Türkiye’de ve dünyada inşaat sektörünün öne çıkan projelerinin elektrik ve mekanik ihtiyaçlarına yönelik çözümleri ile yapılara hayat veren Birleşim Mühendislik Isıtma Soğutma Havalandırma San. ve Tic. A.Ş. halka arz oluyor. Halka arz için 23 Haziran 2021 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) ve Borsa İstanbul A.Ş.’ye (BİAŞ) yapılan başvuru onaylandı. Birleşim Mühendislik’in 33.000.000 adet B Grubu payı, Borsa İstanbul Yıldız Pazarı’nda işlem görmek üzere halka arz edilecek ve halka açıklık oranı yüzde 32,35 olacak. Birleşim Mühendislik payların halka arz fiyatı ise 9,10 TL olarak belirlendi. Ek satış için ise şirketin kurucu ortaklarına ait 6.000.000 adet B Grubu pay daha ek olarak satışa sunulacak. Talep toplama, QNB Finansinvest liderliğindeki konsorsiyum tarafından 11-12-13 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek.
Farklı sektörlerden pek çok yatırımın mekanik ve elektrik tesisatı işini üstlenen Birleşim Mühendislik, Türkiye genelinde çok sayıda projede yer aldı. 10 Aralık 2013 tarihinde yüzde 100 hissesini satın alarak, Erde Mühendislik’in yıllara dayanan elektrik tesisatı tecrübesini de bünyesine katan Birleşim Mühendislik, faaliyet alanlarındaki uzmanlığıyla, Türk inşaat sektörünün birçok ‘ilk’inde ve ‘en’inde çözüm ortağı oldu. Şirket, pek çok sektörün durma noktasına geldiği salgın sürecinde, kısa sürede hayata geçirilen pandemi ve şehir hastaneleri projelerinde görev aldı. 2019 yılında planlanan ve başlanan büyük projelerin de hayata geçirilmesiyle şirket; son 2 yılda ortalama yıllık yüzde 27 oranında hasılat büyümesi kaydetti. Birleşim Mühendislik ve bağlı ortaklığı Erde Mühendislik, bünyesinde çalışan ve yaklaşık 350 kişiden oluşan ana kadronun yanı sıra projelerin uygulanmasında iş birliği yaptıkları alt yüklenici firmalardaki çalışanlarla birlikte yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlıyor.
Birleşim Mühendislik, 20 yılda hayata geçirilen, yaklaşık 15 milyon metrekarelik inşaat alanına sahip projelerin elektromekanik sistemlerinin planlanması ve kurulmasının yanı sıra işletme süreçlerinde de destek sağladı. Kurulduğu 2002 yılından bu yana İstanbul Sapphire, Skyland İstanbul, Spine Tower, Trump Towers ve Allianz Tower gibi İstanbul’un siluetini oluşturan yüksek gökdelen projelerinde yer aldı. Tarihi Pera Palas binasının yanı sıra Türkiye’nin ilk Fairmont Oteli ve Marriot gibi önemli otellerin mekanik taahhüt işlerini üstlendi. Dünya Göz Hastaneleri, 45 günde tamamlanan Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi gibi geniş alana yayılan hastane ve sağlık projelerinin; Quasar, Ferko Signature gibi karma kullanım olanağı sunan yüksek yapıların ve Astoria, Watergarden, Atlantis gibi Türkiye’nin pek çok iline yayılan alışveriş merkezlerinin yapımında rol aldı.
Mesut Altan: “Daha hızlı çözümler sunmayı hedefliyoruz”
Şirketin kuruluşundan bu yana belirledikleri tüm hedeflere, öngördükleri zamanda ulaşmayı başardıklarını vurgulayan Birleşim Mühendislik Kurucu Ortağı Mesut Altan, “Birleşim Mühendislik’in Borsa İstanbul Yıldız Pazarı’nda işlem görmesi için yaptığımız halka arz başvurumuz, SPK ve BİAŞ tarafından onaylandı. Bu başvurumuzun planını, 20 yıl önce kuruluş aşamamızda yapmıştık. 20 yılda bu ölçeğe ulaşmak ve halka arz başvurusu yapmak, ilk günden yaptığımız planlamalarda ve hedeflerimiz arasındaydı. Yönetimdeki şeffaflık anlayışımız ve hesap verilebilirliğin yanı sıra kurumsallaşmaya verdiğimiz önemle, Birleşim Mühendislik’i bu sürece ilk günden itibaren hazırladık. Şimdi nominal değeri 1 TL olan 33.000.000 adet B Grubu payı halka arz ediyoruz. Halka arz pay bedeli 9,10 TL olarak belirlendi. Bu payın 22.000.000 adedi sermaye artışından, 11.000.000 adedi de yarısı benim, yarısı da ortağım İdris Çakır’ın paylarından yapılacak satıştan oluşacak. Halka arz tamamlandığında, Birleşim Mühendislik’in sermayesi 102.000.000 TL’ye çıkmış olacak ve yüzde 32,35’i halka açık hale gelecek. Ek satış için ise yine bana ve ortağım İdris Çakır’a ait B Grubu paydan satış yapılacak. Her birimizden 3.000.000’ar adetten toplam 6.000.000 adet B Grubu pay ek olarak satışa sunulacak. Halka arz için talep toplama, QNB Finansinvest liderliğindeki konsorsiyum tarafından, 11-12-13 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek” dedi.
Bugüne kadar elde ettikleri başarıda, teknolojide yaşanan gelişimleri yakından takip etmelerinin ve etkili şekilde kullanmalarının belirleyici rol oynadığını belirten Mesut Altan sözlerini şöyle sürdürdü: “Birleşim Mühendislik olarak stratejimiz; güçlü olduğumuz alanlara odaklanmak ve bu alanlardaki güçlerimizi koruyarak büyümek olacak. Sektörümüzün geleceğine yön veren teknolojileri en etkili şekilde kullanmaya devam edeceğiz. Örneğin; iş ortaklarımıza daha hızlı çözümler sunmamızı sağlayacak ‘modüler sistem’ yatırımını hayata geçirmeyi planlıyoruz. Daha dinamik bir şirket olarak hem ülkemizde hem de dünyada ‘en’lere ve ‘ilk’lere adımızı yazdıracağımız daha pek çok projede yer almayı hedefliyoruz. Biz; Türkiye’nin birleşimi, Birleşim Mühendislik’iz. Dinamik yapımıza güç katmak adına SPK’ya yaptığımız halka arz başvurusunun onaylanmasının mutluluğu içerisindeyiz.”
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı
Bağımsız, yeni nesil, tarafsız haber ve haberciliğin en üst noktasında yer alan habergezgini.com ile Türkiye’nin ve dünyanın gündemini takip edebilirsiniz.
Taksim, İstanbul’un kültürel ve turistik merkezlerinden biri olarak bilinir ve bu sebeple pek çok konforlu…
Yeni yıl, sevdiklerimizle geçirdiğimiz anların kıymetini bir kez daha hissettiğimiz, yeni başlangıçlara adım attığımız özel…
Markalaşma ve iletişimde geleceği yakalayın: İlham veren konferans sizi bekliyor!
Girişimcilerin Büyük Hataları etkinliği 18 Aralık'ta İstanbul Kültür Üniversitesi'nde! Kaçırmayın!
Fakı Mehmet Efendi Baklavaları, şu anda İstanbul metro istasyonlarında hizmet verdiği şube sayısını 42’ye çıkardığını…
Evinizde veya iş yerinizde meydana gelen tıkanıklık sorunları, günlük yaşamınızı olumsuz etkileyebilir. Pendik tıkanıklık açma…