Bülent Arslan, üniversite yıllarında yaşadığı aşk uğruna mobilya üretmeye başlamış. Hayat ise onu Seyitgazi ile Kırka arasında yer alan yol üstü mekânında önce seracılığa başlamasına sonra da katkısız doğal ürünler üretmeye yönlendirmiş. Bugün ise ” Köylüm Bülent” markası ile sunduğu lezzetler damaklar da iz bırakıyor.
* Maden mühendisliği bölümü mezunu olup mesleğinizi değil doğal gıda alanını tercih etmişsiniz?
Sağlık meslek lisesini bitirdikten sonra sağlık alanını değil maden bölümünü tercih ettim. Balıkesir Üniversitesi Madencilik ve Maden Çıkartma Bölümün’den mezun olduktan sonra Adana Çukurova Üniversitesi Maden Mühendisliği’ne geçiş yaptım. Bu geçiş hayatımın dönüm noktalarından biri oldu. Hiçbir şey tesadüf değil. Aşık olduğum kızın mimarlıkta okuması ve ilerideki yıllarda birlikte yapacağımız işler adına üniversite zamanında ilk olarak koltuk imalatı ve satışıyla ticarete başlamış oldum.
AŞK UĞRUNA MOBİLYA ÜRETMEYE BAŞLADIM
* Aşk nelere kadir diyorsunuz. Kimine dağları deldiriyor kiminin de içindeki yeteneği çıkararak odunu (ağacı)? işleyerek bir ürünün ortaya çıkmasını sağlıyor?
Sanırım öyle oldu. Ama ailemin desteklerini de yamana atamam. İlk üretim sonrası kafe ve restorantlar için başta Adana olmak üzere masa sandalye vb tasarımlarla Türkiye geneline hizmet vermeye başladık.
2010 yılında memleketim Eskişehir’de atölye açtım ve dört yıl üretime devam ettim. Birçok markaya üretim yaptık. Bunlardan biri de kuruluş ve gelişme sürecinden itibaren David People Coffee zinciridir.
* Dört yıl sonra ne oldu?
Maalesef 2014 yılında geçirdiğim işyeri kazası sonrası bu işlere veda ettim. Hepimizin bir kaderi var. Bugün bu işi yapabilmem için Balıkesir, Adana, Eskişehir serüvenlerim ilahi güç tarafından alt yapısı hazırlanmış olarak köyüme (Seyitgazi Çatören’e) baba ocağına döndüm. İki yıl hayvancılık ve tarımla uğraştım. Elimden her iş gelir ve yapacağım işleri de çabuk öğrenirim. Öğrenmekle de yetinmem en iyisini yapmak için çok çalışır çaba sarf ederim. Mekânımın her ayrıntısını mobilyasından inşaatına kadar kendim yaptım.
MADEN MÜHENDİSLİĞİNDEN “DOĞAL GIDA ÜRETİCİLİĞİNE”
* Doğal gıda üretiminiz de bu süreçle birlikte başlıyor o zaman?
90’lı yıllarda babam şu an “Köylüm Bülent” olarak hizmet verdiğim araziyi satın almış. Araziyi satın alırken onun hayalleri başkaymış ama bana nasip oldu. İlk gıda üretimine 2016 yılında sebze yetiştirip satışıyla başladım. Böylece bu bölgede ilk serayı ben kurmuş oldum. Sekiz yıllık zorlu bir süreçten sonra bugün günlük 150 kişiye hizmet verme kapasitesine geldik.
ULAŞIM KOLAY HERKES GELEBİLİR
* Peki size yoldan geçerken uğrayanlar hangi lezzetleri tadıyor?
Kahvaltı, tost çeşitleri, köfte, sucuk ve saç kavurma. Yoldan geçerken uğrayan misafirlerimizin yanı sıra aracı olmayan misafirlerimizde çok kolay Eskişehir, Afyon, Seyitgazi ve Kırka’dan geçen bir vasıtayla buraya ulaşabilir. Günün belli saatlerinde gidiş dönüş ulaşım mevcut. Sabah gelip öğlen veya akşam üstü dönebilirler.
* Seyitgazi – Kırka yolundan nerelere gidiliyor?
Afyon, Uşak, Denizli, Antalya, Burdur, Muğla, Isparta.
* Frig Vadisi’nin içinde mi yer alıyorsunuz?
Evet. Frig Vadisi, Eskişehir, Kütahya, Afyon arasında kalan, bundan 3 bin yıl önce Frigyalıların kayalara evler, kaleler, anıtlar oyularak kurduğu, kocaman bir medeniyet. Eskişehir’den 41 kilometre uzaklıkta Seyitgazi’de de Seyyid Battal Gazi Külliyesi Türbesi ve Şeyh Sücaeddin-i Veli Külliyesi ve Türbesi bulunuyor. Seyitgazi’ye 23 kilometre uzaklıkta Çukurca ve civarında Gerdekkaya mezar anıtı, Hamamkaya, kaya mezarı, Akpare Frig Kalesi, Çukurca ile Yazılıkaya arasında Küçük Yazılıkaya Anıtı, Midas Antik kenti, Midas Anıtı, Bitmemiş Anıt, Sarnıç, Kırkgöz, Kaya mezarları, Akropol, Kral Tahtı, Tören Yolu, Yazılıkaya, Pişmiş Kale, Kümbet Köyü ve civarında ise Solon’un Mezarı (Aslanlı Mabet), Himmet Baba Türbesi, Delikli Kaya Nekropolü Kümbet birçok turun yapıldığı yol üstünde yer alıyoruz.
ANNEM VE BEN İYİ BİR İKİLİYİZ
* Satışta olan ürünleriniz neler?
Süt, domates, papatya, kabak ve acılı reçel. Ayrıca kozalak şurubu, köy peyniri, çörekotlu tereyağ, çemen, pancar pekmezi, turşu satışta yer alıyor.
* Papatya reçeli mi? İlk defa duydum.
Mevsimsel olarak değişen birçok reçel çeşidi yapıyorum.
* Kozalak şurubu son yıllarda popüler oldu?
Evet ama çoğu kişi katkı maddesi kullanıyor. Bizim kozalak şurubumuzun içinde bulunan 13 çeşitte tamamen doğal. En büyük avantajım ürünlerin teminlerini kendi bahçemden, 4 kilometre uzağımdaki yaşadığım köyden veya çevre köylerden temin ediyor olmam. Kozalak şurubu öksürük, soğuk algınlığı, boğaz ağrısı, solum yolu rahatsızlıklarına iyi geliyor. İçeriğinde bulunan antioksidan ve anti-inflamatuar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
SÜT ÜRÜNLERİ BİZİM SARI KIZDAN
* Tüm ürünleri siz mi yapıyorsunuz?
Annemle birlikte hazırlıyoruz. Süt ürünlerimizin kaynağı da bizim sarı kızdan. Karınca yumurtasından da yoğurt yapıyorum.
KARINCA YUMURTASINDAN YOĞURT
* Karınca yumurtası mı?
Tarihte ilk yoğurt yapımı ve mayalama işlemleri karınca yumurtası ile yapılmıştır. Karınca yumurtası içeriği bakımından süte tutuculuk sağlar. Bu şekilde kısa sürede yoğurt mayalanır. Ayrıca karınca yumurtası yağı da kozmetikte kullanılır. Cildi beyazlatma özelliği bulunur ve cildinize parlaklık verir.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Bağımsız, yeni nesil, tarafsız haber ve haberciliğin en üst noktasında yer alan habergezgini.com ile Türkiye’nin ve dünyanın gündemini takip edebilirsiniz.
Taksim, İstanbul’un kültürel ve turistik merkezlerinden biri olarak bilinir ve bu sebeple pek çok konforlu…
Yeni yıl, sevdiklerimizle geçirdiğimiz anların kıymetini bir kez daha hissettiğimiz, yeni başlangıçlara adım attığımız özel…
Markalaşma ve iletişimde geleceği yakalayın: İlham veren konferans sizi bekliyor!
Girişimcilerin Büyük Hataları etkinliği 18 Aralık'ta İstanbul Kültür Üniversitesi'nde! Kaçırmayın!
Fakı Mehmet Efendi Baklavaları, şu anda İstanbul metro istasyonlarında hizmet verdiği şube sayısını 42’ye çıkardığını…
Evinizde veya iş yerinizde meydana gelen tıkanıklık sorunları, günlük yaşamınızı olumsuz etkileyebilir. Pendik tıkanıklık açma…