Bir diğer adı Leş Çiçeğidir. 10 metreye kadar yükselebilir. Çiçeklenme özelliğiyle de farklılık yaratır.
Etrafına yaydığı kötü kokulardan dolayı Ceset Çiçeği olan adlandırılan bu bitki kötü koku sayesinde üzerine sinekleri, böcekleri çeker. Kokusu çürümekte olan et gibidir. Ceset Çiçeğinin bu böceklerle, sineklerle olan etkileşimde tek taraflı yararlanma bulunur. Böcekler, Ceset Çiçeğinin saldığı kötü kokuya doğru, yiyecek bulma umuduyla ilerlerler. Ancak et bulamazlar. Bitkinin polenleri böceklerin üzerine bulaşır ve bu sayede tozlaşma, döllenme sağlanması için Ceset Çiçeğine yardımcı olurlar. Böceklerin bu durumdan hiçbir avantajı yoktur. Bu duruma Bilim’de Kommensalizm adı verilir.
Ceset Çiçeği Endonezya’nın yağmur ormanlarında, vahşi ortamda yetişen bir bitki türüdür. Bölgedeki yağmur ormanlarının tarım alanında değerlendirilmesi nedeniyle bitkinin soyu giderek tükenmektedir.
Editör: Ceren Büyükyarın
Bağımsız, yeni nesil, tarafsız haber ve haberciliğin en üst noktasında yer alan habergezgini.com ile Türkiye’nin ve dünyanın gündemini takip edebilirsiniz.
Taksim, İstanbul’un kültürel ve turistik merkezlerinden biri olarak bilinir ve bu sebeple pek çok konforlu…
Yeni yıl, sevdiklerimizle geçirdiğimiz anların kıymetini bir kez daha hissettiğimiz, yeni başlangıçlara adım attığımız özel…
Markalaşma ve iletişimde geleceği yakalayın: İlham veren konferans sizi bekliyor!
Girişimcilerin Büyük Hataları etkinliği 18 Aralık'ta İstanbul Kültür Üniversitesi'nde! Kaçırmayın!
Fakı Mehmet Efendi Baklavaları, şu anda İstanbul metro istasyonlarında hizmet verdiği şube sayısını 42’ye çıkardığını…
Evinizde veya iş yerinizde meydana gelen tıkanıklık sorunları, günlük yaşamınızı olumsuz etkileyebilir. Pendik tıkanıklık açma…