Gündem

İzmir’de Mekan Girişlerinde Hes Kodu Zorunluluğu

İzmir’de bulunan kuaför, kafeterya, restoran, düğün salonu, nikah salonu, güzellik salonu, internet kafe, kahvehane, sauna, kütüphane, tematik parklar, lunaparklar ve spor salonları gibi mekanlara giriş yaparken Hes kodu kontrolü zorunlu hale getirildi.

Yeni tip covid-19 risk haritası üzerinde yüksek riskli grup içerisinde yer alan İzmir’de, bu nedenle bazı önlemler alındı. Bu önlemler ise İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından oluşturuldu.

İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda daha önceki toplantılarda alınmış olan kararlara yenileri ilave edildi.

Eğlence Mekanlarında Hes Kodu Zorunluluğu

 

İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınmış olan kararlar neticesinde eğlence mekanların girişte de Hes kodu kontrolü zorunlu hale getirildi.

Ayrıca sivil toplum kuruluşları ya da kamu kurumu niteliği taşıyan alanlarda kişi başı 8 metrekarelik alan ayırma durumu söz konusu oldu. Getirilen Hes kodu zorunluluğu uygulamasının ise oy birliği ile alındığı belirtildi.

Editör: Özlem Çelik

Recent Posts

Akkuyu NGS'nin 1'İnci Ünitesinde Buhar Kızdırıcı – Ayırıcıların Montajı Tamamlandı

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) 1’inci Ünitesinin türbin dairesinde en modern teknolojiye sahip yatay buhar…

3 saat ago

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın bu yıl 38.'sini düzenlediği Bedia Muvahhid Ödülleri'nin takdimi ile Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde başlıyor

Kurulduğu günden bu yana Türk tiyatrosunun yaratıcı atılımlarına öncülük eden, çağdaş sanat düzeyinin yükselmesini önceleyen…

4 saat ago

Karabağlar Hıdırellez Şenliği ile coştu

Baharın müjdecisi, bolluğun ve bereketin sembolü Hıdırellez’de Karabağlar’da yaşayan vatandaşlar doyasıya eğlendi.

4 saat ago

Kemer Belediye güreşçisi ikinci oldu

Fethiye Belediyesi tarafından Karaçulha Mahallesi'ndeki futbol sahasında gerçekleştirilen güreşlere, 71'i başpehlivan 1004 güreşçi katıldı.

5 saat ago

Emirates, Türkiye'deki turizmi desteklemek için Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile iş birliği anlaşması imzaladı

Türkiye'nin yeni ve mevcut kaynak pazarlardaki turistik cazibesini daha da güçlendirmeyi hedefleyen bu anlaşma, Emirates'in…

5 saat ago