Türkiye’nin lider otel zincirlerinden olan Avantgarde Collection, kuruluşunun 10. yılı için yaptığı animasyon filmiyle aynı zamanda Türkiye’nin yurtdışında tanıtımına da katkı sağlayan bir projeye imza attı. Tarihe öncülük eden bu topraklarda Mezopotamya’dan başlayıp Göbeklitepe’ye uzanan tarihi unsurlara değinen, Türkiye turizmini ön plana çıkaran bir hikaye üzerine kurgulanan proje; aynı zamanda ülke tanıtımına da katkı sağlamayı amaçlıyor.
Temmuz ayı itibariyle tüm dijital platformlarda başlayan reklam kampanyasında kullanılan animasyon filmi Türkiye dışında; Amerika, Meksika, Brezilya, Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya, Kazakistan, Yunanistan, Sırbistan, İsrail, Ürdün, Lübnan, Endonezya, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Azerbaycan, Suudi Arabistan, Kuveyt, Pakistan, Filistin ve Mısır’da aynı anda gösterime girdi. Animasyon filmi 1 aylık süreçte toplam 12 Milyon 679 bin 272 gösterim, 2 Milyon 465 bin 372 izlenme elde etti.
Bu tanıtım filmiyle, yeni kuşağın dünyayla entegre ve farklı bakış açısına uygun bir vizyon da sunmak istediklerini belirten Avantgarde Collection Kurucusu İsmet Öztanık, “Açıkçası bu anlamda pek tercih edilmeyen animasyon tekniğini kullanarak ve üst düzey bir prodüksiyonla, Z kuşağının ilgisini ve beğenisini de yakalamak istedik” dedi. Bu filmin sıra dışı bir Türkiye animasyonu olduğunun altını çizen Öztanık, “Kültürümüzün pek çok renkli unsurunun bir arada olduğu bir tanıtım filmine imza attık. Modern hat sanatçımızdan Cappadox Festivali’ne, Kapalıçarşı’daki esnaf kültürümüzden, gökdelenlerdeki plaza hayatına kadar pek çok farklı yaşam tarzı ve kültürünü yansıtarak, bunun bizim en büyük zenginliğimiz olduğunu ifade etmeye çalıştık. Bu vesileyle, tarihimizi ve kültürel tüketim alışkanlıklarımızı, basmakalıp bir yaklaşımla demode göstermeye çalışan zihniyete de bir dur demek istedik” dedi.
“Alışılmışa bir başkaldırı olsun istedik”
Animasyon filminin, Türkiye’yi basmakalıp, oryantal kültüre hapseden standart bakış açısına karşı da bir ters köşe olduğunu vurgulayan Öztanık, şöyle devam etti: “Aslında aynı zamanda bir Türkiye tanıtımı olan bu animasyon, alışılmış çizgilere de bir başkaldırı olsun istedik. Mesela bizim sofra paylaşma kültürümüz var ama bu sadece kahvaltı için geçerli değil. İçki soframız da var, gazino kültürümüz de var. Birçok farklı ortamda, farklı kültürel seviyelerde farklı sofraları paylaşırız ama bunu basmakalıp bir ifade tarzıyla ifade etmek, bizi de bir kalıba sokmuş oluyor diye düşünüyorum.”
Avantgarde Collection CEO/YK Üyesi Cenk Öztanık ise prodüksiyonun tanıtımının önceliklendirildiği pazarlarda, bugün ve yakın gelecekte, Türk turizminin doğru anlaşılmasına katkı sağlamak istediklerini belirtti.
Animasyon filminin danışmanlığını yapan 140Journos ve Gastronomika mecralarının kurucularından Cem Aydoğdu Avantgarde Collection’ın 10. Yılına özel proje çalışması yapmak istediği bir süreçte bir araya geldiklerini anlatarak, “Pandemi olması ve buna bağlı olarak turizm sektörünün zorlu zamanlardan geçtiği bir dönemde sektöre ve ülkeye nasıl bir katkı sağlayabiliriz düşüncesinden yola çıktık. Geçmişinde belgeselcilik de olan biri olarak bu filmin, kendi marka değerlerini övmek yerine markayı daha geri planda tutup üzerinde bulunduğumuz dünyanın en eski ve değerli tarihi topraklarına sahip olduğumuz ön plana çıkarma düşüncesindeydim” dedi.
Animasyon dünyasının soyut zevki
Hem yurt dışından hem de yurt içinden gelecek misafirlere; tarihte birçok toplumun üzerinde yaşadığı, doğal güzelliğini ve zengin tarihi değerlerini korumayı başaran bu ülkeyi ve misafirperverliğimizi anlatmayı amaçladıklarını belirten Aydoğdu şunları ekledi. “Geçmişin en köklü tarihi sayfalarına öncülük etmiş topraklarımız, son keşif olan Göbeklitepe, bakirliğini korumayı başardığımız doğal güzelliklerimizi ve daha pek çok değerimizi, bir videoda anlatabilmek için animasyon dünyasının soyut zevkine kendimizi bırakmamız gerektiğini düşündük.”
Koff Animasyon’un Kurucusu ve Yaratıcı Direktörü Gökhan Okur ise “Ülkemizin misafirperverliğine ve köklü tarihine sahip çıkan Avantgarde ailesi, bize bu proje ile geldiğinde oldukça heyecanlandık. Koff Animasyon olarak, yenilikçi ve özgün bir çizgi ile bu toprakların kültürel ve tarihi zenginliğini anlatma fırsatı bulmuş olmaktan dolayı mutluyuz” dedi.
Animasyon filmini hayata geçiren Koff Animasyon, uluslararası ödüller almış, tutkulu vizyonerler ve zihinbaz sanatçılar tarafından kurulmuş bir yaratıcı stüdyo olarak, son dokuz yıldır markaların özgün bir ses yakalamalarında ve hedeflerine ulaşmalarına yardımcı oluyorlar. Çalıştığı firmalar arasında Cartoon Network, Fox TV, FX, Turner Media, Ford, Jotun, Siemens, Yandex olan Koff Animasyon, şu anda İstanbul ve Londra’da hizmet vermeye devam ediyor.
Filmin dijital pazarlama rotasını ise 25 yıldır sektörde faaliyet gösteren, 115'in üzerinde web ödülü kazanmış Londra Merkezli WSI belirledi.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı
Bağımsız, yeni nesil, tarafsız haber ve haberciliğin en üst noktasında yer alan habergezgini.com ile Türkiye’nin ve dünyanın gündemini takip edebilirsiniz.
Dijital pazarlama dünyasında dikkat çekmek hiç olmadığı kadar zor. Her gün yüzlerce reklamla karşılaşan kullanıcılar, artık…
Naylon fatura nedir sorusu ile sıklıkla karşılaşılmakta olup bu soruyu cevaplamak için Vergi suçları ve…
Sukhamed, engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmaya odaklanmış geniş bir ürün yelpazesine sahip kapsamlı bir e-ticaret…
Ev dekorasyonu, sadece görsel bir estetik sunmanın ötesinde, bir evin ruhunu ve sahibinin kişiliğini yansıtan…
Yenilikçi dijital çözümler ve kullanıcı odaklı hizmetleriyle, web tasarımı, e-ticaret ve dijital reklam yönetiminde markalar…
İş dünyasına dair farkındalık yaratan EduTalks, 18 Kasım’da İstinye Üniversitesi’nde sektör liderlerini öğrencilerle buluşturuyor.