Categories: Turizm / Seyahat

Bursa Gezilecek Yerler

Osmanlı Devleti’nin kuruluş temellerinin atıldığı şehir olarak bilinen Bursa, aynı zamanda Osmanlı’nın kuruluşundan sonra imparatorluğa başkentlik yapmış kadim bir Türk şehridir. Bursa gezilecek yerler arasında doğal güzellikler ön plana çıkarken, tarihi yapılar ve manevi merkezlerde dikkat çekmektedir.

Yeşilliği ile dikkat çekmesi sebebiyle yeşil Bursa olarak da anılan Marmara Bölgesi’nin şehirlerinden biri olan Bursa’da, gezip görebileceğiniz farklı lokasyonları sizler için paylaştık.

Bursa Gezilecek Yerler

Osmanlı döneminde inşa edilen Kapalıçarşı, Bursa Ulu cami ile yakın bir konumda bulunmaktadır. İçerisinde 130 dükkân bulunan Kapalıçarşı, günümüze kadar tarihi dokusunu koruyarak orijinal bir şekilde gelmeyi başarmış yapılar arasında yer alır. İçerisinde restoran ve Kafe gibi alanların bulunduğu tarihi çarşı, turistlerin hediyelik eşya almak için tercih ettiği yerler arasındadır.

Bursa Ulu Camii

1399 yılında Yıldırım Beyazıt’ın talimatı ile yaptırılan Ulu Camii, şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer almaktadır. Yıldırım Beyazıt Niğbolu Zaferini kazandıktan sonra Bursa’ya toplam 20 cami yapılmasını istese de bu sayının fazla olacağı gerekçesiyle, 20 kubbeli Bursa Ulu Camii’ni yaptırmıştır.

Dikdörtgen plan üzerine inşa edilen tarihi yapının iç süslemeleri dikkat çekerken, dış mimarisi de yine görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Cami içerisinde hat sanatı ile yapılmış birçok tarihi levha bulunmaktadır.

Tophane Saat Kulesi

Bursa gezi rehberi listenizde yer verebileceğiniz yerler arasındaki Tophane Saat Kulesi, Osmanlı’nın son dönemlerinde yaptırılmış şehrin simge yapılarından biridir. Osmangazi ilçesinde Tophane Parkı civarında bulunan saat kulesinin hemen yanı başında, Osmanlı Devleti’nin kurucusu olan Osman Gazi’nin ve oğlu Orhan Gazi’nin türbeleri yer alır.

Bakacak Seyir Terası

Yıldırım ilçesinde bulunan seyir terası, 1720 metre yüksekte Uludağ’da bulunmaktadır. Ziyaretçilerine muhteşem bir seyir keyfi sunan seyir terası, doğanın görselliğini kuşbakışı izlemek isteyenlerin tercihleri arasında yer almaktadır.

Cumhuriyet Caddesi

1905 yılında açılan cadde, 270 farklı dükkâna ev sahipliği yapmaktadır. Taşıt trafiğine kapalı olan Cumhuriyet Caddesi, Bursa’nın en hareketli caddelerinden biri olup burada her mevsim insan yoğunluğu görmek mümkündür.

Esence Plajı

Mudanya ilçesinde bulunan plaj, Marmara’nın serin sularına kendini bırakmak isteyenlerin denize girmek için tercih ettikleri başlıca yerler arasındadır. Son derece temiz ve bakımlı olan esence plajı, şehir merkezinden 60 kilometrelik mesafede yer alır.

Altınkum Plajı

Bursa il merkezinden 35 kilometre uzaklıktaki Altınkum Plajı, yine Mudanya ilçesinde yer alır. Deniz ve sahili oldukça temiz olan bu bölge, insanların denize girmek için vazgeçilmez tercihleri arasında yer almaktadır.

Bursa Botanik Bahçesi

Yeşil Bursa’nın doğal görüntüsü ile bütünleşen Bursa botanik bahçesi, toplamda 400 dönümlük bir arazi üzerine yapılmıştır. 1998 yılında yapımı tamamlanan botanik bahçe içerisinde, yüzlerce ağaç ve bitki türü bulunmaktadır. İçerisinde yeme içme alanlarının bulunduğu botanik bahçesi aynı zamanda bisiklet parkurları, spor alanları ve çocuk oyun alanları gibi farklı sosyal tesislere ev sahipliği yapmaktadır.

Atatürk Kent Ormanı

Şehrin en büyük kent ormanları arasında yer alan Atatürk kent ormanı, toplamda 150 hektarlık bir alanı kapsamaktadır. Orman içerisinde insanların daha rahat vakit geçirebilmelerini sağlamak üzere çocuk oyun alanları, futbol ve voleybol sahaları, piknik alanları ve mescit gibi farklı alanlar bulunmaktadır.

Aynı zamanda kent ormanı içerisinde bulunan büfeler, genel ihtiyacı karşılamak için hizmet vermektedir. Nilüfer ilçesinde bulunan Atatürk kent ormanı, şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenler tarafından ziyaret edilmektedir.

Uluabat Kuş Cenneti

Karacabey ilçesinde bulunan Uluabat Kuş Cenneti, Bursa gezilecek yerler arasındaki şehrin en önemli güzelliklerinden biridir. Karacabey ilçesinden 14 kilometre mesafede bulunan doğal güzellik, toplamda 20 dönümlük bir zemini kapsamaktadır.

Kuş cennetinde tavus kuşu, takla güvercinleri, paçalı tavuklar, keklik ve papağan gibi onlarca kuş çeşidi bulunmaktadır. Kuş cennetinin kuşların göç güzergâhında olması nedeniyle, göç zamanında da onlarca farklı kuş türünü de ağırladığı bilinmektedir.

Küreklidere Şelalesi

Şelalenin huzur veren akıntısına kendinizi kaptırarak, bir an için bile olsa şehrin gürültüsünden uzak zaman geçirebilirsiniz. Yıldırım ilçesi Hamamlıkızık konumunda bulunan Küreklidere Şelalesi, 80 metreye yakın bir yükseklikten akarak ziyaretçilerine huzur vererek bambaşka bir görsel şölen sunmaktadır. Şelaleye yakın konumlarda, kamp yapmak için elverişli alanlar ve piknik yerleri de bulunmaktadır.

Sansarak Kanyonu

İznik ilçesi sınırlarında yer alan Sansarak Kanyonu, doğa yürüyüşleri yapmak isteyenler için ideal keşif noktalarından biridir. Kanyon içerisindeki şelale ve göletler, burasını ayrı bir çekim merkezi haline getirmektedir.

Ayvaini Mağarası

Şehrin bir başka doğal güzelliği olan Ayvaini Mağarası, nilüfer ilçesinde yer alır. Mağaranın keşfedilmesi İspanyol bir ekip sayesinde, 1970 yılında olmuştur. İçerisinde muhteşem güzelliklere sahip damlataş ve sarkıtların yer aldığı Ayvaini Mağarası, alternatif bir gezi noktası arayanlar için ideal konumdadır.

Eski Aynalı Çarşı

1339 yılında Orhan Gazi’nin talimatı ile yapılan Eski Aynalı Çarşı, şehirde bulunan ilk çarşı hamam olma özelliğini taşımaktadır. 1584 yılında büyük bir yangına maruz kalan Eski Aynalı Çarşı, aslına uygun şekilde tamir edilerek yeniden hizmet vermeye devam etmiştir. Osmangazi ilçesinde bulunan aynalı çarşı’nın, Osmanlı mimarisini en iyi şekilde yansıttığı görünmektedir.

İnegöl Ormanları

Bursa’nın doğasına zenginlik katan İnegöl ilçesindeki ormanlar, Uludağ’ın eteklerinde şehrin oksijen ihtiyacını karşılamaktadır. Orman içerisinde ayı, geyik ve tilki gibi birçok hayvan çeşidi bulunmaktadır. Aynı zamanda birçok mağara ve yaylanın yer aldığı İnegöl ormanları, doğa ile iç içe olmak isteyenlerin ziyaret ettikleri keşif noktaları arasında yer alır.

Osman ve Orhan Gazi Türbeleri

Bursa Osmangazi’de bulunan Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi ve kendinden sonra ülke yönetimine talip olan oğlu Orhan Gazi’nin türbeleri, yerli turistlerin Bursa’da en fazla ziyaret ettikleri noktalar arasında yer almaktadır. Türbelerin yakınlarında Osman ve Orhan gazi dışında, hanedanın farklı isimlerinin de mezarları bulunmaktadır.

Üftade Camii

1579 yılında yaptırılan Üftade Camii, Abdülmecit tarafından 1845 yılında Kâbe örtüsü ile örtülmüştür. Türkiye’de tasavvufun önemli isimlerinden biri olan İbrahim Efendi’nin toplam 72 yıl hizmet vermiş olduğu dergâhında bulunduğu cami, yerli turistlerin Bursa gezilecek yerler listelerinde sıklıkla yer almaktadır.

Uludağ

Sadece Bursa’nın değil Türkiye’nin de kış turizmi için önemli merkezlerinden biri olan Uludağ kayak merkezi, kış sporlarının yanı sıra dağcılık faaliyetleri içinde elverişli konumuyla Bursa gezi rehberi listelerinde yer almaktadır. Birçok yaylaya da ev sahipliği yapan Uludağ, yaz aylarında da fazlasıyla ilgi görmektedir.

Muradiye Külliyesi

1426 yılında yaptırılan külliyenin içerisindeki Muradiye Camii, külliyenin en dikkat çekici eserleri arasında yer alır. Sade bir dış cephe görüntüsüne sahip olan caminin iç süslemeleri de, fazlasıyla dikkat çekici özelliklere sahiptir. Külliye içerisinde darüşşifa, hamam, türbe ve medrese gibi farklı birçok yapı bulunmaktadır.

Bursa Kalesi

Tarihi milattan önceki 1. Yüzyıla dayanan Bursa kalesi, Britanyalılar tarafından yaptırıldığı tahmin edilen şehirdeki en eski tarihi yapılardan biridir. Osmanlı Devleti’nin farklı eklemeler yaptığı tarihi kale, şehrin tarihi dokusuna ayrı bir anlam katmaktadır.

Bursa Gezilecek Yerler yazısı ilk önce Gezi Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

Recent Posts

Taksim Otelleri

Taksim, İstanbul’un kültürel ve turistik merkezlerinden biri olarak bilinir ve bu sebeple pek çok konforlu…

50 dakika ago

Yılbaşı İçin Hediye Fikirleri

Yeni yıl, sevdiklerimizle geçirdiğimiz anların kıymetini bir kez daha hissettiğimiz, yeni başlangıçlara adım attığımız özel…

23 saat ago

Marka ve İletişim Konferansı için geri sayım başladı!

Markalaşma ve iletişimde geleceği yakalayın: İlham veren konferans sizi bekliyor!

4 gün ago

Girişimcilerin Büyük Hataları Etkinliği 18 Aralık’ta İKÜ’de!

Girişimcilerin Büyük Hataları etkinliği 18 Aralık'ta İstanbul Kültür Üniversitesi'nde! Kaçırmayın!

6 gün ago

Fakı Mehmet Efendi, şube sayısını 42’ye çıkardığını duyurdu

Fakı Mehmet Efendi Baklavaları, şu anda İstanbul metro istasyonlarında hizmet verdiği şube sayısını 42’ye çıkardığını…

6 gün ago

Pendik Tıkanıklık Açma ve Su Kaçağı Tespiti

Evinizde veya iş yerinizde meydana gelen tıkanıklık sorunları, günlük yaşamınızı olumsuz etkileyebilir. Pendik tıkanıklık açma…

6 gün ago