Yaşam

Balinanın Yuttuğu Dalgıç Hayatta Kaldı

Amerika’nin Massachusetts eyaletinde bulunan Cod Burnu’nda kambur balinanın yuttuğu dalgıç hayatta kalabilmeyi başardı. Deneyimli dalgıç, solunum aracının hasar görmediğini ve o anların çok korkutucu geçtiğini belirtti. 

Michael Packard, yaklaşık 13,72 metre derinliğe indiğini ve bir anda çok büyük bir darbe hissettiğini, sonrada her yerin karardığını belirtti. Sonrasında hareket etmekte olduğunu fark eden Packard, ilk önce bir köpek balığı tarafından ısırıldığını düşündü. Etrafında herhangi bir diş görmeyen Packard, o kadar da çok acı hissetmediğini söyledi. En sonunda ise Packard, birden bir balinanın ağzında olduğunu ve onu yutmaya çalıştığını fark etti. Packard, o an her şeyin bittiğini ve yalnızca elinde bulunan hava bitene kadar vaktinin kaldığını düşündü.

Balina yüzeye çıktı ve kafasını sallamaya başladı. Bu sayede Packard, havaya uçtu. Daha sonrasında suya inen balinanın yuttuğu dalgıç Packard’ı ekip arkadaşı aldı, önce kıyıya sonra da acilen hastaneye kaldırıldı. Packard, morluklar içinde olsa bile tek parçaydı. Biyolog Jooke Robbins, bu durumun bir hayli ender görüldüğünü ve kambur balinaların normal koşullarda, çok sayıdaki avı, bir hayli büyük olan ağızlarına tek seferde alarak avlandığını ve bunu gerçekleştirirken her şeyi göremediklerini söyledi. Ayrıca Packard’ın yüksek ihtimalle yutulamayacağını, zira kambur balinalar ne kadar devasa ağızlara sahip olsalar da boğazlarının bir insan geçirecek kadar geniş olmadığını söyledi.

Editör: Yasemin Efe

Recent Posts

Aktif bir yaşam tarzı bilişsel yaşlanmayı ve demansı öteliyor!

Demans sendromu olmayan, sağlıklı yaşlanan kişilerde belli bir raddeye kadar bilişsel yaşlanma olduğunu dile getiren…

16 dakika ago

Çocuklarda salya akmasının nedeni geniz eti büyümesi! Geniz etinin büyümesi horlamaya da neden oluyor!

Geniz eti büyürse çocuğun nefes almak için ağzını kullanmak zorunda kaldığını ve özellikle gece horladığında…

16 dakika ago

Nilüfer Spotify'ın global EQUAL elçisi oldu

“Kara Gözünün Hasretinden” parçasıyla EQUAL programının global elçisi seçilen Nilüfer, kadın sanatçıların müziklerini dünyanın dört…

26 dakika ago

Megastar Tarkan ve Ceza İle Unutulmaz Bir Fanta Fest Sizi Bekliyor

16 yılda yaklaşık 7 milyon seyirciyle ünlü sanatçıları bir araya getiren Türkiye'nin en büyük gezici…

46 dakika ago

Balkan Ruhunu Üfleyen Brass Canavarları Hıdırellez'de CRR'de!

Zece Prajini köyünden yola çıkan bu eşsiz topluluk, Osmanlı yönetimi altındayken geliştirdiklerini söyledikleri bakır üflemeli…

46 dakika ago

Emek turnuvasının galibi Borusan Boru

Kıyasıya geçen turnuvanın birincisi Borusan Boru olurken, ikinci Çimtaş, üçüncüsü Gemlik Gübre, dördüncüsü ise MKS…

56 dakika ago