Categories: Sanat

Bağcılarlı çocuklar TAY filmini izledi

Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in  Mekke’den Medine’ye hicretini anlatan Tay filminin gösterimi Bağcılar Belediyesi Başkanlık Sahnesi’nde yapıldı. Çocukların ilgiyle izlediği film, 17 Ekim’den itibaren Bağcılar Başkanlık Sahnesi, Şehit Mehmet Selim Kiraz Kültür Merkezi ile Bilgi Evleri’nde gösterimde olacak.

 

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (s.a.v) hicretini anlatan TAY filminin gösterimi Bağcılar Belediyesi Başkanlık Sahnesi’nde yapıldı. Bağcılarlı çocukların ilgiyle izlediği filmin ilk gösterimine Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Filmin Yapımcısı Mustafa Emre Tülün, Yönetmeni Nurullah Yenihan, TRT Çocuk Koordinatörü Mustafa Bora Durmuşoğlu’nun yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

 

Ülkemizde ilk gösterimi 13 Ekim’de yapılan filmde Peygamber Efendimizin (s.a.v) Mekke’den Medine’ye hicreti annesini arayan minik bir tay, ihtiyar deneyimli bir deve ve yollarının kesiştiği çöllerde Medine’ye doğru bir yolculukla anlatılıyor. Ülkemizde yoğun ilgi gören filmin Bağcılar’daki ilk gösterimine çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri öğrencileri ikram edilen patlamış mısır ile izledikleri filmden çok etkilendiklerini ve severek izlediklerini belirttiler.

 

“ÇOCUKLARIN, PEYGAMBERİMİZİN HAYATINI ÖĞRENMESİNİ ÖNEMSİYORUZ”

3D animasyon türündeki sinema filminin okul çağındaki çocuklara peygamber sevgisini aşılamayı amaçladığını hatırlatan Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Bağcılar Belediyesi olarak filmin ilk gösterimini başkanlık sahnesinde yapmanın sevincini yaşadıklarını belirtti. Filmin diğer sahnelerde de gösterime gireceğini belirten Özdemir, şunları söyledi: “Bir tarafıyla aslında Peygamberimizin hicretini konu alan film aynı zamanda çocukları çok seven bir peygamberin, çocuklar tarafından sevilmesine vesile oluyor. Bunu çok önemsiyoruz. Yapımcısı, yönetmeni olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum"

 

ÇOCUKLAR UNUTAMAYACAKLARI SAATLER YAŞADI

Filmi annesi ve kardeşiyle izleyen İbrahim Bulum adlı çocuk, duygularını şöyle anlattı: “Anneme filmi görmek istediğimi söyledim. O da beni getirdi. İyi ki gelmişiz. Filmi çok beğendim ve etkilendim”

 

Diğer çocuklar da çok eğlendiklerini ve etkilendiklerini belirterek, böyle güzel filmlerin daha çok yapılmasını istedi. Film,  17 Ekim’den itibaren Bağcılar Başkanlık Sahnesi, Şehit Mehmet Selim Kiraz Kültür Merkezi ile Bilgi Evleri’nde gösterimde olacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Recent Posts

iyzico’dan Kadın Girişimcilere Destek

iyzico'nun Kadın Girişimci Destek Programı'na başvurun! Finansal destek ve eğitim fırsatlarından yararlanın.

8 saat ago

Kaş Villa Kiralama ile Benzersiz Bir Tatil Deneyimi

Kaş, Türkiye'nin en güzel tatil yerlerinden biri olarak bilinir. Denizi masmavi, doğası yeşil ve havası…

23 saat ago

Evden Eve Nakliyat

Bu makalede evden eve nakliyat hakkında en yeni ve en güncel bilgiler yer almaktadır. Nakliye…

23 saat ago

Hibe Paketi ile Girişimcilere Destek

Dorabase, "Girişimci Hibe Paketi" ile girişimcilere 180.000 TL değerinde geri ödemesiz destek sağlıyor.

1 gün ago

OyunExe’de Kampanyalı Roblox Robux Fırsatları

OyunEx, Roblox oyuncuları için harika bir fırsat sunuyor: Roblox Robux Satın Al işlemi yaparak 1000 robux kazanma…

2 gün ago

Ev İlaçlama ve Böcek İlaçlama

Ev ilaçlama ve böcek ilaçlama fiyatları hakkında bilmeniz gerekenler ve sağlıklı çözümler. Ev ilaçlama ve…

4 gün ago