Categories: Ekonomi

İklim Hedefi Hızlandırma Programı başladı

UN Global Compact, şirketlerin iklim değişikliği ile mücadele uygulamalarını hızlandırmak ve bilim temelli emisyon azaltım hedeflerini belirlemeleri için şirketlere bir yol haritası sağlamak amacıyla “İklim Hedefi Hızlandırma Programı”nı (Climate Ambition Accelerator – CAA) hayata geçiriyor. 25 ülkede uygulanacak program Türkiye’de başladı. Çevrimiçi akademi eğitimleriyle atölye çalışmalarını bir araya getiren ve tüm dünyada yaklaşık 450 şirketin dahil olduğu programa Türkiye’den 19 şirket katılıyor.  Aralık 2021 tarihine kadar sürecek program ile katılımcılar küresel ölçekte en iyi uygulamalara, birbirinden öğrenme olanaklarına, kapasite geliştirme oturumlarına ve akademi eğitimlerine erişim imkanına sahip olacaklar.

 

12 bin imzacısı ile dünyanın en büyük çok paydaşlı sürdürülebilirlik platformu olan UN Global Compact’in 25 ülkede eş zamanlı olarak yürüteceği İklim Hedefi Hızlandırma Programı Türkiye’de de başladı. 2021 yılının Aralık ayında sona ermesi planlanan program ile katılımcı şirketlere 1.5°C hedefi ile uyumlu ve bilime dayalı emisyon hedefleri belirleme süreçlerinde gereken bilgi ve beceri sağlanması hedefleniyor. İklim Hedefi Hızlandırma Programı “net sıfıra” geçiş yolunda şirketlerin ihtiyaç duyacağı stratejileri oluşturmaları için bir yol haritası da sunulacak.

 

Farklı büyüklük ve sektörden şirketlerin dahil olacağı programa; Akis Gyo, Anadolu Efes, Bantboru, Çimsa, Egemet, Elif Plastik, Kazan Soda, Koç Holding, Kordsa, Mavi Giyim, Originn, Penti, Tekfen Holding, TOYO Matbaa, Türkiye Sinai Kalkınma Bankası (TSKB), Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, Yaşar Holding, Yorglass ve Zorlu Enerji katılacak.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Çevre Çalışma Grubu Eşbaşkanı Servet Yıldırım “Bu programa dahil olarak iklim değişikliği ile mücadelede somut adımlar atmak konusunda şirketlerimizin kararlılığını görmek bizleri umutlandırıyor. Hiç şüphesiz; iklim değişikliği ile mücadele ertelenemez. Özel sektör olarak bu mücadelede yerimizi almalı; çok hızlı bir şekilde somut adımlar atmalı, iş modellerimizi, şirket stratejilerimizi yeniden kurgulamalıyız.” dedi.

 

Program temel ve ileri seviye olmak üzere iki farklı içerik sunuyor.

Bilim Temelli Hedef (Science-Based Targets) belirleme metodolojisine ilişkin KOBİ ve büyük şirketlere yönelik farklılaşmış içerikler sunan program sayesinde şirketler şirketler teknik seviyede bilgi içeren çevrimiçi akademi oturumlarını takip edecek, gerçekleşecek atölye çalışmaları ile kapasite geliştirebilecek, ülke düzeyinde paydaşlar arası üst düzey toplantılara katılabilecekler ve 2050’ye kadar net sıfıra ulaşmak için bilime dayalı emisyon azaltma hedeflerini belirlemek için ihtiyaç duydukları yol haritasını oluşturabilecekler.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Recent Posts

Taksim Otelleri

Taksim, İstanbul’un kültürel ve turistik merkezlerinden biri olarak bilinir ve bu sebeple pek çok konforlu…

15 saat ago

Yılbaşı İçin Hediye Fikirleri

Yeni yıl, sevdiklerimizle geçirdiğimiz anların kıymetini bir kez daha hissettiğimiz, yeni başlangıçlara adım attığımız özel…

2 gün ago

Marka ve İletişim Konferansı için geri sayım başladı!

Markalaşma ve iletişimde geleceği yakalayın: İlham veren konferans sizi bekliyor!

4 gün ago

Girişimcilerin Büyük Hataları Etkinliği 18 Aralık’ta İKÜ’de!

Girişimcilerin Büyük Hataları etkinliği 18 Aralık'ta İstanbul Kültür Üniversitesi'nde! Kaçırmayın!

6 gün ago

Fakı Mehmet Efendi, şube sayısını 42’ye çıkardığını duyurdu

Fakı Mehmet Efendi Baklavaları, şu anda İstanbul metro istasyonlarında hizmet verdiği şube sayısını 42’ye çıkardığını…

6 gün ago

Pendik Tıkanıklık Açma ve Su Kaçağı Tespiti

Evinizde veya iş yerinizde meydana gelen tıkanıklık sorunları, günlük yaşamınızı olumsuz etkileyebilir. Pendik tıkanıklık açma…

7 gün ago