Edebali ise Reyhan’ın iç dünyasındaki sıkıntılar ve dalgalanmalarla ilerleyen bir film olduğunu vurgulayarak, toplumsal ve bireysel farkındalıkları yüksek olan böyle bir filmde olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.
Yönetmenin ilk uzun metrajlı filmi olan “Kabahat”, yaz tatilini geçirmek için gittiği köyde ilk regli deneyimini yaşayan 13 yaşındaki bir kızın, kendindeki değişime uyum sürecinin yanı sıra toplumun hissettirdiği kötü duygulardan kurtulma çabasını ele alıyor.
Festival Biletleri Mobilet’te!
10. Boğaziçi Film Festivali’nin film gösterimleri fiziki olarak Atlas 1948 Sineması, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Yeşilçam Sineması ve Kadıköy Sineması’nda gerçekleşecek. Festival biletleri 30 TL, belgesel ve kısa film gösterimleri ise 20 TL olmak üzere mobilet üzerinden satışa sunuluyor. Ayrıca biletler, festival süresince Atlas 1948 Sineması ve Kadıköy Sineması gişelerinden de alınabilecek.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteği, VakıfBank’ın Ana Sponsorluğu, TRT’nin Kurumsal İş Ortaklığı, Anadolu Ajansı’nın Global İletişim Ortaklığı ile gerçekleşecek “10. Boğaziçi Film Festivali” ile ilgili tüm gelişmelere ve festivale dair güncel haberlere bogazicifilmfestivali ve festivalin resmî sosyal medya hesapları üzerinden erişilebilir.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı
Bağımsız, yeni nesil, tarafsız haber ve haberciliğin en üst noktasında yer alan habergezgini.com ile Türkiye’nin ve dünyanın gündemini takip edebilirsiniz.
İfade özgürlüğünün neredeyse imkansız hale geldiği günümüz Türkiye’sinde bir yönetmen olarak sinema sektöründe kişisel inançları…
EduTalks, 6 Ocak'ta Marmara Üniversitesi'nde gençleri sektör profesyonelleriyle buluşturuyor!
SEO, yani arama motoru optimizasyonu, dijital pazarlamanın en önemli parçalarından biridir. Bir işletmenin çevrimiçi görünürlüğünü…
Baharda, kar çiçekleri ile bezenen, yaz gelince sarının yeşilin en güzel renklerinin dans ettiği Allahuekber…
20 Aralık Cuma günü, “Karalahana Çorbası İçme Günü” vesilesiyle düzenlediğimiz özel etkinlikte, sosyal medyamızın değerli…
Taksim, İstanbul’un kültürel ve turistik merkezlerinden biri olarak bilinir ve bu sebeple pek çok konforlu…