Huawei, Türkiye’deki 20. yılında, eğitimde dijitalleşme sürecindeki faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Huawei, Bahçeşehir Üniversitesi ile yapılan anlaşma doğrultusunda, Kemerburgaz’da bulunan BAU Future Kampüs alanının internet altyapısını, en güncel Wi-Fi 6 bağlantısıyla yeniledi. Bu projeyle, yaklaşık 2.500 öğrencinin yanı sıra, kampüste görev yapan idari personel ve akademisyenler de yüksek hızlı internetin avantajlarından yararlanabiliyor.
Huawei Türkiye Kurumsal İş Grubu’nun liderlik ettiği işbirliği kapsamında, Huawei Türkiye ve Bahçeşehir Üniversitesi arasında geniş kapsamlı bir yüksek hızlı internet projesine imza atıldı. Bu kapsamda, Kemerburgaz’da yer alan BAU Future Kampüs’ün altyapısı, şirketin “Yeni Nesil Üniversite Kampüsü” çözümleri kullanılarak yüksek hızlı internet alt yapısına sahip oldu.
Kablosuz network altyapısının Wi-Fi 6 ile yeniden yapılandırıldığı 180 bin metrekarelik kampüste yer alan tüm yapılar, bu kapsama alanına dahil edildi. Geniş kapsama alanı için 250’den fazla erişim noktası kullanılan çalışma ile kablosuz erişim alanları, IoT (Nesnelerin İnterneti) işlevleri için de hazır hale geldi. Bu sayede ileride hayata geçirilebilecek IoT projelerindeki olası alt yapı sorunlarının da önüne geçildi.
Proje ile ayrıca kampüsün ağ altyapısı, 5G teknolojisi ile de uyumlu 10 GB fiber değerine yükseltildi. BAU Future Kampüs ekosisteminde yer alan yaklaşık 2.500 öğrencinin yanı sıra, kampüste görev yapan akademisyenler ve idari personel, yapılandırılan yüksek hızlı internetten faydalanabiliyor.
Huawei Türkiye ile ilgili yapılan iş birliğine dair bilgi veren Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz; “Teknoloji alanında global bir marka olan Huawei ile güzel bir işbirliğine başlamaktan mutluluk duyuyoruz. Üniversitemiz yeni teknolojileri, eğitime entegre etmede öncü bir eğitim kurumudur. Huawei ile olan iş birliğimizle de network alt yapılarımızı güçlendirdiğimizi ifade etmek isterim. BAU Future Kampüsümüzde akıllı laboratuvarlar; 5G Teknoloji laboratuvarımız, Nano Aygıtlar Araştırma Laboratuvarımız, Akıllı Malzemeler İmalat Teknolojileri Laboratuvarımızla birlikte girişimcilerimiz, start-up projelerimiz, şirketlerimiz çok güzel bir üretim ekosistemi içerisinde yer alıyor. Tüm akademisyenlerimizin, personelimizin, öğrencilerimizin ve girişimcilerimizin kullanımına açık olan bu sistemlerimizin kesintisiz ve sürdürülebilir çalışması için ağ altyapımızı 5G ile uyumlu 10 GB fiber değerine yükselttik. Bununla birlikte süreçleri devam eden Genel Bulut projesinde de Huawei ile bir arada olacağız. Güzel bir iş birliği oldu, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Huawei Türkiye bu işbirliğinin devamında, Genel Bulut projesinde de Bahçeşehir Üniversitesi ile iş birliği yapmayı planlıyor. Bahçeşehir Üniversitesi bu proje ile Huawei Türkiye’nin hayata geçirdiği Genel Bulut projesine dahil olan, sektördeki ilk eğitim kurumu olacak.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı
Bağımsız, yeni nesil, tarafsız haber ve haberciliğin en üst noktasında yer alan habergezgini.com ile Türkiye’nin ve dünyanın gündemini takip edebilirsiniz.
Dijital pazarlama dünyasında dikkat çekmek hiç olmadığı kadar zor. Her gün yüzlerce reklamla karşılaşan kullanıcılar, artık…
Naylon fatura nedir sorusu ile sıklıkla karşılaşılmakta olup bu soruyu cevaplamak için Vergi suçları ve…
Sukhamed, engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmaya odaklanmış geniş bir ürün yelpazesine sahip kapsamlı bir e-ticaret…
Ev dekorasyonu, sadece görsel bir estetik sunmanın ötesinde, bir evin ruhunu ve sahibinin kişiliğini yansıtan…
Yenilikçi dijital çözümler ve kullanıcı odaklı hizmetleriyle, web tasarımı, e-ticaret ve dijital reklam yönetiminde markalar…
İş dünyasına dair farkındalık yaratan EduTalks, 18 Kasım’da İstinye Üniversitesi’nde sektör liderlerini öğrencilerle buluşturuyor.