1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Döviz Hareketliliği İle Para Kazanmak

Döviz Hareketliliği İle Para Kazanmak

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Döviz alım satım işlemlerinin büyük bütçeler ile yapıldığı düşünüldüğünde, ciddi oranlara varabilen kâr payı ortaya çıkmaktadır. Bu durumun oluşması için, önceden borsa içerisinde öngörülebilir normun veyahut beklentinin var olması gerekmektedir. Bu beklentilerin karşılığı olarak; doğru zaman ve doğru kur dalgasında hareketliliği yakalayarak, istenilen kâr payına ulaşılmaktadır. Peki, hangi kur dalgasında harekete geçilmelidir? Döviz hareketliliği ile para kazanmak mümkün müdür?

Döviz Hareketliliği İle Para Kazanmak Nasıl Mümkündür?

Kur dalgalanmasında temel olarak, üç adet aksiyon mevcuttur. Her aksiyon son aşamada devamındaki bir sonraki aksiyonu tetikler ve bir dalgalanma sirkülasyonu oluşturur. Bu dalgalanmalar şu şekilde yer almaktadır;

İlk artış

Bu noktada, döviz piyasasında patlama yaşanır. Öngörülenin çok üzerinde sonuçların oluşabileceği bu noktada, ciddi anlamda kâr sağlamak için elde somut verilerin yer alması gerekmektedir. Dolaylı yoldan bilgi sahibi olan alıcılar, bu durumu lehine çevirerek piyasa içerisinde tetikleyici konumda olurlar. Beklentilerini karşılayıp kazanımlarını elde ettikten sonra, piyasadan çekilmeyi hedefler.

Tekrarlanabilir durum öngörüsü

İlk dalganın devamı niteliğinde olan bu aksiyonda mevcut ve potansiyel alıcılar, tekrar büyük bir zirve nokta oluşacağı beklentisine girer. Bu öngörüde alıcının aklındaki pozisyon; aksiyon oluşmadan önce ikinci fırsatı kaçırmamak için, yatırım sağlamak şeklindedir. Temel amaç; ilk fırsatı kaçıranların ikinci fırsatı değerlendirmek için tekrar yaratacağı dalgalanmadan, kâr sağlamaktır.

Küçük hareketliliğin sürdürülmesi

İkinci dalgalanma sonrası, alıcılar daima tetikte beklemektedir. Mutlak olarak potansiyel alıcılar; bir yükseliş karşısında hızlı tepki verebilmek için, hazırda beklemektedir. Bu yüzden, kur içerisinde küçük döviz hareketliliği meydana gelir. Üçüncü dalga alıcıları bu hareketlilik karşısında, günlük işlem gerçekleştirir gibi alım satım işlemleri gerçekleştirir.

Döviz Hareketliliği İle Para Kazanmak İçin Kur Dalgalarının Sonuçları Önem Taşıyor

Eğer alıcı güvenirliği kesin olgulara dayanan bir veriye sahip ise yapılması gereken; eldeki risk edilebilir tüm mevduatı dövize çevirerek ilk artış dalgalanmasını beklemektir. Döviz yüksek kur noktasına ulaştığında, satış gerçekleştirerek kâr sağlanır.

İlk artış dalgası sonrasında alıcıların satışını gerçekleştirdiği dövizler, piyasa içerisinde kısa süreli düşüşe neden olur. Bu dalgayı kullanarak kâr sağlamak isteyen alıcılar; ilk artış dalgası sonrasında kâr sağlayabileceği kur bandını kaçırmadan alım gerçekleştirir ve kurun tekrar yükselmesi için bekleyişe geçer. Bu noktada en büyük kârı, ilk artış dalgasını kullanan alıcılar kazanır.

Son ve sürdürülebilir dalgada kazanç sağlayan alıcılar, büyük mevduatlar ile sık işlem gerçekleştirenlerdir. Bu noktada kur, sabitlenene kadar ufak oynamalara ev sahipliği yapar. Büyük çaptaki mevduata sahip alıcılar bu küçük oynamaları kendi lehine kullanarak, minimalize risk ile devamlılığı esas olan kazançlar sağlar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir