1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Antalya’dan dört öğrencinin Darüşşafaka’daki eğitim yolculuğu başladı

Antalya’dan dört öğrencinin Darüşşafaka’daki eğitim yolculuğu başladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından Darüşşafaka’ya 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda Antalya’dan dört öğrenci katıldı. 

 

Selin, Çağdaş, Enes ve Arcan’ın Darüşşafaka Eğitim Kurumları’ndaki sekiz yıllık tam burslu, yatılı, nitelikli eğitim yolculuğu başladı. 

 

Annesi ve/veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli öğrencilere 8 yıl tam burslu ve yatılı kolej eğitimi sunan Darüşşafaka, 1.000’e yakın öğrencisiyle yeni ders yılına başladı. “Eğitimde Fırsat Eşitliği” misyonuyla çağın en ileri eğitim olanaklarını öğrencilerine sunan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’na bu yıl 47 ilden 149 yeni öğrenci katıldı.

 

Geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan Darüşşafaka Giriş Sınavı’nda başarılı olan, ardından gerçekleştirilen mali durum araştırması ve sağlık kurulu süreçlerinden geçerek Darüşşafaka’da okumaya hak kazanan 149 öğrencinin dördü ise Antalyalı…

 

5. sınıftan başlayarak liseden mezun oluncaya kadar sekiz yıl boyunca tam burslu, yatılı, İngilizce ağırlıklı nitelikli eğitim hakkı kazanan; Selin, Çağdaş, Enes ve Arcan koşullara uyan tüm öğrencileri Darüşşafaka Giriş Sınavı’na katılmaya davet ediyor. 

 

Tüm faaliyetlerinin temeline çağdaş, akılcı, eşitlikçi bir eğitim modelini koyan Darüşşafaka; öğrencilerine yeteneklerini keşfedip geliştirecekleri bir eğitim ortamı sunuyor. Bugün Darüşşafaka’da sınıflar 20 öğrenciden oluşuyor ve öğretmen başına ortalama beş öğrenci düşüyor. Dijital dönüşüm temelinde her öğrenci ve öğretmene tablet veriliyor. Türkiye’nin ortaöğrenim düzeyinde ilk robot takımını kuran, yapay zekâ sınıfını ve ilk Tekno Girişimcilik Gençlik Merkezi’ni açan, ilk 3D Printer Atölye ve Yarışması’nı düzenleyen Darüşşafaka’da öğrenciler; STEM (Science, Technology, Engineering and Math), kodlama, girişimcilik, dijital dönüşüm eğitimleriyle akademik olarak tam donanımlı entelektüel yetiştirilmekle birlikte 21. yüzyıl becerileriyle donatılıyor.

 

70’e yakın farklı kategori ve başlıkta sunulan Yetenek Atölyeleri sayesinde öğrenciler, sosyal becerilerini ve yeteneklerini geliştirme fırsatı yakalıyorlar. Aldıkları çok yönlü eğitimler sayesinde, sosyal ve kültürel anlamda tam donanımlı bireyler olarak yetişiyorlar.

 

Antalyalı Çağdaş’ın hedefi Darüşşafaka’da öğretmen olmak!

 

Darüşşafaka’nın giriş koşullarına uyan tüm öğrencileri sınava ve güzel okuluna davet eden Çağdaş, “Darüşşafaka’ya ilk geldiğimde, okul büyük olduğu için biraz korktum, çok karmaşık gelmişti okul. Ailemden ayrılacağım için üzgündüm ama şimdi burada okuduğum için mutluyum. Tabletle eğitim alıyoruz. Daha önceki okulumda bu yoktu. Dersler keyifli geçiyor. İngilizce eğitim almaktan memnunum. Burada satranç ve yapay zekâ yetenek atölyelerini seçeceğim. Gelecekte de Darüşşafaka’da öğretmen olmak istiyorum.” diye duygularını ifade etti. 

 

Selin, arkadaşlarını Darüşşafaka’ya davet ediyor!

Darüşşafaka’ya ilk geldiğinde hem mutlu hem de endişeli olduğunu belirten Antalyalı Selin, “Darüşşafaka’ya geldiğim zaman annemsiz kalmaktan korkuyordum. Darüşşafaka’nın kapısından girerken heyecandan elim ayağım birbirine dolaşmış ve birkaç defa düşmüştüm. Burada eğitim çok güzel, buranın çok disiplinli olduğunu daha önceden biliyordum zaten. Daha önce tabletli eğitim görmediğim için buradaki eğitim ilginç geliyor. İngilizce daha yeni öğrenmeye başladığım için biraz kafam karışıyor ama zamanla öğreneceğim. Badminton ve masa tenisi atölyelerini seçeceğim. Gelecekte ne olmak istediğime daha karar veremedim. Önümüzdeki yıl Darüşşafaka Giriş Sınavı’na girecek arkadaşlar burayı kazanmak için çabalasınlar. Ben kazanmak için beş ay çok çalıştım. Arkadaşlarım buraya geldiklerinde sakın kaybolmasınlar. Çünkü ben ilk geldiğim gün burada kaybolmuştum.” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir