Categories: Sağlık

Egeli akademisyen Prof. Dr. Orhan’dan, Amerikalı toksikologlara bilgilendirme

Ege Üniversitesi akademisyenleri ulusal ve uluslararası etkinliklerde önemli görevler üstlenmeye devam ediyor. Eczacılık eğitimi ve araştırmaları alanında Türkiye’nin en köklü akademik kurumlarından birisi olan Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyeleri uluslararası toplantılara katılarak bilgi ve birikimlerini paylaşmayı sürdürüyor. Eczacılık Fakültesi Farmasötik Toksikoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hilmi Orhan, Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen “43rd American College of Toxicology” yıllık toplantısına katılarak toksikologlara bir konuşma yaptı.

 

Türk Toksikoloji Derneği ve EUROTOX (Avrupa Ulusal Toksikoloji Dernekleri Federasyonu) üyelikleriyle birlikte uluslararası bir sertifikasyon olan European Registered Toxicologist (ERT) ünvanlı Türk toksikoloji uzmanları arasında yer alan Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Toksikoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Hilmi Orhan, Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen “43. American College of Toxicology Annual Meeting”e davet edildi. Toplantıda Prof. Dr. Orhan “Avrupa Toksikolog Sertifikasyonu–ERT” konulu bir konuşma yaptı.

 

         Toplantı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Orhan, “ERT sistemi, Avrupa Bireysel Toksikologlar ve Toksikoloji Dernekleri Federasyonu olan EUROTOX tarafından 1994 yılında başlatılmış olan ve toksikoloji uzmanlarının sertifikasyonu ve sürekli eğitimini düzenleyen bir akreditasyon sistemidir. ERT unvanını almaya hak kazanan toksikoloji uzmanları tüm dünyada gerek özel sektörde toksikoloji danışmanlığı yapılmasında gerekse devlet kurumlarının bilimsel kurullarında yer alınmasında öncelik kazanmakta ve tercih edilmektedirler. Sistem performans temelli olacak bir şekilde gerekli alanlardaki faaliyetleri yeterli bulunan toksikoloji uzmanlarına verilen bir unvandır ve her 5 yılda bir alandaki performansın yeterli düzeyde sürdürülmesi koşuluyla yenilenebilmektedir. Benzer akreditasyon sistemleri Amerika Birleşik Devletleri’nde de olmasına karşın ERT sertifikasyonunun başta Avrupa olmak üzere dünyada giderek daha çok tercih edilmesi nedeniyle Amerikalı toksikologlar, sistem hakkında bilgi sahibi olmak ve başvuru koşullarını öğrenmek istemektedirler. Söz konusu sempozyum bu nedenle çok ilgi görmüş ve bu isteği karşılamıştır” diye konuştu.

 

Ayrıca Prof. Dr. Orhan, EUROTOX tarafından onaylanan ve 2019 yılında Ege Üniversitesinde düzenledikleri ERT kursunun devamı niteliğindeki “Nucleic Acids and Related Molecules in Toxicological Pathways” kursunun da 2024 yılı mayıs ayında yine Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde düzenleneceğini ifade etti.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Recent Posts

iyzico’dan Kadın Girişimcilere Destek

iyzico'nun Kadın Girişimci Destek Programı'na başvurun! Finansal destek ve eğitim fırsatlarından yararlanın.

7 saat ago

Kaş Villa Kiralama ile Benzersiz Bir Tatil Deneyimi

Kaş, Türkiye'nin en güzel tatil yerlerinden biri olarak bilinir. Denizi masmavi, doğası yeşil ve havası…

22 saat ago

Evden Eve Nakliyat

Bu makalede evden eve nakliyat hakkında en yeni ve en güncel bilgiler yer almaktadır. Nakliye…

22 saat ago

Hibe Paketi ile Girişimcilere Destek

Dorabase, "Girişimci Hibe Paketi" ile girişimcilere 180.000 TL değerinde geri ödemesiz destek sağlıyor.

1 gün ago

OyunExe’de Kampanyalı Roblox Robux Fırsatları

OyunEx, Roblox oyuncuları için harika bir fırsat sunuyor: Roblox Robux Satın Al işlemi yaparak 1000 robux kazanma…

2 gün ago

Ev İlaçlama ve Böcek İlaçlama

Ev ilaçlama ve böcek ilaçlama fiyatları hakkında bilmeniz gerekenler ve sağlıklı çözümler. Ev ilaçlama ve…

4 gün ago