1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İş Yerlerindeki Kira Artış Oranları Üreticiyi Zorluyor

İş Yerlerindeki Kira Artış Oranları Üreticiyi Zorluyor

featured
is-yerlerindeki-kira-artis-oranlari-ureticiyi-zorluyor.jpg
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından iş yerlerine yapılacak kira zammı netleşti.

Mayıs ayı Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte iş yerlerini ilgilendiren kira artış oranları da belli oldu. Mayıs ayı verilerine göre iş yerlerinin kira artış oranları yüzde 63,72 olarak belirlendi.

Konutlarda ise yüzde 25 sınırının devam etmesi bekleniyor

Konutlarda ise Temmuz 2023 tarihine kadar Kira Artış oranları yüzde 25 olarak gerçekleştiriliyor. Bu tarihten sonra da Temmuz 2024 yılına kadar kira artışlarının yüzde 25’te sabit tutulması bekleniyor. Gayrimenkul Uzmanı Gülcan Altınay: “Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte iş yerlerindeki kira artış oranı 63.72 olarak belirlendi. Konutlarda ise %25 olan kira artış sınırının Temmuz 2023’ den sonra da sabit tutulması bekleniyor.” dedi.

İŞ YERLERİNDEKİ KİRA ARTIŞ ORANLARI ÜRETİCİYİ ZORLUYOR

İş yerlerindeki kiracılar, kira artış oranlarından şikayetçiler. İş yerlerinde konutlarda olduğu gibi yüzde 25 kira artış sınırı olmadığı için kiracılar mağdur durumda. Gayrimenkul Uzmanı Gülcan Altınay: “İş yerlerindeki kira artışı üretim yapan kiracıyı zor duruma düşürüyor. Karlılık oranının düşmesinden, kira rakamlarının ve artış oranlarının yükselmesinden şikayetçiler.” dedi.

KONUTTAKİ KİRA ARTIŞ SINIRI EV SAHİBİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMÜYOR

Konutlardaki kiracılar için yüzde 25 kira artış sınırı uygulanıyor. Fakat bu uygulamayı sahada her ev sahibi uygulamıyor. Gayrimenkul Uzmanı, Tügem üyesi Gülcan Altınay, ev sahiplerinin de artan enflasyon rakamlarının karşısında, kiralarında uyguladıkları yüzde 25’lik artışın az kaldığını belirttiklerini söylüyor. 

KİRA ARTIŞ ORANLARI ÜRETİCİNİN BELİNİ BÜKTÜ

Kira artış oranları arttı esnaf kara kara düşünüyor. Üretici kiralık yer bulmakta sıkıntı çekiyor. Gayrimenkul Uzmanı Gülcan Altınay: “Üretici, arsaların kira fiyatlarındaki artış sebebiyle kiralık işyerlerine yöneldi. Kiralık iş yerlerinde talebin artmasıyla beraber arzda sıkıntı yaşanıyor. Bu da iş yerleri kiralarının artmasını beraberinde getirdi. Üretici karlılık oranının düşmesinden şikayetçi. Yapacakları üretimi artırmayıp mevcut olanı korumaya yöneleceklerinden bahsediyorlar.” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir