Alarko Carrier’ın Taş Kağıt Makas Atölyesi iş birliği ile hayata geçirdiği “Doğaya İyi Bak, Geleceğe Gülümse” projesi, üçüncü webinarında Yuvam Dünya Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kıvılcım Pınar Kocabıyık’ı ağırladı. Katılımcıların ilgiyle izlediği webinarda Kocabıyık, “İklim krizi ile ilgili harekete geçtikçe endişenizin azaldığını göreceksiniz, yapabileceklerinizi küçümsemeyin” dedi.
İklimlendirme sektörünün öncüsü Alarko Carrier, dünyanın en güncel problemlerinden iklim değişikliği konusuna dair farkındalık yaratmayı amaçlayan çalışmalarını sürdürüyor. Küresel iklim krizinin olumsuz etkileri ile mücadele etmek ve en çok çocukların yaşadığı eko-anksiyetenin azaltılmasına destek olmak amacıyla Taş Kâğıt Makas Atölyesi iş birliği ile başlattığı webinar serisinin üçüncü konuğu Yuvam Dünya Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kıvılcım Pınar Kocabıyık oldu. Oyuncu, sunucu, girişimci ve Taş Kağıt Makas Atölyesi’nin Kurucu Ortağı Ceyda Düvenci moderatörlüğünde düzenlenen etkinlikte iklim krizinin yarattığı sorunlarla mücadele için bireysel olarak yapabileceklerimiz, konunun çocuklara nasıl anlatılabileceği ve gelecekte bizi nelerin beklediğine dair bilgiler paylaştı.
“Hikâye değiştiğinde her şey değişir”
“İklim krizini, önce sadece kutuplarda olduğunu düşünüp bizden, hayatımızdan çok uzaklarda sandık fakat bu kriz dünyanın her yerinde” diyen Kıvılcım Pınar Kocabıyık ebeveynlere şu bilgileri aktardı: ”Küresel sıcaklık endüstri öncesi döneme göre 1.1 derece artmış durumda. Gün geçtikçe şiddeti ve sayısı artan iklim felaketleriyle karşılaşıyoruz. Bunun sadece bir çevre sorunu ve krizi olarak kalmayacağını da biliyoruz. Tüm bunlar, toplumsal eşitsizlik, açlık, yoksulluk, bölgesel çatışmalar, zorunlu göç gibi çeşitli sosyal ve ekonomik sorunları tetikliyor. Kimseyi arkada bırakmadan, disiplinler arası çalışarak hep birlikte bu hikâyeyi değiştirmeliyiz” dedi.
“İklim adaleti sosyal adalettir”
İklim krizinin herkesi eşit derecede etkilemediğini belirten Kıvılcım Pınar Kocabıyık, bu süreçten en çok etkilenen kesimin çocuklar, kadınlar, yoksullar, yerli halklar ve kırsal bölgelerde yaşayan insanlar olduğuna vurgu yaptı. Harekete geçtikçe endişemizin azalacağının altını çizen Kıvılcım Pınar Kocabıyık, “Her birimizin etki alanı farklı, bir kişiyi bile bilinçlendirmek çok önemli. Dönüşmek kadar başkasını dönüştürmek de büyük değişimler yaratabilir. Bireysel olarak sorumlu seyahat etmek, sürdürülebilir ürünleri tercih etmek, tek kullanımlık plastikleri terk etmek ve geri dönüşüm yapmak atabileceğimiz önemli adımlar olacaktır” şeklinde konuştu.
Çocuklarımıza bu süreci nasıl anlatabiliriz?
İklim krizinin çocuklardan saklanmaması gerektiğini belirten Kıvılcım Pınar Kocabıyık, “Çocuklara konuyu yaşına uygun olarak anlatmamız gerekiyor. Mücadele edersek üstesinden gelebileceğimizi mutlaka söylemeliyiz. Çocukların doğada zaman geçirmesini ve doğayı sevmesini sağlamalıyız. Sevdiğimiz şeyi koruruz, bu nedenle doğayı seven çocuklar, korumak için de uğraşacaklardır. Doğada zaman geçiren ve ailesinin bu konuda hassasiyet gösterdiği çocukların endişesinin azaldığını görüyoruz” diye konuştu.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı
Bağımsız, yeni nesil, tarafsız haber ve haberciliğin en üst noktasında yer alan habergezgini.com ile Türkiye’nin ve dünyanın gündemini takip edebilirsiniz.
Naylon fatura nedir sorusu ile sıklıkla karşılaşılmakta olup bu soruyu cevaplamak için Vergi suçları ve…
Sukhamed, engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmaya odaklanmış geniş bir ürün yelpazesine sahip kapsamlı bir e-ticaret…
Ev dekorasyonu, sadece görsel bir estetik sunmanın ötesinde, bir evin ruhunu ve sahibinin kişiliğini yansıtan…
Yenilikçi dijital çözümler ve kullanıcı odaklı hizmetleriyle, web tasarımı, e-ticaret ve dijital reklam yönetiminde markalar…
İş dünyasına dair farkındalık yaratan EduTalks, 18 Kasım’da İstinye Üniversitesi’nde sektör liderlerini öğrencilerle buluşturuyor.
Akciğer kanserinin %90'ı sigaradan! Erken teşhis ve kişiye özel tedaviyle yaşam süresi artıyor.