Dünyada ve Türkiye’de meydana gelen hızlı sanayileşme ve teknolojik gelişmeler, iş yerlerinde çalışan kişilerin güvenliği ile ilgili bazı sorunları beraberinde getiriyor. Bir iş yerindeki çalışma ortamını daha sağlıklı ve güvenilir kılmak, çalışanların ruh ve beden sağlığını korumak için iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin unutulmaması gerektiğini söyleyen Ülke Endüstriyel Kurumsal Çözümler Direktörü Murat Şengül, iş yerini daha güvenli hale getirmenin 5 etkili yolunu paylaşıyor.
Günden güne artan sanayileşme ve teknolojik gelişmeler, birçok çalışanın iş yerindeki güvenliğine dair yeni endişeleri ortaya çıkarıyor. Bu süreçte iş güvenliğine yeteri önem vermeyen kurumlar yüksek iş kazası riski, güvensiz çalışma ortamı nedeniyle oluşabilecek sağlık sorunları ve meslek hastalıkları ile karşılaşıyor. Bir iş yerindeki çalışanların daha sağlıklı biçimde çalışmalarına devam etmesi, iş faaliyetlerini en etkili biçimde yönetmesi ve neticesinde güvenli bir ortamın oluşturulması için kurumların iş sağlığı ve güvenliğe son derece önem vermesi gerektiğini vurgulayan Ülke Endüstriyel Kurumsal Çözümler Direktörü Murat Şengül’e göre, iş yerini daha güvenli hale getirmenin 5 etkili yolu bulunuyor.
1. Çalışanlarınızı eğitin. Temel bir iş sağlığı eğitimi almak, acil bir duruma müdahale esnasında her şeyi değiştirebilir. Çalışanların eğitimli olması durumu daha iyi yönetmenize ve iş yerini daha güvenilir hale getirmenize katkıda bulunacaktır. Bu nedenle, sağlık ve güvenlik eğitimine yeterli önemi verdiğinizden emin olun ve çalışanlarınızın ihtiyaç duydukları bilgiye sahip olmalarını sağlamak için bir izleme platformu kullanın.
2. İş yerinizi inceleyin. Gevşek teller, altyapı sorunları ve engellenen yangın çıkışları gibi potansiyel tehlikeleri gözden kaçırmak kolaydır. Bu nedenle, düzenli olarak güvenlik denetimleri yapın ve oluşabilecek risklere karşı çalışanlarınızı uyarın.
3. Olayları detaylı olarak ele alın. İşler ters gittiğinde konunun özüne inin ve yetkililere olayı açıklayıcı dokümanlar sunmanız gerekebileceğini unutmayın. Yaptığınız denetimleri ve sahip olduğunuz sertifikaları takip etmeniz son derece önemlidir. Herhangi bir zamanda güvenlikle ilgili tüm konuları 360 derece görebilmeniz için bir izleme sistemi kullanın.
4. Etkili bir iş sağlığı ve güvenliği planına sahip olun. Her işyerinin kendi tehlikeleri vardır. Bu yüzden kendi tehlikeli alanlarınızı değerlendirin ve acil bir durumda ne olması gerektiğini düşünün. Bu konu özelinde bir plan oluşturun ve çalışanlarınızın plandan haberdar olmasını sağlayın.
5. Ekipmanlarınızı kontrol edin. Çalışanlarınızın kullanacağı kişisel koruyucu donanım kitlerinin güvenlik açısından kontrol edilmesi hayati önem taşır. İlgili süreç için gerekli sertifikalara sahip ve kullanıcı dostu ekipmanların seçildiğinden emin olun, ekipmanların düzenli olarak kontrollerini ve bakımlarını yapmayı unutmayın.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı
Bağımsız, yeni nesil, tarafsız haber ve haberciliğin en üst noktasında yer alan habergezgini.com ile Türkiye’nin ve dünyanın gündemini takip edebilirsiniz.
Taksim, İstanbul’un kültürel ve turistik merkezlerinden biri olarak bilinir ve bu sebeple pek çok konforlu…
Yeni yıl, sevdiklerimizle geçirdiğimiz anların kıymetini bir kez daha hissettiğimiz, yeni başlangıçlara adım attığımız özel…
Markalaşma ve iletişimde geleceği yakalayın: İlham veren konferans sizi bekliyor!
Girişimcilerin Büyük Hataları etkinliği 18 Aralık'ta İstanbul Kültür Üniversitesi'nde! Kaçırmayın!
Fakı Mehmet Efendi Baklavaları, şu anda İstanbul metro istasyonlarında hizmet verdiği şube sayısını 42’ye çıkardığını…
Evinizde veya iş yerinizde meydana gelen tıkanıklık sorunları, günlük yaşamınızı olumsuz etkileyebilir. Pendik tıkanıklık açma…