Categories: Ekonomi

beefull’un en büyük itici gücü sürdürülebilirlik

Bu yıl ilk kez düzenlenen Elektrikli Araç Şarj İstasyonları ve Teknolojileri Fuarı’nda ürünleri ile yer alan beefull, ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Fuar ile eş zamanlı düzenlenen EV Charge Konferansları’nın ikinci gününde “Elektrikli Araç Şarj Ağı İşletmecileri / Şarj Ekosistemi Gereklilikler ve İş Fırsatları” oturumuna konuşmacı olarak katılan beefull CEO’su Dr. Alper Terciyanlı da “Taksilerde, kafelerde, araç şarj noktalarında beefull ürünlerini sunarak, israfı önlemeye çalışıyor ve sürdürülebilirliğe katkı sağlıyoruz. Kullandığımız enerjiyi de yenilenebilir kaynaklardan sağlıyoruz” dedi.

 

Türkiye'nin ve dünyanın ilk ve tek “Elektrikli Araç Şarj İstasyonu ve Teknolojileri Fuarı (EV Charge Show)”, 26-28 Ekim tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirildi. Elektrikli araçların şarj edilmesi için gerekli yazılım ve donanım üreticileri, hizmet sağlayıcı ve çözüm ortaklarının katıldığı fuarda 50’nin üzerinde marka yer aldı. Ağustos ayında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan “elektrikli araç şarj ağı işletmeci lisansını” alan beefull, elektrikli araç şarj istasyonu başta olmak üzere ürettiği paylaşımlı enerji ağı çözümleri ile fuarda büyük ilgi gördü. 

 

Tüketicilerin enerji talebine yanıt vermek üzere dünyada bir ilke imza atarak “kiralanabilir powerbank istasyonları”,  “paylaşımlı priz” ile “elektrikli araç şarj istasyonları”nı tek platformda sunan ve yaklaşık 30 bin kullanıcıya ulaşan beefull’un “Elektrikli Araç Şarj İstasyonu ve Teknolojileri Fuarı’ndaki standında ürünlerinin tanıtımını yaptı. beefull CEO’su Dr. Alper Terciyanlı da fuar ile eş zamanlı olarak düzenlenen EV Charge Konferansı’nın ikinci gününde “Elektrikli Araç Şarj Ağı İşletmecileri / Şarj Ekosistemi Gereklilikler ve İş Fırsatları” oturumuna konuşmacı olarak yer aldı. 

 

“KULLANDIĞIMIZ ENERJİYİ YENİLENEBİLİR KAYNAKLARDAN SAĞLIYORUZ”

Konferansta yaptığı konuşmada Beefull olarak en büyük itici güçlerinin “sürdürülebilirlik” olduğuna işaret eden Terciyanlı, “Şirketler artık, elektrikli araçlar, güneş panelleri, karbon salınımı azaltma gibi enerjinin az kullanımına yönelik çalışmalara önem veriyor. Biz de beefull olarak israfı önlemeliydik. Bu nedenle paylaşım ekosistemini hayata geçirdik. Enerjinin temiz kaynaklardan sağlanması temel motivasyonumuz oldu. Taksilerde, kafelerde, araç şarj noktalarında beefull ürünlerini sunarak, israfı önlemeye çalışıyor ve sürdürülebilirliğe katkı sağlıyoruz. Kullandığımız enerjiyi de yenilenebilir kaynaklardan sağlıyoruz. Evimizde unuttuğumuz, kullanmadığımız powerbanklar, şarj üniteleri var. Bunlar çöpe atılıp doğaya zarar verebiliyor. Biz bu nedenle daha az powerbank kullanımına ve paylaşım kültürüne odaklanıyoruz” değerlendirmesinde bulundu. 

 

Elektrikli araçların önümüzdeki dönemde sürdürülebilirlik adımları için büyük bir fırsat sunduğunu söyleyen Terciyanlı sözlerine şöyle devam etti:

 

“Konjektürel sorunlar ortadan kalkınca ve sektördeki kurallar oturunca, Türkiye’nin elektrikli araçlarda zirvedeki ülkelerden biri olacağına inanıyorum. Elektrikli araç kullanıcıları da önümüzdeki dönemde bu işin en önemli paydaşları arasında yer alacak. Bu ekosistemin içerisinde her biri birer oyuncu olan son kullanıcılar belki de evlerinde güneş paneli kullanıcısı, şarj depolama sistemi kurucusu olacaklar. İşin bir diğer kritik tarafı da elektrikli araç şarj istasyonlarının kurulduğu şebekeler. Yan yana cihazları kurduğumuzda şebekenin bu gücü kaldırması zor. Bu nedenle şebekeyi korumak için sektördeki oyuncular olarak önlemler almalı ve daha başındayken, treni kaçırmadan merkezi yönetime ve entegrasyona kafa yorup, gelecekte olabilecek sorunlara hep birlikte çözüm geliştirmeliyiz.”

 

2023’TE ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ İSTASYONU SAYISI 500’E ÇIKARMAYI HEDEFLİYOR 

Petrol istasyonları, dinlenme tesisleri, oteller, alışveriş merkezleri gibi halka açık noktalarda ‘elektrikli araç şarj istasyonları’ kurma yönünde çalışmaları devam eden beefull hâlihazırda 50 adet şarj istasyonu ile faaliyet gösteriyor. 30 bin kullanıcıya ulaşan Beefull, 2023 yılı sonuna kadar Türkiye genelinde 100’ü yüksek hızlı olmak üzere toplamda 500 noktada elektrikli araç şarj istasyonları ile tüketicilerine hizmet sunmayı planlıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Recent Posts

Taksim Otelleri

Taksim, İstanbul’un kültürel ve turistik merkezlerinden biri olarak bilinir ve bu sebeple pek çok konforlu…

5 saat ago

Yılbaşı İçin Hediye Fikirleri

Yeni yıl, sevdiklerimizle geçirdiğimiz anların kıymetini bir kez daha hissettiğimiz, yeni başlangıçlara adım attığımız özel…

1 gün ago

Marka ve İletişim Konferansı için geri sayım başladı!

Markalaşma ve iletişimde geleceği yakalayın: İlham veren konferans sizi bekliyor!

4 gün ago

Girişimcilerin Büyük Hataları Etkinliği 18 Aralık’ta İKÜ’de!

Girişimcilerin Büyük Hataları etkinliği 18 Aralık'ta İstanbul Kültür Üniversitesi'nde! Kaçırmayın!

6 gün ago

Fakı Mehmet Efendi, şube sayısını 42’ye çıkardığını duyurdu

Fakı Mehmet Efendi Baklavaları, şu anda İstanbul metro istasyonlarında hizmet verdiği şube sayısını 42’ye çıkardığını…

6 gün ago

Pendik Tıkanıklık Açma ve Su Kaçağı Tespiti

Evinizde veya iş yerinizde meydana gelen tıkanıklık sorunları, günlük yaşamınızı olumsuz etkileyebilir. Pendik tıkanıklık açma…

6 gün ago