1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. iPhone 14 Plus ve iPhone 14 Pro Uygun Fiyata Nasıl Alınır?

iPhone 14 Plus ve iPhone 14 Pro Uygun Fiyata Nasıl Alınır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni seri iPhone modelleri iPhone 14 Pro Max, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Plus, iPhone 14 modelleri sadece ülkemizde değil dünyada da teknoloji gündeminin üst sıralarından inmiyor. Her yerde teknolojik özelliklerinden çok fiyatıyla konuşulan iPhone 14 serisi telefonları, deyim yerindeyse otomobil fiyatlarıyla yarışıyor. Şimdiye kadar piyasaya çıkan en pahalı telefonlardan olan iPhone 14 serisinden istediğiniz modeli almak için hazırlıklı olmanızda fayda var. Yakın zamanda başlayacak olan efsane kasım gibi indirim kampanyalarından yararlanarak daha uygun fiyatlara iPhone 14 Plus veya iPhone 14 Pro modellerinden birine geçiş yapabilirsiniz. 

 

Nihayet Piyasada!

 

IOS’un son neferleri iPhone 14 serisi nihayet görücüye çıktı. Aylardır çıkan sızıntılarla yetindikten sonra Apple markasının ürettiği son şahanelerle tanışma fırsatına eriştik. Her ne kadar ülkemizde fiyatları dudak uçuklatıyor olsa da Apple markası altında yıllardır kendini geliştirerek piyasaya sürülen iPhone telefonlara olan ilgi de aynı derecede çok yüksek. ABD’li teknoloji devi Apple’ın her yeni modeliyle çıtayı biraz daha yükselttiği iPhone telefon modellerinin yenileri de yine zamana ayak uyduran teknolojik özelliklerle dolu. Farklı renk ve depolama alanı özellikleri ile satışa çıkan iPhone 14 serisinde ise ilgi en çok iPhone 14 Pro’da oldu. İlk çıkan söylentilere göre iPhone 14 Plus’a olan ilgi beklentilerin altında kalmış olsa da iPhone 14 Pro modeline olan ilgi ise muazzam.

 

Apple denince akla ilk olarak iPhone geliyor. Dünya çapında çok önemli bir marka olan ve pazar payı olan iPhone telefon modellerinde kullanıcıların işletim sistemi gibi teknolojik özelliklerinin yanı sıra kamera özelliklerine ve fotoğraf düzenleme özelliklerine fazla ilgi duyuluyor. Her iPhone modelinde olduğu gibi iPhone 14 serisinde de telefonun kameraları kullanıcıları memnun edecek derecede başarılı fotoğraf ve videoların ortaya çıkmasına yardımcı oluyor. iPhone 14 Pro’ya gösterilen ilgi sonrasında Apple’da üretimde en çok bu modele ağırlık vermeye başladı.

 

iPhone 14 Pro Özellikleri

 

Ekim ayında piyasaya sürülen iPhone 14 serisinin şimdiden demirbaşı olmuş gibi görünen modeli iPhone 14 Pro, standart iPhone 14’e göre daha fazla özellik taşıyor. Gücünü bir akıllı telefonda bulunan en hızlı çip olan A16 Bionic’ten alan iPhone 14 Pro, pro kamera sistemini yeni bir seviyeye taşıyor.

 

iPhone 14 Pro gördüğü ilgi sonrasında gözler Apple markasına çevrildi. Apple’ın planları arasına iPhone 14 Pro’nun üretimini arttıracağının yer aldığı iddia edildi. Bunlarla birlikte fiyatı cep yakan iPhone 14 Pro’nun gelişmiş özellikleri markanın hayranlarını oldukça heyecanlandırmış durumda. iPhone 14 Pro fiyatları beklentilerin çok üzerinde olsa da gerçekleştirilen kampanyalar sayesinde biraz daha düşük fiyatlara satın alınabilir. 

 

iPhone 14 serisi piyasaya çıkar çıkmaz küresel çapta ilgi topladı. Bir takım yenilikleri de beraberinde getiren iPhone 14 serisinin en çok merak edilen özelliklerinden biri kaza algılama özelliği ve her zaman açık ekran işlevi oldu. Tasarımında da değişikliklere giden iPhone 14 serisinde çentik yerine dinamik ada kullanıldı. Paslanmaz çelik kasası kullanıcıların cihazı ellerine alır almaz sağlam bir tutuş yakalamalarına imkan sağlıyor. Çizilmelere ve kırılmalara karşı seramik kalkan yüzeyi darbelere karşı üst düzey koruyor. Arka taraftaki cam ise dokulu mat yüzeyden yapılma bu sayede parmak izi tutmuyor. IP68 sertifikasına sahip olan 14 Pro 6 metre derinlikte 30 dakika boyunca dayanabiliyor. Dört farklı (Uzay Siyahı, Gümüş, Altın, Derin Mor) renkleriyle tüketiciye geniş bir renk seçeneği sunuluyor. 

 

Özel Ses Deneyimi

 

Yeni iPhone 14 serisinin en çok ilgi gören cihazı iPhone 14 Pro müzik dinlemeyi seven kullanıcılar da düşünerek, telefonu üstün ses kalitesi sağlayacak şekilde donatmış. AAC, MP3, Apple Lossless, FLAC, Dolby Digital, Dolby Digital Plus ve Dolby Uzamsal Ses çalma özelliklerine sahip. Stereo ses çıkışını destekliyor. 

 

Hızlı şarj özelliği sayesinde iPhone 14 Pro kullanıcılarını yarı yolda bırakmıyor. 3200 mAh bataryası bulunan 14 Pro, 20W hızlı şarjı destekliyor. Bunun yanında 15W MagSafe ve 7.5W Qi şarjı da bulunuyor. 20W ile şarj olurken 30 dakikada %1’den %50 dolum sağlayabiliyor. Gün boyu sosyal medya platformlarında dolaşabilir, sevdiğiniz dizinin kaçırdığınız bölümlerini izleyebilir, tüm işlerinizi aksatmadan yapabilirsiniz. Onlarca sekme arasında donmadan, aksamadan yapmak istediklerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz. 

 

iPhone 14 Pro’nun birbirinden üstün özelliklerinden faydalanabilmek için fiyatının çok yüksek olduğu bilinen bir gerçek. Ancak, efsane kasım indirimleri sayesinde fiyatlarının düşmesi bekleniyor. Daha uygun fiyatlarla alışveriş yapılmasına olanak sağlayan efsane kasım indirimleri sırasında aradığınız teknolojik ürünleri de satın alabilirsiniz. 

 

iPhone 14 Plus

 

iPhone 14 serisinin diğer bir modeli olan iPhone 14 Plus’a olan ilgi beklentilerin altında kalmış olsa da, meraklılarının dikkatini çekmeyi başarıyor. İddialara göre Amerikalı teknoloji devi Apple’ın 10 milyon iPhone 14 Plus satmak gibi bir hedefi varmış. Bu hedefi başarıp başaramayacağını zaman gösterecek olsa da uluslararası çaptaki ilgi Apple’ın bu hedefi çok zorlanmadan yapabileceğini gösteriyor. 

 

Ekim ayının başlarında satışa çıkan iPhone 14 serisinin telefonları, ülkemizde daha çok fiyatlarıyla gündeme geldi. iPhone 14 Plus fiyatları en düşük 34.999 TL’den başlıyor 43 bin TL’lere kadar yükseliyor. Apple’ın yeni serisinden iPhone 14 Plus telefonunun şimdiye kadarki en uzun pil süresine sahip telefon olduğu belirtiliyor. Apple yeni serisinde yer alan iPhone 14 ve iPhone 14 Plus hakkında şu açıklamayı yaptı:

 

iPhone 14 ve 14 Plus: Popüler 6.1 inç tasarıma yeni ve daha büyük 6.7 inç boyutunu da ekleyen yeni modeller, yeni çift kamera sistemi, Trafik Kazası Algılama, uydu üzerinden Acil SOS ile akıllı telefon sektöründe bir ilk olan güvenlik servisi ve iPhone’daki en uzun pil ömrü özellikleriyle geliyor. 

 

Boyutuna göre bir hayli hafif olan iPhone 14 Plus modeli, arkada çift kamerası ile ön plana çıkıyor. iPhone 14 Plus, teknoloji devi Apple’ın beş yıl aradan sonra duyurduğu ilk telefon özelliğini de taşıyor. 

 

Üst Düzey Kamera İle Gerçekçi Fotoğraflar

 

iPhone 14 Plus, yeni Ana kamera ve ön TrueDepth kamera, benzersiz perspektiflere olanak veren Ultra Geniş kamera ve geliştirilmiş bir görüntü kanalı olan Photonic Engine’dan oluşan güçlü kamera sistemiyle büyüleyici fotoğraflar ve videolar çekiyor. Bu sayede anılarınızı her zaman en gerçekçi haliyle yanınızda taşıyabilirsiniz. 

 

Dayanıklı ve şık bir tasarımla kullanıcılarının karşısına çıkan iPhone Plus, teknolojik donanımının yanı sıra tasarımıyla da tam not aldı. Dayanaklı ön yüz, uzay endüstrisi standartlarında alüminyumdan oluşan dış kaplama kullanıcılarına iPhone 14 Plus’ı ellerine aldıkları an özel bir deneyim yaşamalarını sağlıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir