Categories: Sağlık

EÜ Eczacılık Fakültesinden ‘İnhaler İlaçlar’ alanında bir patent daha

Türkiye’nin en köklü eczacılık fakültelerinden birisi olan Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi bilim insanları öncülüğünde yürütülen projeler patent alamaya devam ediyor. Nitelikli bilimsel projeleri literatüre kazandıran Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ‘İnhaler İlaçlar’ alanında bir patent daha aldı.

 

Eczacılık Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Mesut Arıcı, Dr. Öğr. Üyesi Aysu Yurdasiper Erdem ile emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Mine Özyazıcı tarafından yürütülerek tamamlanan  üç projeden elde edilen veriler sonucunda “Netilmisin İçeren Kuru Toz İnhaler Formülasyonu Geliştirilmesi” isimli  patent başvurusu Türk Patent Enstitüsü tarafından onaylanarak tescillendi.

 

         Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hande Gürer Orhan, “Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın vizyonerliğinde Ege Üniversitesinde oluşturulan Ar-Ge ve inovasyon kültürü ve  bilim üretme ekosistemi meyvelerini vermeyi sürdürüyor. 5 yıllık tam kurumsal akredite Araştırma Üniversitemizin tam akredite Eczacılık Fakültesi de bilimsel çalışmalarını katma değere dönüştürmeye devam ediyor. Üniversitemizin  ‘ENFEKTİA – Ülkemizde ve Dünyada Halk Sağlığını En Fazla Tehdit Eden HPV ve İnfluenza Kaynaklı Enfeksiyonlara Karşı Tanı Kitleri, İlaç Formülasyonları ve Aşı Geliştirilmesi’ adlı projesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Mesut Arıcı, Dr. Öğr. Üyesi Aysu Yurdasiper Erdem ile emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Mine Özyazıcı tarafından yürütüyor. Projenin, pulmoner yolla uygulanan ilaç formülasyonları bölümü  “İnhaler İlaç Geliştirme” grubu olarak görev yapan bilim ekibi öncülüğünde tamamlanan üç 1001 Kuru Toz İnhaler (KTİ) formülasyon projesi bulunuyor. Projelerden elde edilen veriler sonucunda ‘Netilmisin İçeren Kuru Toz İnhaler Formülasyonu Geliştirilmesi’ isimli bir patent başvurusu Türk Patent Enstitüsü tarafından onaylandı” diye konuştu.

 

Dekan Prof. Dr. Hande Gürer Orhan, “Tescillenen patentin ürüne dönüştürülmesi amacı ile  Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalımız  bünyesinde kurulan ve 10’un üzerinde lisansüstü öğrencinin çalışmalarına temel oluşturan ‘İnhaler Formülasyon Geliştirme Laboratuvarı’ öğretim üyelerimiz ile bazı ilaç firmaları arasında iş birliği protokol hazırlıklarımız sürdürülüyor. Eczacılık Fakültesi ailesi olarak ülkemizin ve üniversitemizin hedefleri doğrultusunda bilim üretme arzumuzdan hiçbir şey kaybetmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çalışma arkadaşlarıma, öğrencilerimize ve paydaşlara emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

AddThis Website Tools

Recent Posts

Etkinliklerde Saatlik Tercüme Ücreti Önemi

Konferanslardan iş toplantılarına kadar birçok alanda çeviri hizmetlerine olan ihtiyaç artmaktadır. Bu noktada, saatlik tercüme…

21 saat ago

Samet Çakırtaş: “Türk sinemasında ateist mücadele yürütmek çok zor”

İfade özgürlüğünün neredeyse imkansız hale geldiği günümüz Türkiye’sinde bir yönetmen olarak sinema sektöründe kişisel inançları…

4 gün ago

EduTalks Etkinliği 6 Ocak’ta Marmara Üniversitesi’nde!

EduTalks, 6 Ocak'ta Marmara Üniversitesi'nde gençleri sektör profesyonelleriyle buluşturuyor!

1 hafta ago

En İyi SEO Ajansı Nasıl Olmalı?

SEO, yani arama motoru optimizasyonu, dijital pazarlamanın en önemli parçalarından biridir. Bir işletmenin çevrimiçi görünürlüğünü…

1 hafta ago

Sarıkamış Harekatı

Baharda, kar çiçekleri ile bezenen, yaz gelince sarının yeşilin en güzel renklerinin dans ettiği Allahuekber…

2 hafta ago

Nalia Karadeniz Mutfağı’ndan Özel Davet: Yerel Lezzetlere Sahip Çıkıyoruz!

20 Aralık Cuma günü, “Karalahana Çorbası İçme Günü” vesilesiyle düzenlediğimiz özel etkinlikte, sosyal medyamızın değerli…

2 hafta ago