1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Gaziantep Mutfağı’nı ATASEM’de öğreniyorlar

Gaziantep Mutfağı’nı ATASEM’de öğreniyorlar

featured
gaziantep-mutfagini-atasemde-ogreniyorlar.jpg
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Sanat Eğitim Merkezi’nde (ATASEM) kursiyerler aldıkları eğitimlerle hem hobi ediniyor hem de yeni iş imkanlarına kavuşuyor.

Gaziantep Mutfağı kursunda yemekleri ile ünlü Gaziantep’in yöresel lezzetlerini öğrenen kursiyerler kebaptan baklavaya her yemeğin inceliklerini sofraya yansıtıyor. Kursiyerler sertifika alıp kendi iş yerlerini açmayı hedefliyor. 

Her yıl binlerce kişiye iş ve meslek kapısı açan Antalya Büyükşehir Belediyesi´nin ücretsiz sanat ve meslek edindirme kursu ATASEM´lerde 2023-2024 yılı ikinci dönem kursları devam ediyor. ATASEM Kepez Kurs Merkezi’nde Gaziantep Mutfağı ve Aşçı Yardımcılığı kursuyla birbirinden lezzetli yemekleri pişiren kursiyerler, Dekoratif Sepet Örücülüğü kursu ile el emeği göz nuru sepetler üretiyor, Kadın Elbise Dikimi kursu ile de biçki dikiş mesleğinin inceliklerini öğreniyor. 

MİLLİ EĞİTİM ONAYLI SERTİFİKA 

Gaziantep Mutfağı ve Aşçı Yardımcılığı kurslarında kursiyerler, profesyonel mutfakta çalışma teknikleri, malzeme hazırlama, yemek tarifleri, tatlı tarifleri ve görsel sunum eğitimlerini uygulamalı öğreniyor. Yemek sektöründe ara eleman ihtiyacını karşılamak için açılan kursa katılan kadınlar meslek öğrenirken, alacakları sertifika ile iş sahibi olup aile bütçelerine de katkı sağlamak istiyor.

KEBAPTAN BAKLAVAYA HAZIRLAYIP PİŞİRİP ÖĞRENİYORLAR 

Kepez ATASEM Gaziantep Mutfağı Kursu eğitmeni Bahar Kartal Özcan, Gaziantep’in yöresel en ünlü yemeklerinin yapımı ve sunumuna kadar tüm evreleri uygulamalı olarak gösterdiklerini 

söyleyerek, “Gaziantep Mutfağı yöresel damak tadının zenginliği ile Türkiye ve dünya mutfakları arasında ayrıcalıklı bir yere sahip. Kursumuzda Gaziantep mutfağında yer alan yemeklerimizin malzeme seçimi, hazırlık, yapım ve sunum aşamaları, hijyen eğitimleri veriyoruz. Çorba ve kebap çeşitleri, içli köfte, lahmacun ve tatlı çeşitleriyle Gaziantep Mutfağının en lezzetli örneklerini hazırlıyoruz. Kursu bitirip sertifika alan kursiyerler hem sektörde iş imkanı buluyor hem de kendi işyerini açabiliyor’ diye konuştu. 

ATASEM SAYESİNDE TERFİ ALACAĞIM 

Yeme içme sektöründe çalıştığını, kendisini geliştirmek ve mesleğinde yükselmek için ATASEM’e geldiğini söyleyen Saime Doğan “Yemek yapmaya meraklıyım ve lezzetli de yemek yaptığım için iş yerimde terfi alarak mutfak bölümüne geçmek istiyordum. Hem sertifika almak hem de kendimi geliştirmek için ATASEM kursuna geldim’ dedi.  

HEDEFİM KENDİ İŞ YERİMİ AÇMAK 

Gaziantep yemekleri yapmayı öğrenmek için kursa geldiğini, sertifika alıp kendi iş yerini açmak

istediğini söyleyen evli ve iki çocuk annesi Nurşen Atılgan, “Antep mutfağının farklı damak tatlarını hazırlayıp öğrendim. Et yemekleri ve çorbaları yapmayı öğrenirken çok mutluyum. Bu kurstan sonra Aşçı Yardımcılığı kursunu da tamamlayıp kendi iş yerimi açmak istiyorum” ifadelerini kullandı. 

İLMİK İLMİK SEPET ÖRÜYORLAR 

Kepez ATASEM’in en çok ilgi gören kurslarından biri de unutulmaya yüz tutmuş ve geleneksel el sanatları arasında yer alan dekoratif sepet örücülüğü. Kursiyerler hem bitkisel hem de rattan sepet örümü ile hünerlerini sergiliyor. Kursta, çok amaçlı sepetler, turistik ve hediyelik eşyalar, avize, saksı altı, sunum tepsisi, ekmeklik, vazo gibi el emeği göz nuru sepetler üretiliyor. Kursiyerler yaptıkları ürünleri hem çevrelerine hediye ediyor hem de ürünlerin satışını yaparak ev ekonomilerine de katkı sağlıyor. 

74 YAŞIMDA KOŞA KOŞA KURSA GELİYORUM 

Kursun en yaşlı kursiyeri 74 yaşındaki Kamile Acar, “Çevremdekiler bu yaşta kursa mı gidilir, yorulmuyor musun diye bana soruyor. Ama ben koşa koşa mutlulukla geliyorum. Bu kursa gelerek özgüvenim yükseldi, burada yeni arkadaşlarım oldu sosyalleşme imkanım oldu. Kursta öğrenerek yaptığım kına sepeti, avize ve süslü sepetleri dostlarıma hediye ettim’ diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir