1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Birlikte Gelişelim Birlikte Gülelim Projesi

Birlikte Gelişelim Birlikte Gülelim Projesi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gülmek İyileştirir Derneği kuruluşunun 5. yılında hayata geçirdiği, AB destekli  "Birlikte Gelişelim Birlikte Gülelim" Projesi ile kanser tedavisi gören çocuklar alanında çalışan Türk sivil toplum aktörleri için yeni bir kaynak merkezi görevi üstleniyor. Bir dizi saha programı ile hem derneğin hem de diğer STKların kurumsal kapasitelerini geliştirmeyi hedefliyor.

T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından Avrupa Birliği mali desteğiyle uygulanan Sivil Toplum Destek Programının üçüncü dönemi kapsamında aldığı hibe desteği ile son derece kapsamlı olan bu projeyi hayata geçiriyor. 

Gülmek İyileştirir Derneği üyelerinin ve gönüllülerinin yeteneklerinin ve kapasitesinin geliştirilmesi için bir vasıta görevi görmesi amacıyla organizasyon içinde bir Gönüllü Eğitim Programı, bir Rehber Aile Programı ve bir de Eczaneler üzerinden yürütülecek program geliştirilecek.
 
REHBER AİLE PROGRAMI ÇERÇEVESİ VE KAPSAMI: 
St.Jude Hastanesi’nin programından uyarlanan programda, amaç “ Yaşayan Bilir” görüşünden yola çıkarak, çocuğu kanser tedavisi görmüş gönüllü ailelerin aldıkları bir eğitim sonrasında, yeni teşhis alan çocukların ailelerine rehberlik etmesini kapsıyor.

1 yıllık program sonunda  en az 50 Rehber Aile Üyesi/Mentör & 50 Faydalanıcı Aile/Mentee ile projenin yaygınlaşması hedefleniyor.

GÖNÜLLÜLÜK PROGRAMI ÇERÇEVESİ VE KAPSAMI: 

Gülmek İyileştirir Derneği faaliyetlerinde gönüllüleriyle birlikte birçok proje ve etkinliği hayata geçiriyor. Gönüllüler, ciddi hastalıklar ve travmalar sebebiyle gülmeye ihtiyacı olan 2-6 yaş arasındaki çocuklar ve ebeveynlerine yönelik geliştirilen psiko-sosyal çalışmalarda yer alabilirken iletişim, kaynak geliştirme ve yapılan projelerde de derneğe katkı sağlayıp destek olabiliyor. 

Gülmek İyileştirir Derneği gönüllüleri gülmenin iyileştirici gücüne inanarak, hem kendi sosyal farkındalığını yerine getirme fırsatı bulabilirken hem de kişisel yetkinlik ve becerilerini geliştirmelerine katkı sağlayabiliyorlar.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir