Sürdürülebilir meslek öğrenimini ve yerli üretimi destekleyen Halkla İlişkiler Okulu, Ahilik üzerine temellendirdiği iş garantili meslek eğitim modelini, 20.yüzyılın önemli sanat insanı Barış Manço’ ya ithaf etti.
UNESCO tarafından 2021 yılının Ahi Evran yılı kabul edilmesiyle birlikte tüm dünyada çeşitli anma etkinlikleri düzenlenmeye devam ediyor. Usta çırak ilişkisinin en güzel örneği olan Ahilik, esnaf ve sanaatkarlar arasında ki dayanışmayı temel alan bir meslek örgütlenmesi olarak Türk Kültürü’nün önemli bir geleneğidir. Dürüst, çalışkan, adil, cömert ve erdemli bireylerin oluşmasını amaçlayan Ahilik; Barış Manço’nun şarkılarında da kendisine önemli yer bularak Adam Olacak Çocuk neslinin yetişmesinde önemli rol oynamıştır.
Halkla İlişkiler Okulu, Ahi Kültürü’nü benimseyerek geliştirdiği yeni meslek eğitim modelini, 20.yüzyılın önemli sanat insanı Barış Manço’ ya ithaf ettiğini açıkladı. Halkla İlişkiler Okulu’nun Mentör Eğitmeni ve Ajans Başkanı Mine Ece yaptığı açıklamada, ‘’Barış Manço’ nun toplumu ve çocukları eğitmeyi amaçlayan, önemli mesajlar taşıyan şarkıları, ihtiyacımız olan ticaret ahlakının hatırlatılması için özellikle kullanılmalı, öğretilmeli ve dinletilmelidir. Dıral Dede’nin Düdüğü, Halil İbrahim Sofrası, Olmaya Devlet Cihanda, Ahmet Bey’in Ceketi, Kazma ve yazdığı pek çok şarkı sözünde Ahi Kültürü ve ahi tipini tasvir etmiş, öğretilerden ayrılan kişileri eleştirerek güzel olana yönlendirmeye çalışmıştır. Halkla İlişkiler Uzmanı İşbaşı Eğitim Programı’nı tasarlarken aldığımız ilhamın kendisine ait olması sebebiyle sevgi ve rahmetle anarak bu çalışmamızı Barış Manço’ya ithaf ediyoruz.’’ ifadelerini kullandı.
Hedef Anadolu Gençlerine İstihdam
Ece, yüksek öğreniminin deneyim eksikliğini tamamlamak ve işe hazır uzmanlar yetiştirmek için özellikle usta çırak ilişkisine önem verdiklerini belirterek; ‘’Halkla İlişkiler Uzmanı İşbaşı Eğitim Programı ile öğrencinin, ajans içerisinde işin uygulayıcı ustalarından mesleği öğrenmelerini hedefledik. Programın uygulama ağırlıklı olması sebebiyle üretilecek olan projeler, Anadolu illerimizde ki küçük işletmelere bedelsiz olarak uygulanacak ve yerli üretimin rekabet avantajı yakalamasına destek olmak için kullanılacaktır. İletişim sektöründen uzak kalan Anadolu işletmeleri ve yine Anadolu’da yaşayan İletişim Fakültesi mezunu gençler için bu programın hem markalaşma konusunda hem de yeni istihdam olanakları yaratabilmesi adına geliştirici bir model olacağına yürekten inanıyoruz.’’ dedi.
Türkiye'nin ilk sosyal girişimci halkla ilişkiler ajansı olan Halkla İlişkiler Okulu, sosyal girişimcilik hedefleri ve halkla ilişkiler yöntemlerini birleştiren bir uygulama merkezi olarak; işletmelerin toplum odaklı çalışmalarını desteklemek vizyonuyla kuruldu. Halkla İlişkiler profesyoneli ve öğretim görevlisi Mine Ece tarafından tasarlanan modeli, iş garantisi vererek öğrencilere sunan Okul, nitelikli ve iş sahibi uzmanlar yetiştirmeyi hedefliyor. Yerel üretimi destekleyen politikasıyla Anadolu işletmelerine de iletişim destek ve hibe programları hazırlıyor. Halkla İlişkiler Uzmanı İşbaşı Eğitim Programı başvuruları 1 Eylül’de başlıyor.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı
Bağımsız, yeni nesil, tarafsız haber ve haberciliğin en üst noktasında yer alan habergezgini.com ile Türkiye’nin ve dünyanın gündemini takip edebilirsiniz.
Naylon fatura nedir sorusu ile sıklıkla karşılaşılmakta olup bu soruyu cevaplamak için Vergi suçları ve…
Sukhamed, engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmaya odaklanmış geniş bir ürün yelpazesine sahip kapsamlı bir e-ticaret…
Ev dekorasyonu, sadece görsel bir estetik sunmanın ötesinde, bir evin ruhunu ve sahibinin kişiliğini yansıtan…
Yenilikçi dijital çözümler ve kullanıcı odaklı hizmetleriyle, web tasarımı, e-ticaret ve dijital reklam yönetiminde markalar…
İş dünyasına dair farkındalık yaratan EduTalks, 18 Kasım’da İstinye Üniversitesi’nde sektör liderlerini öğrencilerle buluşturuyor.
Akciğer kanserinin %90'ı sigaradan! Erken teşhis ve kişiye özel tedaviyle yaşam süresi artıyor.