Argüden Yönetişim Akademisi’nin 10. yılında, iyi yönetişim kültürünün yaygınlaşmasında önemli rol üstlenen küresel liderler, Türkiye’den katılımcılarla bir araya geliyor. “Yönetişim Mükemmelliği Yolculuğunda 10. Yıl Buluşmaları”nın ilki 14 Şubat’ta TÜSİAD ev sahipliğinde “Yönetim Kurulları ve Yapay Zekâ” teması ile gerçekleştirildi. Argüden Yönetişim Akademisi Danışma Kurulu Üyesi Prof. David R. Beatty’nin onur konuğu olarak katıldığı seminerde, Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin üst düzey yöneticileri yer aldı. Yönetişim Mükemmelliği Yolculuğunda 10. Yıl Buluşmaları 2024 yılı boyunca Mervyn E. King, Sir Mark Moody-Stuart ve Paul Polman gibi iyi yönetişimin küresel liderlerinin katılımıyla devam edecek. Harvard Business Review Türkiye iş birliğinde düzenlenecek buluşmalar, çevrimiçi seminerler şeklinde yayınlanacak.
Etkinliğin açılış konuşmalarını TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ve Argüden Yönetişim Akademisi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Yılmaz Argüden gerçekleştirdi.
Güven tazeleyerek TÜSİAD’ın 2024-2025 dönemi başkanlığına yeniden seçilen Orhan Turan konuşmasında Yönetim kurullarının yapay zekâyı dönüştürücü güç olarak kullanabilmeleri için Türk İş dünyasının gündemine getiren Argüden Yönetişim Akademisi’ne öncülüğü için teşekkür etti.
Açılış konuşmasında 10 yıl önce “yaşam kalitesi ve sürdürülebilir gelecek için kurumlara duyulan güvenin artırılması” amacıyla Argüden Yönetişim Akademisi’ni kurduklarını ifade eden Dr. Argüden ise şöyle konuştu: “10 yıl boyunca kamu, özel sektör ve sivil toplumda iyi yönetişimi geliştirmek üzere geliştirdiğimiz araştırma projeleri dünyada örnek gösteriliyor. Birleşmiş Milletler, OECD, Avrupa Konseyi, IFRS gibi kurumlarla iş birlikleri kurarak sadece Türkiye’de değil, dünyada da kurumlara duyulan güveni artırmak için çalışıyoruz. Çocuklardan, gençlere, şirketlerden, kamu ve sivil toplum liderlerine kadar geniş bir kesimi kapsayan eğitim programları gerçekleştiriyoruz.”
Yönetim Kurulları ve Yapay Zekâ Sunumu
Açılış konuşmalarının ardından Prof.David R. Beatty, Yapay zekâyı gelmekte olan bir tsunamiye benzetti. Bu tsunamiyle baş edebilmek için yönetim kurullarının ve tepe yönetimlerin stratejik önceliği haline gelmesi gerektiğine dikkat çekti. Beatty yapay zekâyı iş yapış şekillerine uyarlayarak endüstrilerini hızla yeniden şekillendiren şirketlerden örnekler de paylaştı.
2018 yılında Argüden Yönetişim Akademisi ve IFC iş birliğinde üst düzey yöneticilere yönelik gerçekleştirilen “Özel Sektörde İyi Yönetişim” Sertifika Programı’na da katkı sağlayan Prof. Beatty, 2018 yılında gerçekleşen bu eğitimden mezun olan pek çok yöneticiyi bu seminerde yeniden görmekten duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Bağımsız, yeni nesil, tarafsız haber ve haberciliğin en üst noktasında yer alan habergezgini.com ile Türkiye’nin ve dünyanın gündemini takip edebilirsiniz.
Taksim, İstanbul’un kültürel ve turistik merkezlerinden biri olarak bilinir ve bu sebeple pek çok konforlu…
Yeni yıl, sevdiklerimizle geçirdiğimiz anların kıymetini bir kez daha hissettiğimiz, yeni başlangıçlara adım attığımız özel…
Markalaşma ve iletişimde geleceği yakalayın: İlham veren konferans sizi bekliyor!
Girişimcilerin Büyük Hataları etkinliği 18 Aralık'ta İstanbul Kültür Üniversitesi'nde! Kaçırmayın!
Fakı Mehmet Efendi Baklavaları, şu anda İstanbul metro istasyonlarında hizmet verdiği şube sayısını 42’ye çıkardığını…
Evinizde veya iş yerinizde meydana gelen tıkanıklık sorunları, günlük yaşamınızı olumsuz etkileyebilir. Pendik tıkanıklık açma…