Categories: Sanat

İzmir Film Festivalinde Muhteşem Final

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleri ve Konak Belediyesinin Katkıları ile Asitem tarafından düzenlenen, Türkiye'nin ilk ve tek vizyon filmleri festivali Uluslararası İzmir Film Festivali'nin kazananları belli oldu.
Noter onayı ile 139 ülkeden kullanılan 1 milyon 251 bin oy dağılımında öne çıkan yapımlar ‘’Kağıttan Hayatlar, Dayı: Bir Adamın Hikayesi, Kulüp ve Alpaslan: Büyük Selçuklu oldu.

 
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği, Konak Belediyesi’nin katkıları ile ASİTEM tarafından düzenlenen  4. Uluslararası İzmir Film Festivali'nde ödülleri toplayan Kağıttan Hayatlar En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Kurgu ve En İyi Müzik  olmak üzere 7 dalda ödül aldı. Dijital platform dizilerinde ise Kulüp; En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Dijital Platform Dizisi olmak üzere 3 ödülle ipi göğüsleyen dijital platform dizisi oldu. Vizyon filmleri kategorisinde Dayı : Bir Adamın Hikayesi Filmi, En İyi Senaryo, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Film’le 4 dalda ödül alırken, Alpaslan: Büyük Selçuklu En iyi Erkek Oyuncu ve En iyi Televizyon Dizisi ödülleri ile geceyi tamamladı.

 
İzmir Agora Antik Kentinde düzenlenen ödül törenine sinema sektörünün önemli isimleri konuk olarak katılırken, Türkiye'nin OSCAR'ı olarak kısa zamanda ülke sınırlarını aşan bir dünya festivali olma yolunda olmanın mutluluğu içinde olduğunu belirten ASİTEM ve Festival Başkanı Muammer Sarıkaya; "Elimizdeki verilere göre, 139 ülkeden 1 milyon 251 bin oy kullanıldı. Sanatçılarımız Altın Artemis ödülünü alırken,bizler de sinema için üretmeye devam etmenin ödülünü almış olduk. Yanımızda olan herkese sonsuz teşekkürler." dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Recent Posts

iyzico’dan Kadın Girişimcilere Destek

iyzico'nun Kadın Girişimci Destek Programı'na başvurun! Finansal destek ve eğitim fırsatlarından yararlanın.

8 saat ago

Kaş Villa Kiralama ile Benzersiz Bir Tatil Deneyimi

Kaş, Türkiye'nin en güzel tatil yerlerinden biri olarak bilinir. Denizi masmavi, doğası yeşil ve havası…

23 saat ago

Evden Eve Nakliyat

Bu makalede evden eve nakliyat hakkında en yeni ve en güncel bilgiler yer almaktadır. Nakliye…

23 saat ago

Hibe Paketi ile Girişimcilere Destek

Dorabase, "Girişimci Hibe Paketi" ile girişimcilere 180.000 TL değerinde geri ödemesiz destek sağlıyor.

1 gün ago

OyunExe’de Kampanyalı Roblox Robux Fırsatları

OyunEx, Roblox oyuncuları için harika bir fırsat sunuyor: Roblox Robux Satın Al işlemi yaparak 1000 robux kazanma…

2 gün ago

Ev İlaçlama ve Böcek İlaçlama

Ev ilaçlama ve böcek ilaçlama fiyatları hakkında bilmeniz gerekenler ve sağlıklı çözümler. Ev ilaçlama ve…

4 gün ago