Categories: Ekonomi

İzmir'in girişimci kadınları sertifikalarını aldı

Ege Üniversitesi ile İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen ‘personel ve eğitim, etkinlik, çiftçi eğitimi ve tarımsal yayım hizmetleri’ konularını kapsayan ‘E-Ticaret Eğitimi’ programı sertifika töreni düzenlendi. 19 ilçeden toplam 161 girişimci kadının başvuru yaptığı programının ilk eğitim süreci tamamlandı.  Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM) yürütücülüğünde gerçekleşen programda eğitim gören 38 kadın girişimciden 30’u sertifika almaya hak kazandı. 

EÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Seminer Salonunda düzenlenen sertifika törenine Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı

Prof. Dr. Şebnem Tavman, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Müdürü Nuriye Dezcan, EGESEM temsilcileri, akademisyenler ve eğitim gören kadınlar katıldı. Törende konuşan Prof. Dr. Tavman, eğitime destek veren öğretim üyelerine, eğitimcilere, katkı sağlayan sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti. 

Kadın girişimcilerin başarılarından memnuniyet duyduklarını ifade eden Prof. Dr. Tavman, “Bu programın oluşturulması bir fikirle başladı, bu fikirdeki hedefimiz e-ticareti geliştirmek ve bunu daha yaygın hale getirmekti. Bu noktada özellikle kadın emeğinin değerlendirilmesi ve daha fazla e-ticaretten yararlanılması düşüncesiyle harekete geçtik. Eğitim programımızın düzenlenmesinde bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a çok teşekkür ederim. Ayrıca eğitim programını başarıyla tamamlayan kadın girişimcileri tebrik ediyor, e- ticaret hayatında başarılar diliyorum” dedi. 

Aldıkları eğitimi değerlendiren kursiyerler ise e-ticaret eğitiminin iş hayatlarında yeni bir yol çizmeleri konusunda yardımcı olduğunu ifade ettiler. Ayrıca eğitim gören kadın kooperatifçiler de kendi kooperatifleri için e-ticaret eğitimi sayesinde yeni bir kapılar açıldığını söyledi. Eğitime katılan kadın girişimcilerden Serap Diken, “Eğitim öncesinde sosyal medyadan kendi ürünlerimin satışını yapıyordum fakat zaman zaman hesabımı dondurup daha sonra aktif hale getiriyordum bu durum istikrarsızlığa sebep oluyordu. Eğitim sonrasında bu durumu nasıl aşabileceğimi ve satışlarımı farklı alanlarda devam ettirebileceğimi öğrendim. Benim için yeni bir ufuk oldu” dedi. Eğitime katılan diğer katılımcılardan Şüküre Çelik ise, “Ben ev hanımıyım, bu eğitim benim ev içi üretimlerimi nasıl pazarlayacağım konusunda yol haritası çizmeme yardımcı oldu. Kadın girişimcilere verilen bu desteğin artarak devam etmesini diliyorum” dedi.

Girişimci kadınlar sertifikalarını Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şebnem Tavman’ın elinden aldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Recent Posts

İstanbul Böcek İlaçlama Hizmetleri

İstanbul böcek ilaçlama hizmetleriyle evinizi haşerelerden koruyun. Güvenli ve etkili ev ilaçlama yöntemleri ile hijyenik…

2 gün ago

EduTalks Serisinin İkinci Durağı İstanbul Aydın Üniversitesi

EduTalks: İstanbul Aydın Üniversitesi’nde sektör liderleri ve öğrenciler bir araya geldi! Dijital markalaşmadan yeni medyaya…

2 gün ago

Kadın Kazak Modelleriyle Sıcak Bir Kışa Hazırlanın

Kadın kazak modelleri, kış günlerinin temel parçaları arasında yer alarak hem sıcak tutar hem de…

5 gün ago

Kadın Giyimde Renklerin Psikolojisi ve Kombin İpuçları

Renkler, sadece gözlerimizi değil, ruhlarımızı da boyar. Kırmızı, tutkuyu ve enerjiyi, mavi sakinliği ve güveni,…

6 gün ago

Duvar Paneli Nedir?

Duvar paneli iç mekanlarda hem dekoratif hem de işlevsel amaçlarla kullanılan bir kaplama çözümüdür. Özellikle…

1 hafta ago

Toplumsal Roller Üzerine Bir Eleştiri

Odeabank, 28. İstanbul Tiyatro Festivali’nde “Bu İşte Bir Kadın Var” temasıyla sahnede.

1 hafta ago