Categories: Gündem

Atık piller geri dönüşüme kazandırılıyor

“Sıfır Atık” projesi kapsamında birçok alanda çalışma yürüten Kemer Belediyesi, atık pillerin doğaya vereceği zararın önüne geçmeyi ve atık pilleri kaynağında ayrı ayrı toplayarak gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir çevre sunmayı hedefliyor.

 

Kemer Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan tüm okullara, muhtarlıklara, kamu kurumlarına, alışveriş merkezlerine ve telefon tamir mağazalarına dağıtılan atık pil kutularında biriken atık piller toplanarak geri dönüşüme gönderiyor.

 

Kemer Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) arasında imzalanan protokol kapsamında Kemer Belediyesi tarafından toplanan atık piller, Kocaeli’nde bulunan EXİTCOM Recycling A.Ş. firması bünyesinde kurulmuş olan tesiste türlerine göre ayrıştırılarak kırma işlemine tabi tutuluyor ve atık pillerin içerisinde bulunan metal-çelik parçalar ayıklanarak, demir-çelik sektörüne gönderiliyor ve hammadde olarak kullanılıyor.

 

Bu işlemler sırasında geri dönüşüme uygun olmayan pil türleri ise düzenli katı atık depolama sahalarında kontrollü biçimde depolanarak TAP tarafından bertaraf ediliyor.

 

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamada, Kemer Belediyesi olarak gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmak için sıfır atık ve geri dönüşüm çalışmalarına önem verdiklerini söyledi.

 

Atık pillerin çevreye bilinçsize atılmaması gerektiğinin altını çizen Belediye Başkanı Topaloğlu, “Taşınabilir pillerin, bataryaların ve akümülatörlerin içerisinde karbon, çinko, demir, mangan, nikel, lityum, kobalt, kadmiyum, bakır, alüminyum gibi kimyasal maddeler yer alıyor. Bunlar çevremize zararı olan maddeler. Atık pilleri çevreye atmamalıyız.” dedi. 

 

Kemer Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekiplerinin atık pilleri toplayarak geri dönüşüme kazandırdığına dikkat çeken Başkan Topaloğlu, “Atık pil kutularında biriken atık pilleri toplamakta ve atık pil kutusu talep eden noktalara atık pil kutuları dağıtarak toplama sistemini genişletiyoruz. Vatandaşlarımız, atık pillerin geri kazanımı yoluyla doğal kaynakların verimli kullanımını artırmak için evlerinde, iş yerlerinde biriktirdikleri atık pilleri poşette, karton kutu ya da kavanozlarda biriktirerek okullarda, kamu kurumlarında, muhtarlıklarda, alışveriş merkezlerinde, telefon tamir mağazalarında ve belediyemiz hizmet binalarında bulunan atık pil kutularına veya Kemer Belediyesi Arslanbucak Atık Getirme Merkezine bırakabilirler. Çevremizi korumak için çalışmaya devam edeceğiz.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Recent Posts

İstanbul Böcek İlaçlama Hizmetleri

İstanbul böcek ilaçlama hizmetleriyle evinizi haşerelerden koruyun. Güvenli ve etkili ev ilaçlama yöntemleri ile hijyenik…

1 gün ago

EduTalks Serisinin İkinci Durağı İstanbul Aydın Üniversitesi

EduTalks: İstanbul Aydın Üniversitesi’nde sektör liderleri ve öğrenciler bir araya geldi! Dijital markalaşmadan yeni medyaya…

2 gün ago

Kadın Kazak Modelleriyle Sıcak Bir Kışa Hazırlanın

Kadın kazak modelleri, kış günlerinin temel parçaları arasında yer alarak hem sıcak tutar hem de…

5 gün ago

Kadın Giyimde Renklerin Psikolojisi ve Kombin İpuçları

Renkler, sadece gözlerimizi değil, ruhlarımızı da boyar. Kırmızı, tutkuyu ve enerjiyi, mavi sakinliği ve güveni,…

5 gün ago

Duvar Paneli Nedir?

Duvar paneli iç mekanlarda hem dekoratif hem de işlevsel amaçlarla kullanılan bir kaplama çözümüdür. Özellikle…

1 hafta ago

Toplumsal Roller Üzerine Bir Eleştiri

Odeabank, 28. İstanbul Tiyatro Festivali’nde “Bu İşte Bir Kadın Var” temasıyla sahnede.

1 hafta ago