Categories: Sanat

Egeli uluslararası öğrenciler görme engelli kardeşlerine masallar anlattı

Ege Üniversitesi (EÜ) Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü (TDAE) tarafından yürütülen “Hayallere Açılan Kapı: Masallar-5” sosyal sorumluluk projesi kapsamında, enstitüde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler, görme engelli çocuklara masallar anlattı.

Âşık Veysel Görme Engelliler Okulunda düzenlenen etkinliğe; Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, TDAE Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Alimcan İnayet, Bornova İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Aysel Yiğit, Proje Koordinatörü Öğretim Görevlisi Ömür Özütemiz; proje üyeleri Öğretim Görevlisi Sezgi Balcı, Öğretim Görevlisi İpek Yalçın Meydan ve Öğretim Görevlisi Zeynep Karagüler’in yanı sıra öğrenciler katıldı.

Etkinlikte; Ege Üniversitesi Türkçe Öğrenim Biriminde (TÖBİR) farklı ülkelerden gelerek Türkçe öğrenen uluslararası öğrencilerden oluşan proje grubu, öncelikle kendi ülkeleri hakkında kısa bir tanıtım yaptı. Sonrasında geleneksel müzikleri eşliğinde ülkelerine ait masalları görme engelli kardeşlerine anlatan öğrenciler,  masallarda verilen mesajlar hakkında sohbet ettiler. Öğrencilerle yakından ilgilenen ve masallarla ilgili onlarla fikir alışverişi yapan EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, masalların, öğrencilerin hayal dünyalarını zenginleştirdiğini belirtti.

“Ortak noktamız dostluk ve iyilik”

Proje Koordinatörü Öğretim Görevlisi Ömür Özütemiz “Aşık Veysel Görme Engelliler Okulunda beşincisini gerçekleştirdiğimiz ‘Hayallere Açılan Kapı: Masallar’ projesinde Türkçe öğrenimi gören uluslararası öğrenciler tarafından, kendi ülkelerine ait masallar seçilerek Türkçeye çevirileri; yaş gruplarına göre masalların tasnifi; daha sonra telaffuz, diksiyon, okuma çalışmaları yapılmış; masal anlatma teknikleriyle çalışılan bir hazırlık sürecinden sonra proje uygulamaya konmuştur. Projemizin amacı; öğrencilerimizin Türkçe eğitimine destek olmak;  uluslararası öğrencilerle görme engelli kardeşlerimizi tanıştırarak farklı ülkelere ait bilgiler, masallar ve geleneksel müzikler aracılığıyla onlara hiç tanımadıkları dünyaların kapılarını açmak;  zihinlerinde her şeyin ulaşılabilir olduğu ve önlerinde bir engel olmadığı algısını yaratabilmek; din, dil, renk farklılıklarını ortak noktamız dostluk ve iyilikte buluşturmaktır. Desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Ersan’a, TDAE Yönetimine, Bornova İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Aysel Yiğit’e ve Aşık Veysel Görme Engelliler Okulu  Müdürü Rasim Eren’e teşekkür ediyorum” dedi.

Âşık Veysel Görme Engelliler Okulu Müdürü Rasim Eren ise projenin sürdürülebilir niteliğiyle her yıl farklı ülkelerden öğrencileri ağırlamaktan ve onları görme engelli öğrencilerle buluşturmaktan son derece memnun olduklarını belirtti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Recent Posts

İstanbul Böcek İlaçlama Hizmetleri

İstanbul böcek ilaçlama hizmetleriyle evinizi haşerelerden koruyun. Güvenli ve etkili ev ilaçlama yöntemleri ile hijyenik…

2 gün ago

EduTalks Serisinin İkinci Durağı İstanbul Aydın Üniversitesi

EduTalks: İstanbul Aydın Üniversitesi’nde sektör liderleri ve öğrenciler bir araya geldi! Dijital markalaşmadan yeni medyaya…

2 gün ago

Kadın Kazak Modelleriyle Sıcak Bir Kışa Hazırlanın

Kadın kazak modelleri, kış günlerinin temel parçaları arasında yer alarak hem sıcak tutar hem de…

5 gün ago

Kadın Giyimde Renklerin Psikolojisi ve Kombin İpuçları

Renkler, sadece gözlerimizi değil, ruhlarımızı da boyar. Kırmızı, tutkuyu ve enerjiyi, mavi sakinliği ve güveni,…

6 gün ago

Duvar Paneli Nedir?

Duvar paneli iç mekanlarda hem dekoratif hem de işlevsel amaçlarla kullanılan bir kaplama çözümüdür. Özellikle…

1 hafta ago

Toplumsal Roller Üzerine Bir Eleştiri

Odeabank, 28. İstanbul Tiyatro Festivali’nde “Bu İşte Bir Kadın Var” temasıyla sahnede.

1 hafta ago