1. Haberler
  2. Gündem
  3. BioNTech Pfizer Aşısı İçin 12 ile 15 Yaş Aralığı Başvurusu

BioNTech Pfizer Aşısı İçin 12 ile 15 Yaş Aralığı Başvurusu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BioNTech Pfizer aşısı, dünya genelinde aşı tedariği, etkinliği ve koruyuculuk düzeyi konusunda pek çok tartışmanın yanında çocuklarda kullanımıyla da gündemde.
Bu dahilde, Alman aşı üreticisi olan BioNTech ve ABD’li ortağı Pfizer’in geliştirmiş oldukları koronavirüs aşısının 12 ile 15 yaş grubu çocuklarda kullanım izni olması için Avrupa İlaç Ajansı’na (EMA) başvurduğu bildirildi.
BioNTech şirketinden yapılmış olan açıklama neticesinde, 12 ile 15 yaş grubu çocuklar için Avrupa İlaç Ajansı’na (EMA) başvuru yapıldığı, bu başvuruya Ajansın onay vermesi durumunda ise 27 AB ülkesi dahilinde aşının bu yaş grubunda uygulanmaya başlayabileceği ifade edildi.
Yapılan açıklamada halihazırda “Acil Kullanım İzni” için ABD Gıda ve İlaç Dairesine (FDA) başvurusunda bulunduğu da hatırlatıldı.

BioNTech Pfizer Aşısı Yüzde Yüz Etkin

Şirket kısa süre öncesinde ABD’de 12 ila 15 yaş grubunda yer alan 2 bin 260 kişi üzerinde yapmış olduğu klinik çalışmalarının yüzde 100 etkinlik gösterdiğini duyurmuştu.
Açıklamada yan etkilerin 16 ile 25 yaş grubu arasındaki denk geleceği belirtildi.
EMA’nın onay vermesi durumunda, haziran ortasında 27 tane AB ülkesinde 12 ile 15 yaş grubunda bulunan çocuklara aşı yapılabilmesinin planlandığı aktarıldı.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir