Çin’in Guizhou kenti sınırları içinde yer alan Diyafram Küresel Radyo Teleskobu (FAST), 500 metrelik çapa sahiptir. Beş yıllık bir çalışma sürecinin ardından 2016 yılında test çalışmalarına başlanan teleskop 2020 yılında ise hizmete açıldı.
Diyafram Küresel Radyo Teleskobu (FAST), artık uluslararası gök bilimciler tarafından da kullanılacak.
Çin Ulusal Astronomik Gözlemevleri’nden (NAO) yapılmış olan açıklamalara göre, dünyanın dört bir yanındaki gök bilimciler gözlemlerini çevrimiçi olarak yapabilecek.
Teleskop için yurt dışından yapılan başvurular ilk etapta değerlendirmeye alınacak. Sonuçlar ise 20 Temmuz tarihinde açıklanacak. Sonuçlar açıklandıktan sonra ise Ağustos ayı itibariyle, gök bilimciler teleskoptan faydalanmaya başlayacak.
FAST, saniyede 30 GB veri toplama özelliğine sahiptir. Uzaydaki radyo frekanslarını da dinliyor.
Galaksiler arasında doğal hidrojen arayarak, anlık bir şekilde radyo dalgası yayan nötron yıldızlarının sinyallerini keşfetmeye çalışacak. Ayrıca uzayda yaşam çalışmalarına da katkıda bulunacak.
Editör: Özlem Çelik
Bağımsız, yeni nesil, tarafsız haber ve haberciliğin en üst noktasında yer alan habergezgini.com ile Türkiye’nin ve dünyanın gündemini takip edebilirsiniz.
Taksim, İstanbul’un kültürel ve turistik merkezlerinden biri olarak bilinir ve bu sebeple pek çok konforlu…
Yeni yıl, sevdiklerimizle geçirdiğimiz anların kıymetini bir kez daha hissettiğimiz, yeni başlangıçlara adım attığımız özel…
Markalaşma ve iletişimde geleceği yakalayın: İlham veren konferans sizi bekliyor!
Girişimcilerin Büyük Hataları etkinliği 18 Aralık'ta İstanbul Kültür Üniversitesi'nde! Kaçırmayın!
Fakı Mehmet Efendi Baklavaları, şu anda İstanbul metro istasyonlarında hizmet verdiği şube sayısını 42’ye çıkardığını…
Evinizde veya iş yerinizde meydana gelen tıkanıklık sorunları, günlük yaşamınızı olumsuz etkileyebilir. Pendik tıkanıklık açma…