Sağlık Turizmi insanların sağlık ile ilgili olarak, tedavi edici, rehabilite edici veya sağlığa faydalı hizmetler almak için yaşadıkları ülke dışında başka bir ülkeyi ziyaret etmesidir. Bunun en önemli sebebi hastaların farklı bir ülkede sağlığıyla ilgili sorunlarını daha ekonomik olarak çözmek ve aynı zamanda tatil yapmak istemeleridir. Bu bağlamda Muğla’da yapılan toplantıda tatilcilerin, diş başta olmak üzere, estetik, saç ekimi, botoks ve dolgu gibi alanları tercih ettiği belirtildi. (Marmaris Life)
Sağlıklı yaşam için hizmet sunan her türlü turizm hareketi sağlık turizmi olarak kabul edilmekte. Sağlık Turizmi, turizm sektörünün çeşitlendirilmesi ve turizmin 12 aya yayılmasına katkıda bulunan önemli bir sektör. Ayrıca bu hizmeti veren ülkelerin ekonomisinde ve istihdam yaratma hususunda önemli yer tutmakta. Türkiye, coğrafi konumu, sağlık kuruluşları, eğitimli insan gücü, kaplıcaları ve doğal güzellikleriyle sağlık turizmi açısından oldukça elverişli bir ülke. Bu anlamda dünyanın 10 gözde ülkesi arasında yer alıyor.
Muğla, turizm şehri olması, doğal ve tarihi dokusu, kaliteli sağlık hizmetlerini daha ekonomik sunması ile sağlık turizmi için oldukça çekici bir rota konumuna geldi. Muğla bu alanda en çok tercih edilen yeni rotalardan biri oldu. Geçtiğimiz günlerde Muğla Vakfı Akyaka Tesisleri’nde yapılan toplantıda,
Muğla’ya gerçekleşen sağlık turizminde diş, estetik, saç ekimi, botoks ve dolgu gibi konular ön plana çıktığı belirtildi. Türkiye genelinde de bu operasyonlar yabancılar için ilk sırayı alıyor.
Muhteşem doğası, mükemmel iklimi, şifa veren havasıyla, şifalı bitkileriyle antik çağlardan bugüne insanlığa sağlık ve şifa sunan Muğla’nın Sağlık Turizminin değerlendirildiği toplantı Vali Orhan Tavlı başkanlığında yapıldı.
Kültür Turizmi kapsamında yapılan çalışmalarla Muğla’nın Antik zamanlardan bu yana sağlığın merkezinde olduğunun tespit edildiğini vurgulayan Muğla Valisi Orhan Tavlı Datça’daki Knidos Antik Kentinde yapılan çalışmalarla Dünyaca ünlü Hipokrat’ın Knidos’da tıp eğitimi aldığı ortaya çıktığını, Ayrıca Marmaris Bayır Mahallesinde bulunan Syrna Antik Kentinde yapılan çalışmalarda Asklepios izlerine ve döneminin ilaç yapımı malzemelerinin tespit edildiğini, Muğla’mızın şifa kaynağı olarak bilinen flora ve faunasının o dönemde de çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanıldığının ve bölgenin şifa merkezi olarak insanlığa hizmet verdiğinin anlaşıldığını ifade etti.
Antik çağlardan bugüne insanlığa şifa merkezi olarak hizmet veren Muğla’nın Sağlık Turizminde hak ettiği yere gelmesi için çalışmaların hızlandırıldığını ifade eden Muğla Valisi Orhan Tavlı kamu özel sektör işbirliği ile Muğla’nın sağlık turizminde hak ettiği yere geleceğini ifade etti.
Muğla Vakfı Akyaka tesislerinde yapılan toplantıya Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Vekili Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Burak Mülayim, Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Toprak, Muğla Vakfı Genel Müdürü Tayyar Şaşmaz, Muğla İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Sorumlusu Dr. Ecz. Sabiha Alper, Muğla Valiliği Avrupa Birliği Dış İlişkiler Bürosu Proje Koordinatörü Dr. Ahmet Esen ve Proje Yöneticisi Dr. Çiğdem Demirci, Sedir Turizmden Erdinç Gürsoy, Trcure Sağlık Hizmetlerinden Giray Akçay, Duygu Balcı, Tesla Travel firmasından Ozan M. Aydemir, Socio Turizmden İlkay İde, Tursab Uzmanı Okan Duman, Ar-bek Travel firmasından Atilla Arman, B Turizmden Zuhal Çiftçi, Karaca Turizmden Senem Eski, Elif Yentur, Deniz Deliduman, Yücelen Hastanesinden Dr. Murat Okuducu katıldı.
Muğla’daki mevcut Sağlık Turizmi altyapısı hakkında Dr. Ecz. Sabiha Alper tarafından sunum yapıldı. Muğla’da Sağlık Turizmi yetki belgesine sahip 5 Kamu Hastanesi, 1 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 8 Özel Hastane, 17 Özel Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, 9 Muayenehane, 1 Tıp Merkezi ve 4 Aracı Kurum olmak üzere toplam 44 sağlık kuruluşu olduğu, 2021 yılında 22 olan Sağlık turizmi yetki belgesine sahip kurum ve kuruluş sayısının yapılan çalışmalarla 44’e ulaştığı yıl sonuna kadar 48’e ulaşmasının hedeflendiği belirtildi.
2022 yılının ilk 10 ayında Sağlık Turizmi kapsamında 11.724, Turistin Sağlığı Kapsamında 54.947 başvuruya hizmet verildiği belirtilirken Sağlık Turizmi kapsamında gelen Sağlık Turistine, refakatçilerine ve yakınlarına sunulan hizmetler katılımcılara anlatıldı.
Muğla’da son iki yılda sağlık turizmi konusunda yapılan çalışmalar, hazırlıklar ve yapılan çalışmalar içinde ortaya çıkan Muğla Sağlık Turizmi Tek Durak Hizmet Kümeleme Projesi konularında Muğla Valiliği Avrupa Birliği Dış İlişkiler Bürosu Proje Koordinatörü Dr. Ahmet Esen ve Proje Yöneticisi Dr. Çiğdem Demirci tarafından sunum yapıldı. (Marmaris LIFE)
Diş Tatili Moda Oldu! yazısı ilk önce Gezi Bülteni üzerinde ortaya çıktı.
Bağımsız, yeni nesil, tarafsız haber ve haberciliğin en üst noktasında yer alan habergezgini.com ile Türkiye’nin ve dünyanın gündemini takip edebilirsiniz.
İstanbul böcek ilaçlama hizmetleriyle evinizi haşerelerden koruyun. Güvenli ve etkili ev ilaçlama yöntemleri ile hijyenik…
EduTalks: İstanbul Aydın Üniversitesi’nde sektör liderleri ve öğrenciler bir araya geldi! Dijital markalaşmadan yeni medyaya…
Kadın kazak modelleri, kış günlerinin temel parçaları arasında yer alarak hem sıcak tutar hem de…
Renkler, sadece gözlerimizi değil, ruhlarımızı da boyar. Kırmızı, tutkuyu ve enerjiyi, mavi sakinliği ve güveni,…
Duvar paneli iç mekanlarda hem dekoratif hem de işlevsel amaçlarla kullanılan bir kaplama çözümüdür. Özellikle…
Odeabank, 28. İstanbul Tiyatro Festivali’nde “Bu İşte Bir Kadın Var” temasıyla sahnede.