Girişim şirketinin kısa vadeli hedefi %20 ek fonlama ile birlikte 45 milyon TL fona erişerek kitle fonlamada Türkiye rekoru kırmak
31 yıllık köklü geçmişiyle Türkiye, Almanya ve Çin’de bilişim, iletişim, tekstil, maden, medikal, ithalat, ihracat ve enerji sektörlerinde güçlü bir etki yaratmayı başaran Corpus Enerji, güneş enerjisini elektriğe dönüştüren fotovoltaik (PV) panel üretimiyle yatırım turuna çıktı. Şirket paylarının %10,78’inin yatırımcılara arzıyla 37,5 milyon TL fona erişmeye amaçlayan girişim, elde ettiği finansmanla halihazırda yıllık 300 MW olan panel üretim kapasitesini 500 MW seviyesine çıkaracak. Kampanya öncesinde yapılan ön talep toplama sürecinde rekor kırarak 9 bin 68 kurumsal ve bireysel yatırımcıdan 147 milyon 437 bin 60 TL talep alan Corpus Enerji’nin nihai hedefi, üç yıl içerisinde halka arz olmak ve Türkiye’yi PV panel üretiminde global bir oyuncu haline getirmek.
Ülkemizin gelişmesiyle birlikte, elektrik ihtiyacının sürekli artması sonucunda elektrik fiyatları da kaçınılmaz olarak yükseliyor. Bununla beraber, bu ihtiyacın karşılanması için dünyada kısıtlı olan ve iklim dengesizliklerine yol açan fosil kaynakların kullanımı giderek artıyor. Güneş enerjisini elektrik enerjisine çeviren katı sistemlerle sera gazı emisyonu olmadan temiz elektrik üreten ve bu kritik soruna yönelik çevre dostu çözümler üreten Corpus Enerji, üretim kapasitesini arttırmak üzere yatırım turuna çıktı. fonbulucu platformunda şirket paylarının %10,78’inin yatırımcılara arzı yoluyla 37,5 milyon TL fon toplamayı amaçlayan girişim, eriştiği finansmanla yıllık 500 MW fotovoltaik (PV) panel üretimi gerçekleştirecek ve üç yıl içerisinde halka arz olacak.
Girişim şirketinin halihazırda, Antalya Organize Sanayi Bölgesinde toplam 12 bin metrekarelik alandaki 7 bin 400 metrekarelik tesiste otonom makineler kullanarak yıllık 500 MW’lık PV paneli üretmek üzere çıkacağı yatırım turu, 14 Eylül 2023’e kadar toplamda 10 gün sürdürecek.
Belirli şartları sağlayan yatırımcılara bedelsiz pay taahhüttü
Kampanya öncesinde yapılan ön talep toplama sürecinde 9 bin 68 kurumsal ve bireysel yatırımcıdan 147 milyon 437 bin 60 TL talep alan Corpus Enerji, bilançosunda sermaye yedekleri kaleminde bulunan toplam 5 milyon TL’yi yatırım turu sonunda toplanan fon ile birlikte 10 milyon TL’lik mevcut öz sermayesine ilave edecek. Tura katılan yatırımcıların talep etmeleri halinde, fon aktarıldıktan altı ay sonra başlamak kaydıyla, şirketin belirleyeceği bir tarih aralığında, paylarını satmak isteyen yatırımcılardan talep toplanacak. Bu tarih aralığında paylarını satmak isteyen yatırımcılar, paylarının en az %10-%50 arasını şirket kurucusu Baran Kılıç nominal pay tutarının iki katı değeriyle geri alacak.
Yatırım turunun başlama tarihi olan 5 Eylül Salı günü saat 10.00 itibarıyla, beş iş günü içerisinde EFT veya kredi kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %15 fazladan pay verilecek. Ayrıca ön yatırım talebi oluşturarak yatırım turunda ‘sadece’ bildirdiği ön talep tutarı kadar yatırım yapan yatırımcıların yatırım tutarlarına verilecek tüm bedelsiz paylara ek olarak; %15 ilave bedelsiz pay verilecek. Tüm bu taahhütlerin dışında, fonbulucu LIC (Lead Investor Club) üyeliği için ön başvurusunu tamamlayan, kampanyada ön talep bildirmiş ve en az 100 bin TL ve üzeri yatırım yapan yatırımcılar, tüm hak ettiği bedelsiz paylara ek %2 fazladan pay sahibi olacak.
“Ülkemizin enerji noktasındaki dışa bağımlılığını azaltacağız”
Şirketin mevcut yapısı ve hedefleri hakkında konuşan Corpus Enerji Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Baran Kılıç, “Temiz, sınırsız ve çevre dostu bir enerji kaynağı olan güneş enerjisi, gelişen teknolojiyle birlikte elektrik üretiminin en etkili ve en kolay yöntemlerden biri halindedir ve iklim krizine karşı kullanılması yaygınlaşmalıdır. Fosil yakıtların kısıtlılığı ve çevre kirliliği sorunlarına karşın yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik arayış giderek önem kazansa da coğrafi konumuyla güneş enerjisi potansiyeli oldukça zengin olan ülkemiz bu potansiyeli yeterince değerlendirememekte. Corpus Enerji olarak her şeyden önce Türkiye’nin bu potansiyelini harekete geçirmeyi istiyoruz. Antalya’da faaliyetlerine başladığımız ve toplamda yaklaşık 15 milyon doları bulması beklenen güneş paneli üretim yatırımımız, temiz enerjinin geleceğini inşa etme vizyonumuzun bir parçası. Üretim tesisimize hali hazırda 1,3 milyon dolar sabit yatırım gerçekleştirdik ve üretimi büyütmek amacıyla yaklaşık 9,8 milyon dolar daha öz kaynaklarımızdan kullanabileceğimizi öngörüyoruz. Bu yatırımın somut hedeflerinin hem çevresel sürdürülebilirliğe hem ülkemizin enerji noktasındaki dışa bağımlılığını azaltmaya hem de ekonomik büyümeye katkı sağlaması kaçınılmaz. Şu aşamada minimum beş yıl tam kapasite çalışabileceğimiz şekilde ulusal ve uluslararası satış anlaşmalarımız gerçekleştirilmiş durumda. Dolayısıyla yatırım turu sonucunda elde edeceğimiz fonun da yardımıyla üretim kapasitemizi arttıracak ve tam kurumsal bir yapı haline gelerek önümüzdeki üç yıl içinde halka arz yoluyla borsaya kote olacağız” dedi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Bağımsız, yeni nesil, tarafsız haber ve haberciliğin en üst noktasında yer alan habergezgini.com ile Türkiye’nin ve dünyanın gündemini takip edebilirsiniz.
Taksim, İstanbul’un kültürel ve turistik merkezlerinden biri olarak bilinir ve bu sebeple pek çok konforlu…
Yeni yıl, sevdiklerimizle geçirdiğimiz anların kıymetini bir kez daha hissettiğimiz, yeni başlangıçlara adım attığımız özel…
Markalaşma ve iletişimde geleceği yakalayın: İlham veren konferans sizi bekliyor!
Girişimcilerin Büyük Hataları etkinliği 18 Aralık'ta İstanbul Kültür Üniversitesi'nde! Kaçırmayın!
Fakı Mehmet Efendi Baklavaları, şu anda İstanbul metro istasyonlarında hizmet verdiği şube sayısını 42’ye çıkardığını…
Evinizde veya iş yerinizde meydana gelen tıkanıklık sorunları, günlük yaşamınızı olumsuz etkileyebilir. Pendik tıkanıklık açma…