Kültür ve Turizm Bakanlığının beş şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle yaygınlaştırdığı Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bünyesinde düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde, AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda birlikte sahne alan dünyaca ünlü soprano Kristine Opolais ve tenor Murat Karahan, sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.
Operadan baleye, tiyatrodan sinemaya, edebiyattan dansa, müzikten dijital sanatlara, sergilerden sohbetlere herkesin kendi beğenisine ve ilgisine uygun 1000’den fazla etkinlikle süren Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde opera ziyafeti yaşandı. Dünyanın ünlü opera evlerinde sahne alan Letonyalı ünlü soprano Kristine Opolais ile yine dünyanın pek çok önemli opera evinde önemli eserlerde başrollerde yer alan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmeni tenor Murat Karahan, AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda birlikte sahne aldı. Şef Raoul Grüneis'in yönetimindeki İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın eşlik ettiği iki sanatçı, opera aryaları, napolitenler ve şarkılarla müzikseverlere enfes bir gece yaşattı. Kristine Opolais’in bir ara sahneden inerek seyircilerin arasında şarkılarını söylediği konserde, sanatçılar iki kez bis yaptı.
İlham veren söyleşiler
Tüm hızıyla devam eden festivalde, Atatürk Kültür Merkezi Müzik Platformu’nda Prof. Dr. Itır Erhart moderatörlüğünde “Sürdürülebilir Kalkınmada Sanat ve Kültürün Rolü” başlıklı söyleşi gerçekleştirildi. Prof. Dr. Aylin Seçkin, Prof. Dr. Sacit Hadi Akdede ve Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi Başkanı Ata Kavame’nin katıldığı söyleşide, sanat ve kültürün sürdürülebilir kalkınma üzerindeki etkisi ele alındı.
130 yıllık çerçeveye varak restorasyonu
Festival kapsamındaki Çukurcuma Antika Festivali’nde ise varak ustası Mahir Dönmez, 130 yıllık bir çerçeveyi varak restorasyonuyla onardı. Restorasyon gösterisi sırasında uygulamanın özelliklerini izleyicilerle paylaşan Dönmez, 130 yıl önce emek verilip ortaya çıkarılan bir eseri korumanın önemine değindi.
Festivalin her köşesinde müzik keyfi
Borusan Müzik Evi’nde, Türk bestecilerinin önemli bir yer aldığı, klasik dönemden modern döneme uzanan geniş bir repertuvara sahip Borusan Quartet konser verdi. AKM Tiyatro Salonu’nda Aysun & Ali Kocatepe, Grand Pera Emek Sahnesi’nde ise Yaprak Sayar, İstanbul şarkıları seslendirdi. AKM Türk Telekom Açık Hava Sahnesi’nde Motive, Galataport Meydan Açıkhava Sahnesi’nde Sertab Erener, Şişhane Meydan Açıkhava Sahnesi’nde Ali Kınık sahne aldı.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı
Bağımsız, yeni nesil, tarafsız haber ve haberciliğin en üst noktasında yer alan habergezgini.com ile Türkiye’nin ve dünyanın gündemini takip edebilirsiniz.
İstanbul böcek ilaçlama hizmetleriyle evinizi haşerelerden koruyun. Güvenli ve etkili ev ilaçlama yöntemleri ile hijyenik…
EduTalks: İstanbul Aydın Üniversitesi’nde sektör liderleri ve öğrenciler bir araya geldi! Dijital markalaşmadan yeni medyaya…
Kadın kazak modelleri, kış günlerinin temel parçaları arasında yer alarak hem sıcak tutar hem de…
Renkler, sadece gözlerimizi değil, ruhlarımızı da boyar. Kırmızı, tutkuyu ve enerjiyi, mavi sakinliği ve güveni,…
Duvar paneli iç mekanlarda hem dekoratif hem de işlevsel amaçlarla kullanılan bir kaplama çözümüdür. Özellikle…
Odeabank, 28. İstanbul Tiyatro Festivali’nde “Bu İşte Bir Kadın Var” temasıyla sahnede.