Mersin’de bulunan fabrikalarında yıllık 500 ton üretim kapasitesine sahip olarak akrilik koli bandı sektöründe faaliyetlerini sürdüren BonaBant Yönetim Kurulu Başkanı Nida Beyoğlu Arslan, pandemi döneminde aldıkları riskin sonuçlarını pozitif anlamda gördüklerini belirterek şimdilerde Rusya, Romanya, Almanya, İtalya ve başta Irak olmak üzere Orta Doğu pazarından yoğun talep aldıklarını belirtti.
“Ambalaj sektöründe çok iyi fırsatlar var”
BonaBant Yönetim Kurulu Başkanı Nida Beyoğlu Arslan “Gelişmekte olan bölgelerde harcanabilir kişisel gelirde yaşanan artışlar tüketimi artırmakta ve artan tüketim sonucunda ambalaj talebi de yükselmektedir. Bu nedenle ambalaj sektöründe çok iyi fırsatlar bizi bekliyor” dedi.
Pandeminin yoğun yaşandığı 2021 yılının ilk 6 aylık sürecinde üretimi durdurmadıklarını ve kapasitelerini daha da artırdıklarını belirten Nida Beyoğlu Arslan, “2021’in ilk 6 ayı bizim için zor bir süreç olsa da her şeye rağmen üretim kapasitemizi bir önceki yılın ilk 6 ayına oranla artırmayı başardık. Tabi burada ihracatın da etkisi çok fazla oldu. Avrupa ülkelerinde pandemiden dolayı üretimin durması ile birlikte bizim gibi firmalara bir fırsat doğdu. Avrupa ülkelerine ürün gönderme fırsatı bulduk, hem ticaret yaptık hem de ürünlerimizin kalitesini yurt dışına da ispatlamış olduk. Yeni girdiğimiz pazarlarda pandemide yaptığımız ihracatlarımızın devamını yine aynı ülkelere gerçekleştirmeye devam ediyoruz” diye konuştu.
“Mersin’den dünyaya açılmak gurur veriyor”
Türkiye sanayisinin kalbi durumunda olan Marmara havzasının artık neredeyse yüzde yüz doluluk oranına ulaştığını kaydeden Arslan, “Her geçen gün gelişen Mersin sanayisi limanıyla, serbest bölgesiyle Türkiye’nin ikinci sanayi üssü olma yolunda hızla ilerliyor. Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde (MTOSB) şu an 3. bölgedeki inşaat çalışmaları devam ediyor. 2021 yılı içerisinde burada bulunan tüm yatırımların faaliyete geçmesi planlanmakta. MTOSB 3. bölgede yaklaşık 5 bin kişi istihdam edilecek. Ayrıca tüm çalışmaları yapılan ve bakanlık onayı beklenen 4. bölgenin arsa tahsislerinin yapılması planlanıyor. Şu anda MTOSB 4. bölge için 300 başvuru yapıldığını ve yatırım iştahının artarak devam ettiğini gözlemlemekteyiz. Yanı sıra Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ve Mersin Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde çalışmalar hız kazandı. Bu bölgelerin faaliyete geçmesi ile birlikte Mersin’de toplamda 6 organize sanayi bölgesi faaliyete geçmiş olacak. Bu hem üretim açısından hem de istihdam açısından çok önemli” dedi.
“Biz de ambalaj sektöründe akrilik bant üreten bir firma olarak liman kenti Mersin’den dünyaya açılmak konusunda oldukça iddialıyız. 2 yıllık süreçte kat ettiğimiz yola bakacak olursak, çok kısa bir süre içinde dünyanın farklı ülkelerinin bant ihtiyacını neden ülkemizden karşılamayalım?” diye ifade etti.
“Ambalaj sektörünün ham madde sorunu için devletten destek bekliyoruz”
Akrilik bant üretimi ile içinde bulunduğumuz sektörün çok büyük bir ihtiyacını karşılıyoruz. Amerika, İngiltere ve Bakü’ye ihracat gerçekleştirdiklerini belirten Nida Beyoğlu Arslan, “Firma olarak biz pandemide aslında müşterilerimizin bütün riskini kendimiz üstlendik. Stratejik olarak iyi hamleler yaptık. Ve zamanında teslimatlarla birlikte, fiyatlarımıza ham madde krizini fırsat bilerek birden bire zam yapıp müşterilerimizi mağdur etmedik. Böylece müşterimizin güveni de sağlamış olduk. İthal akrilik ürünü yerli firmalar 40 günde tedarik ederken biz istenilen boy ve ebatta 3 iş gününde teslim edebiliyoruz. Özellikle fiyat avantajı nedeniyle yurt dışındaki ülkeler tarafından da tercih edilir konumda bulunuyoruz. Ve fiyat – kalite ve performans endeksine baktığımızda da bizler yine tercih ediliyoruz. Bu doğrultuda ülkemiz adına her zaman katma değeri yüksek ürün ihracat edilmesi amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”
BonaBant Yönetim Kurulu Başkanı Nida Beyoğlu Arslan, “Son olarak Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş Beyefendiden bir talebimiz var. Sayın bakanımız yakın zamanda farklı sektörler için yurt dışına ham madde ihraç edilmesi konusunda sınırlama getirme kararını açıklamıştı. Ham madde konusunda sıkıntı yaşayan sektörümüz adına da bir iyileştirme bekliyoruz. Yurt dışı pazarıyla rekabet edebilmek adına ham maddeye daha uygun fiyatlarla erişebilmek için yolumuzun daha da açık olması gerek.”
“Biz firma olarak sektörümüz adına çok büyük bir katkı sağladık, ithal bir ürün olan akrilik bantı kendimiz üretip pazarlamaya başladık. Böylece yerli üreticinin de önünü açmış olduk. Bizden sonra sektöre giriş yapan markalar da oldu. Şu anda Türkiye’nin en iyi ikinci markası konumunda bulunuyoruz ancak bu konum bizi daha çok çalışıp üretmek konusunda oldukça motive ediyor” diyerek sözlerini noktaladı.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı
Bağımsız, yeni nesil, tarafsız haber ve haberciliğin en üst noktasında yer alan habergezgini.com ile Türkiye’nin ve dünyanın gündemini takip edebilirsiniz.
Taksim, İstanbul’un kültürel ve turistik merkezlerinden biri olarak bilinir ve bu sebeple pek çok konforlu…
Yeni yıl, sevdiklerimizle geçirdiğimiz anların kıymetini bir kez daha hissettiğimiz, yeni başlangıçlara adım attığımız özel…
Markalaşma ve iletişimde geleceği yakalayın: İlham veren konferans sizi bekliyor!
Girişimcilerin Büyük Hataları etkinliği 18 Aralık'ta İstanbul Kültür Üniversitesi'nde! Kaçırmayın!
Fakı Mehmet Efendi Baklavaları, şu anda İstanbul metro istasyonlarında hizmet verdiği şube sayısını 42’ye çıkardığını…
Evinizde veya iş yerinizde meydana gelen tıkanıklık sorunları, günlük yaşamınızı olumsuz etkileyebilir. Pendik tıkanıklık açma…