Categories: Sanat

Binlerce Vatandaş Hamsi Festivali için Kent Meydanında Bir Araya Geldi

Geçtiğimiz hafta Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından açılışı yapılan, Menteşe Kent Meydanı bu yıl 6’ncısı düzenlenen Uluslararası Hamsi Festivaline ev sahipliği yaptı. 

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Kent Meydanı, Hamsi Festivali ile ilk büyük etkinliğine ev sahipliği yaptı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Karadenizliler Derneği tarafından düzenlenen Hamsi Festivaline büyük destek verirken festivalde binlerce vatandaş bir araya geldi. Etkinliğe katılan vatandaşlara hamsi ve Muğla tarhanası ikram edilirken festival renkli görüntülere sahne oldu.

Gürün; “Burada horon ile zeybek, tarhana ile hamsi bir araya geldi”

Festivale katılan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, burada vatandaşlara seslendi. Muğla’nın barış, sevgi ve hoşgörü kenti olduğunu belirten, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün farklı kültürlerin bir araya geldiğini vurgulayarak “Karadenizliler Derneği Başkanı ve Yönetim kurulu üyelerine bu festivali yıllardır düzenledikleri için teşekkür ediyorum. Görüyorum festival bu meydan da daha güzel olmuş. Hamsi Festivaline başladığımızda en önemli amacımı herkesin bir araya gelmesiydi. Ülkemiz barışa, sevgiye ve huzura çok ihtiyaç duyuyor. Muğla barış, sevgi ve hoşgörü kenti olarak, gerçekten Türkiye’ye örnek olabilecek bir şehir. Karadenizliler Derneği, zeybekle horonu, Muğla tarhanası ile hamsiyi bir araya getirdi. Burada farklılıklarımızdan çok zenginlikler çıkartmamız lazım. Menteşe Kent Meydanın açılışından sonra ilk büyük etkinliğe ev sahipliği yapmış oldu” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Recent Posts

Yurt Dışında Tatil Yapan Türk Turistlerin Sayısı Artışta

2023’te yurt dışı tatil yapan Türklerin sayısı 10 milyonu aştı, popüler rotalar revaçta!

21 saat ago

Dockers Bot ve Outdoor Ayakkabı Seçim Rehberi

Outdoor aktiviteleri, doğanın tadını çıkarmak ve fiziksel sağlığınızı artırmak için harika bir yoldur. Ancak bu…

4 gün ago

2023 KPSS Öğretmenlerinden Çağrı

2025 yılı geldi çattı. KPSS puan ve sıralamalarımızla atanmak istiyoruz!

4 gün ago

Bir Gezgine Söz Veren Melodiler

Son dönemde adından sıkça söz ettiren Yalçın Konuk, müzik dünyasında kendine özgü hikayelerle bezenmiş albüm…

5 gün ago

KÖTÜ KUZGUN DÜŞLERİ yakında kitapevlerinde

Kötü Kuzgun Düşleri,” İstanbul kitap fuarı TÜYAP da okuyucu ile buluşacak.

5 gün ago

İBB Şehir Tiyatroları, 8 oyunla seyirci karşısına çıkıyor

Sanatseverleri Lucy Kirkwood’tan Miodrag Bulatovic’e, William Shakespeare’den Dinçer Sümer’e klasik ve çağdaş yazarların eserlerinden repertuvar…

6 gün ago