ICF Türkiye ve UNICEF Türkiye Milli Komitesi iş birliğinde, gelecek nesillere anlamlı bir dokunuş:
ICF Türkiye, UNICEF Türkiye Milli Komitesi iş birliğinde yepyeni bir sosyal fayda projesini hayata geçiriyor.
“Her Çocuk için, Ben” projesiyle, aktif ICF Türkiye üyesi koçlar tarafından verilecek gönüllü koçluk desteğiyle, UNICEF Türkiye Milli Komitesi’nin özellikle sahada her şart altında çalışan “yüz yüze” ekiplerinin duygusal dayanıklılığının artması, liderlik tekniklerinin gelişmesi ve kapasitesinin artmasıyla, çocuklar için daha iyi sonuçlar üretmelerine katkıda bulunmak hedefleniyor.
İki faz olarak planlanan ve 7 ay sürecek projede, ekiplerin koordinasyonunu yapan ofis çalışanlarının yanı sıra; yüz yüze ekiplerine de gönüllü grup koçluğu hizmeti sunulacak. ICF Türkiye’nin, 4D Manifestosu (Dayanışma, Dayanıklılık, Denge ve Dönüşüm) perspektifi ile tasarladığı, ICF Türkiye aktif üyesi Profesyonel Koçların görev alacağı ve 10’un üzerinde grup koçluğu oturumu yapılması öngörülen projenin Nisan 2023 tarihinde tamamlanması planlanıyor.
UNICEF Türkiye Milli Komitesi’nin İstanbul ve İzmir bölgelerindeki ofis ve yüz yüze ekiplerini kapsamına alacak “Her Çocuk İçin, Ben” projesinde belirlenen ana amaçlar şöyle vurgulandı: “Katılımcıların duygusal dayanıklılıklarını artırmak ve güçlü yönlerini fark etmelerine olanak sağlamak”; “Amaç ve anlam bütünlüklerini keşfetmelerine alan açmak”; “Geliştirebilir ve daha sürdürülebilir bir çalışma ortamına hep beraber ulaşmalarını sağlamak”; “Motivasyon kazanmalarına ve öğrenen zihniyete geçmelerine aracılık etmek”; “Odaklarına kendilerini alarak, şefkatli ve empatik iletişime yönelmelerine, etki alanlarında verimli sonuçlar yaratmalarına destek olmak”.
Çakır Dilek Yunar: “Yaşanan her krizden, her zaman olduğu gibi yine en çok yoksul ve kırılgan durumdaki çocuklar etkileniyor. Dezavantajlı ve yoksul çocukların korunması için çalışanlara gönüllü koçluk desteği vermekten gurur duyuyoruz.”
ICF Türkiye Başkan Yardımcısı ve Projeler ve Araştırma Kurulu Lideri Çakır Dilek Yunar, çocuklar ve gençlerin haklarını korumak için yıllardır dünya çapında çalışan UNICEF gibi bir kuruma destek vermekten onur duyduklarını vurgulayarak şunları söyledi: “ICF Türkiye olarak, çocuklar, gençler, kadınlar ve dezavantajlı gruplara destek olan projeler üretmek temel misyonlarımızdan birisi. Bu kez de UNICEF Türkiye Milli Komitesi ile iş birliği yapıyoruz. “Her Çocuk İçin, Ben” projemiz ve ile anlamlı bir ilişki ve iletişimin, zaman ayırmanın ve duygusal emek vermenin geliştiren ve dönüştüren gücünü hedefliyoruz. Yaşanan her krizden, her zaman olduğu gibi yine en çok yoksul ve kırılgan durumdaki çocuklar etkileniyor. Dezavantajlı ve yoksul çocukların korunması için çalışanlara gönüllü koçluk desteği vermekten gurur duyuyoruz. Herkesi, koçluk yoluyla dünyayı güçlendirme yolculuğumuzda, yeni insanlar, yeni takımlar ve yeni kuruluş hikayelerine katılmaya; el ve gönül vermeye davet ediyoruz.”
İnci Haseki: “ ‘Her Çocuk İçin, Ben’ projemizde ICF koçlarından alacağımız koçluk hizmeti sonucu, çocukları için çalışan yüz yüze ekiplerimizin kapasitesinin artacağına inanıyoruz.”
UNICEF Türkiye Milli Komitesi Genel Müdürü İnci Haseki ise, projenin getireceği katkıyla ilgili şunları söyledi: “ICF Türkiye iş birliği ile hayata geçireceğimiz ‘Her Çocuk İçin, Ben’ isimli projemiz için şimdiden çok heyecanlıyız. 7 ay sürecek olan gönüllü koçluk projesi sonucu, sahada her şart altında çalışan yüz yüze ekibimizin kapasitesinin artarak çocuklar için daha iyi sonuçlar üreteceğine ve çok daha geniş bir etkiye ulaşmamızı sağlayacağına inanıyoruz.”
Projenin liderliğini “Team UNICEF” gönüllü koşu takımında 4 yıldır kız çocuklarının güçlendirilmesini ve olumsuz cinsiyet normlarının değişimini hedefleyerek koşan ve bugüne dek pek çok sosyal fayda projesinde dezavantajlı çocuklar ve gençler için çalışan Özge Saygün ve yine bir çok sivil toplum kuruluşu çatısı altında üniversite öğrencileri ve yeni mezunlara gönüllü koçluk yapan, “Her Çocuk için, Ben” projesiyle de dönüşüm ve değişim yolculuğunda öğrenen zihin ve harekete geçmenin katkısına dikkat çeken Beril Esendal’ın üstlendiği belirtildi.
Projeye katılacak gönüllü koçlarda aranan şartlar; “ICF Türkiye aktif üyesi olması”, “en az 125 saat ICF onaylı temel koçluk eğitimi almış olması”, “en az 150 saat koçluk deneyimi”, “en az 10 yıllık profesyonel iş deneyimi” şeklinde belirtildi.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı
Bağımsız, yeni nesil, tarafsız haber ve haberciliğin en üst noktasında yer alan habergezgini.com ile Türkiye’nin ve dünyanın gündemini takip edebilirsiniz.